Putin se face de râs. Armata Rusiei rămâne fără bombe

14 Dec. 2022, 05:15
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Dec. 2022, 05:15 // Actual //  bani.md

Situația Rusiei devine din ce în ce mai tensionată, pe măsură ce războiul a intrat în a nouă lună. Costurile uriașe pe care rușii au trebuit să le suporte ca urmare a conflictului izbucnit de ei sunt uriașe, iar pentru a se susține, Putin a apelat la metode de criză.

Situația Rusiei ca urmare a războiul a devenit critică, susțin oficialii de la Pentagon, ea aflându-se în situația în care este forţată să folosească bombe expirate pe măsură ce stocurile sale de muniţii scad după aproape zece luni de război în Ucraina.

Stocurile de muniție ale Rusiei sunt epuizate

Stocurile de muniție modernă ale Rusiei se epuizează rapid, având în vedere lupta constantă dusă de armată în Ucraina. Un oficial american a declarat că muniția Rusiei se va termina până la începutul anului viitor, dacă se continuă în același ritm de până acum.

Este probabil ceea ce îi determină să folosească bombe pe care le-am considera expirate. Cu alte cuvinte, încărcăm bomba şi ţinem pumnii în speranţa că va zbura sau că va exploda la aterizare”, a spus oficialul.

Aceasta a mai adăugat faptul că Rusia folosește acum muniție învechită, ce a fost produsă în urmă cu mai bine de 40 de ani. Luna trecută, secretarul american al Apărării a menţionat problemele legate de stocurile de muniţie cu care se confruntă forţele ruse, pe care le-a pus pe seama problemelor logistice ale Moscovei şi a loviturilor forţelor ucrainene asupra depozitelor de muniţii ruseşti.

Rusia a recunoscut că a rămas fără arme și muniție

În luna iulie, Rusia recunoștea pentru prima dată, indirect, că se confruntă cu o lipsă de arme și muniție. Kremlinul a prezentat atunci Dumei, o propunere de lege federală care prevede „măsuri economice speciale” și care vizează „contraterorism și alte operațiuni” în afara granițelor ruse.

Printre acestea, s-a făcut referire la necesitatea de a repara în cât mai scurt timp armele și echipamentele militare folosite în „operațiune specială din Ucraina”. Mai precis, legea prevedea că sectoare întregi de activitate trebuie convertite la efortul de război pentru creșterea capacității productive a sectorului militar și pentru reorganizarea logisticii aprovizionării, potrivit Mediafax.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO