„Rara Neagră Rose” de la Castel Mimi, sub lupa somelierului Mihai Druţă

25 Oct. 2023, 09:12
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
25 Oct. 2023, 09:12 // Slider //  MD Bani

Rara neagră este un soi autohton de struguri, care se bucură de popularitate în rândul consumatorilor de vinuri. Face parte din acele patru soiuri străvechi, cele mai vechi din Republica Moldova, alături de Feteasca Neagră, Feteasca Albă şi Feteasca Regalală.

Sticla de „Rara Neagră Rose” de la Castel Mimi a fost atent analizată şi degustată în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druţă”. Imediat după procedura tradiţională degustării, somelierul a venit cu verdictul:

„Limpede, cristalin, strălucitor. O culoare bună, frumoasă. În aromă simţim foarte bine fructele galbene supra coapte, simţim o notă de fricte exotice – mango, maracuia, puţin pomelor, dar la fel simt foarte bine şi fructele roşii – zmeură, căpşună. Un gust uşor, lejer. Acest vin s-ar asocia cu mâncăruri puţin mai complexe, vorbim de pui, de o salată de pui, o salată pe bază de fructe de mare. Un rose interesant şi foarte prietenos”, susţine Mihai Druţă.

La finalul rubricii, Mihai Druţă şi-a îndemnat urmăritorii să descopere vinurile din soiuri autohtone, să se mândrească cu ele şi să le aleagă pentru recepţii sau în calitate de cadou.

Precizăm că promotorul vinurilor din soiuri autohtone este Castel Mimi, care a lansat şi o campanie naţională prin care îndeamnă consumatorii de vinuri din ţară, dar şi din diaspora, să aleagă vinurile noastre din soiuri autohtone şi să promoveze astfel numele de ţară.

Au dat curs invitaţiei şi s-au alăturat campaniei artişti şi personalităţi din Republica Moldova, printre care naistul Constantin Moscovici, actorul şi prezentatorul Andrei Porubin, cântăreţele Doina Sulac şi Cornelia Ştefăneţ, dar şi sportivul Ion Lazarenco.

Realitatea Live

03 Dec. 2024, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Dec. 2024, 15:53 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori de la Moldovagaz, și-a exprimat dezamăgirea față de ședința publică organizată pentru a analiza impactul majorării tarifelor la gazele naturale asupra consumatorilor și economiei naționale. Într-o postare pe rețelele sociale, Tofilat a calificat discuțiile drept „sterile”, susținând că acestea au fost organizate „mai mult de ochii lumii”, fără rezultate concrete.

„Am venit cu două pagini de întrebări, dar am reușit să adresez doar două dintre ele, fără a primi răspunsuri clare. Problemele nu au dispărut nicăieri”, a declarat Tofilat.

Acesta a subliniat necesitatea unui format profesionist al discuțiilor, fără camere de luat vederi și fără populism, concentrat pe probleme concrete. Totodată, Tofilat a propus ca la finalul acestor consultări să fie formulată o listă de recomandări clare, care să stabilească măsuri concrete pentru evitarea repetării crizei.

„Dacă totul se limitează la ‘a găsi vinovatul’, fără a lua măsuri, la iarna viitoare ne vom pomeni fix în aceeași situație și vom căuta alți vinovați”, a avertizat Tofilat.

La sfârșitul ședinței au fost formulate mai multe recomandări pentru Energocom, Ministerul Energiei, Moldovagaz și ANRE. Instituțiile urmează să prezinte măsurile luate în 60 de zile.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală