Șapte afaceri rurale care promovează turismul au beneficiat de granturi din partea unui agent economic

27 Sept. 2022, 13:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Sept. 2022, 13:59 // Au Bani //  MD Bani

Șapte afaceri rurale care promovează turismul au obținut granturi cuprinse între 50 și 80 de mii de lei în cadrul proiectului „Prietenește pentru turism”. În total au fost depuse 34 de dosare, dintre care Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova și Efes Moldova au selectat șapte învingători.

Gospodăriile din sate, casele rurale, pensiunile din țară, localitățile și afacerile din turism, reprezintă locurile unde tradițiile și istoria sunt prezente, iar oamenii care stau în spatele acestor locuri, reinventează noțiunea de turism rural pentru a oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a trăi experiențe inspirate din tradiții.

Pensiunea „La Bocana” a obținut un grant în valoare de 80 de mii de lei. Banii sunt alocați pentru amenajarea unui spațiu specializat „Ludoteca la Bocana” – foișor de tip închis, pentru activități de divertisment.

Un grant similar îi este acordat centrului turistic „Poarta Neamului”. Este finanțată amenajarea zonei de agrement cu două platforme pentru terase, precum și înverzirea si amenajarea terenului din curte predestinat zonei de relaxare.

„Village Park Saharna-Țiglău” a câștigat un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unei platforme de observare a râului Nistru, cu elemente încrustate în lemn a elementelor tradiționale realizate de meșterul popular din Rezina, Mihai Cotelea, și utilizarea elementelor tradiționale din piatră, colectate din zona Saharna.

80 de mii de lei sunt acordați pentru Asociația de Băștinași „Ciuciulea Vatră de dor”. Banii sunt alocați pentru montarea indicatoarelor rutiere care vor facilita accesul către obiectivele turistice, precum și pentru construcția unei porți tradiționale la intrarea în Parcul Băștinașilor, care va da un aspect estetic parcului. Vor fi instalate și bănci de odihnă pe aleile principale din Parcul Băștinașilor.

Primăria Nisporeni a câștigat un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unui popas turistic în punctul de observare în oraș. Banii sunt prevăzuți și pentru construcția unui foișor și un leagăn din lemn masiv, amplasate în zona cea mai înaltă a orașului Nisporeni, unde se deschide o priveliște minunată asupra întregului oraș.

Pensiunea „La nea Ion” a câștigat un grant în valoare de 50 de mii de lei. Banii se alocă pentru procurarea de biciclete pentru maturi și pentru copii cu scopul diversificării serviciilor. Centrul Turistic Fetești a câștigat 70 de mii de lei pentru crearea unei infrastructuri fizice și virtuale pentru amatorii de ciclism, drumeții și alergare.

Centrul Turistic Fetești a obținut 70 000 lei (șaptezeci mii lei) pentru crearea unei infrastructuri fizice și virtuale pentru amatorii de ciclism, drumeții și alergare.

Valoarea totală a granturilor 500 de mii de lei, banii fiind oferiți de către un agent economic din Republica Moldova. Proiectul „Prietenește pentru turism” se află la cea de a treia ediție.

Realitatea Live

26 Mart. 2025, 12:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
26 Mart. 2025, 12:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai mult de o treime dintre miliardarii ruși incluși în topul Forbes Rusia 2024 ar fi apelat la servicii de PR pentru a elimina informațiile compromițătoare din rezultatele căutării Google. Potrivit unei investigații publicate de The Moscow Times, numele a 42 din cei 125 de miliardari ruși au fost implicate în utilizarea mecanismului DMCA (Digital Millennium Copyright Act) – o lege americană destinată protejării drepturilor de autor, dar folosită frecvent pentru a „curăța” internetul de conținut negativ.

Tehnica folosită este simplă, dar eficientă: agențiile de PR creează site-uri-fantomă cu articole copiate de pe site-urile originale și apoi trimit plângeri DMCA către Google, invocând încălcarea drepturilor de autor. Google este obligat, prin legislația americană, să elimine din rezultatele căutării materialele „reclamate” pentru a evita procese costisitoare.

The Moscow Times a verificat baza de date Lumen și a constatat că multe dintre cererile de ștergere vizează articole despre activele străine ale miliardarilor ruși, metodele de eludare a sancțiunilor internaționale, legături cu oficiali guvernamentali sau chiar antecedente penale.

Au fost eliminate, de exemplu, articole despre investițiile lui Roman Abramovici în start-up-uri occidentale prin operațiuni off-shore în Cipru, despre Ghenadi Timcenko și rețelele sale de deținere a activelor prin foști manageri, despre Andrei Melnicenko și transferul activelor „Eurohim” către soția sa, precum și despre Alisher Usmanov, inclusiv legăturile sale cu serviciile de forță și cu Vladimir Putin.

Informații despre proprietăți luxoase deținute în Occident au fost, de asemenea, eliminate din Google. Mihail Fridman, fondatorul Alfa Group, a rămas fără articolul despre vila sa cu zece dormitoare din Saint-Tropez, înghețată în urma sancțiunilor UE din 2022. Andrei Guriev, proprietarul „PhosAgro”, a fost disociat online de palatul Vitanhurst din Londra, iar Boris Rotenberg – de vila sa de pe Coasta de Azur.

Cele mai frecvent eliminate sunt materialele repostate pe site-uri de tip „kompromat” (compromițătoare). Acest lucru are o explicație strategică: în unele cazuri, deciziile privind sancțiunile internaționale se bazau inclusiv pe articole găsite prin Google, după cum a dezvăluit anterior Politico. Dosarele de sancționare includ surse diverse – de la The Financial Times și Reuters, până la bloguri, pagini Wikipedia sau articole traduse automat din presa rusă sau ucraineană.

Astfel, sancțiunile împotriva lui Viacheslav Kantor (proprietarul „Akron”) au fost susținute inclusiv cu articole din Vecherny Murmansk, iar în cazul lui Melnicenko – cu materiale de pe Audit-it.ru și dintr-un cont de Twitter al unui jurnalist. Sancțiunile impuse lui Grigori Berezkin au fost justificate inclusiv pe baza unei anchete publicate de site-ul obscur Russian Crimes.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA
NO COMMENT | INCENDIUL DIN CENTRUL CHIŞINĂULUI SURPRINS CU DRONA