Scandal de proporții la gigantul Alibaba. Un manager, acuzat de agresiune sexuală, a fost dat afară

10 Aug. 2021, 10:46
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2021, 10:46 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Un scandal atrage atenția asupra culturii la locul de muncă la cel mai mare grup de comerț electronic din China, relatează Financial Times.

Alibaba se confruntă cu un scandal de agresiune sexuală, în mijlocul mișcării #MeToo din China. Într-o scrisoare internă datată „înainte de răsărit”, directorul general al Alibaba, Daniel Zhang, s-a angajat să schimbe cultura companiei și a anunțat concedierea unui manager care ar fi agresat sexual una dintre angajate. El a adăugat că alți doi directori care nu au acționat după incident au demisionat.

Zhang a calificat presupusa agresiune drept o „umilință pentru toți cei de la Aliren”, sau „oamenii lui Ali”, așa cum se numesc angajații companiei. „Trebuie să reconstruim și trebuie să ne schimbăm”, a spus el.

El a declarat că angajata a raportat prima dată agresiunea pe 2 august, dar șefii grupului ei de afaceri „nu au reușit să acorde prioritate protecției angajaților” și nu au luat nicio măsură, scrie Aleph News.

„Când angajatul a raportat un act oribil, cum ar fi un viol, nu au luat decizii în timp util și nici nu au [luat] măsuri adecvate”, a scris Zhang, adăugând că Li Yonghe, șeful de resurse umane al unității, a demisionat.

Acuzațiile au stârnit furie în China în weekend, iar 6.000 de angajați ai Alibaba s-au alăturat duminică unui grup online pentru a cere schimbări. Într-o scrisoare, angajații au declarat că presupusa agresiune a scos la iveală „lacune sistematice” în administrarea companiei.

Victima presupusei agresiuni și-a prezentat cazul pe panoul de mesaje intern al Alibaba și a organizat un protest în cafeneaua companiei după ce managerii ei nu au luat măsuri în urma acuzațiilor.

Într-o relatare postată pe forumul de mesaje vineri seara târziu, angajata și-a acuzat șeful că a agresat-o sexual după ce a fost forțată să bea mult la un banchet de afaceri.

Scandalul a avut loc la câteva zile după ce starul pop Kris Wu a fost reținut de poliția din Beijing sub suspiciunea de viol, după ce mai multe femei l-au acuzat că și-a folosit influența pentru a face presiuni asupra lor pentru a face sex. Wu a negat acuzațiile.

Acțiunile Alibaba listate la bursa din Hong Kong au scăzut cu aproape 3 procente.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău