Scandal de proporții la gigantul Alibaba. Un manager, acuzat de agresiune sexuală, a fost dat afară

10 Aug. 2021, 10:46
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2021, 10:46 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Un scandal atrage atenția asupra culturii la locul de muncă la cel mai mare grup de comerț electronic din China, relatează Financial Times.

Alibaba se confruntă cu un scandal de agresiune sexuală, în mijlocul mișcării #MeToo din China. Într-o scrisoare internă datată „înainte de răsărit”, directorul general al Alibaba, Daniel Zhang, s-a angajat să schimbe cultura companiei și a anunțat concedierea unui manager care ar fi agresat sexual una dintre angajate. El a adăugat că alți doi directori care nu au acționat după incident au demisionat.

Zhang a calificat presupusa agresiune drept o „umilință pentru toți cei de la Aliren”, sau „oamenii lui Ali”, așa cum se numesc angajații companiei. „Trebuie să reconstruim și trebuie să ne schimbăm”, a spus el.

El a declarat că angajata a raportat prima dată agresiunea pe 2 august, dar șefii grupului ei de afaceri „nu au reușit să acorde prioritate protecției angajaților” și nu au luat nicio măsură, scrie Aleph News.

„Când angajatul a raportat un act oribil, cum ar fi un viol, nu au luat decizii în timp util și nici nu au [luat] măsuri adecvate”, a scris Zhang, adăugând că Li Yonghe, șeful de resurse umane al unității, a demisionat.

Acuzațiile au stârnit furie în China în weekend, iar 6.000 de angajați ai Alibaba s-au alăturat duminică unui grup online pentru a cere schimbări. Într-o scrisoare, angajații au declarat că presupusa agresiune a scos la iveală „lacune sistematice” în administrarea companiei.

Victima presupusei agresiuni și-a prezentat cazul pe panoul de mesaje intern al Alibaba și a organizat un protest în cafeneaua companiei după ce managerii ei nu au luat măsuri în urma acuzațiilor.

Într-o relatare postată pe forumul de mesaje vineri seara târziu, angajata și-a acuzat șeful că a agresat-o sexual după ce a fost forțată să bea mult la un banchet de afaceri.

Scandalul a avut loc la câteva zile după ce starul pop Kris Wu a fost reținut de poliția din Beijing sub suspiciunea de viol, după ce mai multe femei l-au acuzat că și-a folosit influența pentru a face presiuni asupra lor pentru a face sex. Wu a negat acuzațiile.

Acțiunile Alibaba listate la bursa din Hong Kong au scăzut cu aproape 3 procente.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei.

Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară locală, atât prin procurare, cât și vânzare de valută, în funcție de condițiile pieței.  Astfel, pe ansamblul lunii, BNM a vândut în volum net 8,2 milioane USD.

În luna august, leul moldovenesc a devenit mai tare, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7357 USD/MDL comparativ cu 18,0233 USD/MDL în luna iulie. Potrivit valorilor de la finele lunii august, leul s-a apreciat cu 1,3%4 în raport cu dolarul SUA.

În luna august 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 79,8%, comparativ cu 97,9% în luna iulie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 16,3 milioane USD (-6,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 37,0 milioane USD (14,7%).

În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (77,1%).

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală