SKY HOUSE își extinde proiectele imobiliare în raioanele Moldovei. În Comrat a început construcția unui bloc locativ

22 Nov. 2021, 08:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Nov. 2021, 08:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania de construcții SKY HOUSE anunță extinderea proiectelor imobiliare în raioanele țării, primul fiind lansat în orașul Comrat, unde a început construcția unui bloc de locuit. Imobilul oferă apartamente și spații comerciale, cu locuri subterane de parcare, amplasate la doar un cartier distanță de parcul central al orașului.

Spațiile comerciale și locative propuse spre vânzare reprezintă o bună investiție într-o regiune care se află în pragul unei ascensiuni economice majore, dar și o soluție modernă și accesibilă pentru cei care sunt căutarea unui spațiu locativ sau doresc să înceapă o afacere în centrul orașului Comrat sau în UTA Găgăuzia.

Blocul de locuit va pune la dispoziție apartamente cu 1, 2 și 3 camere (inclusiv penthouse-uri), câteva zeci de locuri de parcare și spații comerciale, existând posibilitatea achitării în rate.

„Orașul Comrat are, la moment, cele mai mari perspective și oportunități de dezvoltare din toate orașele Republicii Moldova, oferind proiectului SKY HOUSE COMRAT o valoare investițională majoră, prețul spațiilor comerciale și cel al apartamentelor, după darea în exploatare, fiind într-o continuă creștere”, susține Serghei Tafratov, directorul companiei de construcții PROMILTON.

Guvernul a aprobat un plan de dezvoltare a infrastructurii în 6 orașe din Republica Moldova, în valoare de 2,7 miliarde de lei. În Comrat, peste 460 de milioane de lei vor fi investite în dezvoltarea drumurilor și construcția infrastructurii sociale, inclusiv a zonelor de agrement.

Aceasta va conduce la dezvoltarea industrială a acestui oraș, aflat în apropierea portului din Giurgiulești, mai ales după declarațiile mai multor state și corporații internaționale privind intenția de a investi în dezvoltarea afacerilor în această regiune.

În România, industrializarea unor orașe a condus la creșterea bruscă a prețurilor la imobile în ultimii cinci ani, în special în Cluj-Napoca, unde a fost înregistrată o creștere de 59% până la 1.890 euro/m2, Brașov – o creștere cu 46,5% până la 1.320 euro/m2 sau Craiova – o creștere cu 50,9%, până la 1.260 euro/m2.

Compania PROMILTON își desfășoară activitatea din 2003, ajungând unul dintre liderii pieței imobiliare din Republica Moldova. Portofoliul de proiecte include blocuri locative și  oficii cu o suprafață de peste 130.000 de m2.

P.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 12:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Feb. 2023, 12:29 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat prețul carburanților pentru pentru perioada 4-6 februarie 2023. În weekend, carburanții își continuă ieftinirea.

Potrivit informațiilor, în weekend, 4-6 februarie, benzina se va ieftini cu 0,06 lei și motorina cu 0,23 lei.

Mai exact, litrul de benzină va costa 25,57 lei, iar litrul de motorină 24,49 lei.

Prețul carburanților pentru 4-6 februarie 2023

De menționat că, de la 1 septembrie 2021 au intrat în vigoare modificările la legea produselor petroliere. Așadar, ANRE stabilește prețurile plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 și pentru motorină.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău