SKY HOUSE își extinde proiectele imobiliare în raioanele Moldovei. În Comrat a început construcția unui bloc locativ

22 Nov. 2021, 08:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Nov. 2021, 08:00 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania de construcții SKY HOUSE anunță extinderea proiectelor imobiliare în raioanele țării, primul fiind lansat în orașul Comrat, unde a început construcția unui bloc de locuit. Imobilul oferă apartamente și spații comerciale, cu locuri subterane de parcare, amplasate la doar un cartier distanță de parcul central al orașului.

Spațiile comerciale și locative propuse spre vânzare reprezintă o bună investiție într-o regiune care se află în pragul unei ascensiuni economice majore, dar și o soluție modernă și accesibilă pentru cei care sunt căutarea unui spațiu locativ sau doresc să înceapă o afacere în centrul orașului Comrat sau în UTA Găgăuzia.

Blocul de locuit va pune la dispoziție apartamente cu 1, 2 și 3 camere (inclusiv penthouse-uri), câteva zeci de locuri de parcare și spații comerciale, existând posibilitatea achitării în rate.

„Orașul Comrat are, la moment, cele mai mari perspective și oportunități de dezvoltare din toate orașele Republicii Moldova, oferind proiectului SKY HOUSE COMRAT o valoare investițională majoră, prețul spațiilor comerciale și cel al apartamentelor, după darea în exploatare, fiind într-o continuă creștere”, susține Serghei Tafratov, directorul companiei de construcții PROMILTON.

Guvernul a aprobat un plan de dezvoltare a infrastructurii în 6 orașe din Republica Moldova, în valoare de 2,7 miliarde de lei. În Comrat, peste 460 de milioane de lei vor fi investite în dezvoltarea drumurilor și construcția infrastructurii sociale, inclusiv a zonelor de agrement.

Aceasta va conduce la dezvoltarea industrială a acestui oraș, aflat în apropierea portului din Giurgiulești, mai ales după declarațiile mai multor state și corporații internaționale privind intenția de a investi în dezvoltarea afacerilor în această regiune.

În România, industrializarea unor orașe a condus la creșterea bruscă a prețurilor la imobile în ultimii cinci ani, în special în Cluj-Napoca, unde a fost înregistrată o creștere de 59% până la 1.890 euro/m2, Brașov – o creștere cu 46,5% până la 1.320 euro/m2 sau Craiova – o creștere cu 50,9%, până la 1.260 euro/m2.

Compania PROMILTON își desfășoară activitatea din 2003, ajungând unul dintre liderii pieței imobiliare din Republica Moldova. Portofoliul de proiecte include blocuri locative și  oficii cu o suprafață de peste 130.000 de m2.

P.

Realitatea Live

03 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică piața muncii în Republica Moldova este diversă or, există domenii unde numărul femeilor este cel mai mare. 10 sectoare în care femeile reprezintă o majoritate covârșitoare a angajaților:

 1. Producția de îmbrăcăminte – 89%: Industria confecțiilor este un domeniu în care femeile sunt bine reprezentate, contribuind semnificativ la procesul de producție.
 2. Asistență socială – 86%: Sectorul asistenței sociale oferă un cadru propice pentru angajarea femeilor dornice să sprijine și să ajute comunitatea.

3.  Asistență medicală – 84%: Sănătatea este un domeniu vital și femeile sunt implicate în mod activ în furnizarea îngrijirilor medicale esențiale.

 1. Poștă și livrare – 79%: Industria poștei și a serviciilor de livrare reprezintă un alt domeniu în care femeile dețin o pondere semnificativă în ceea ce privește forța de muncă.
 2. Biblioteci, arhive, muzee – 79%: Cultura și educația sunt domenii în care femeile se remarcă prin contribuțiile lor în conservarea și promovarea patrimoniului cultural.
 3. Educație – 77%: Femeile sunt larg reprezentate în sistemul de învățământ, ocupând diverse poziții, de la profesori la personal administrativ.
 4. Prelucrare piele – 77%: Industria prelucrării pielii oferă oportunități de angajare pentru femeile care sunt pricepute în arta lucrului manual.
 5. Activități juridice și contabile – 74%: Sectorul juridic și cel contabil sunt domenii în care femeile aduc expertiză și profesionalism.
 6. Turism – 72%**: Industria turismului oferă numeroase oportunități de angajare pentru femeile interesate de servicii în domeniul ospitalității și turismului.
 7. Sectorul financiar – 71%: Femeile sunt bine reprezentate în sectorul financiar, ocupând poziții de la contabili și auditori la manageri de investiții.

Pe de altă parte, există și sectoare în care prezența femeilor este mai scăzută. Iată cele mai puțin reprezentate 10 industrii:

 1. Producție de petrol și gaze – 6%
 2. Construcții – 13%
 3. Investigații și securitate – 13%
 4. Silvicultură – 15%
 5. Reparația și întreținerea mașinilor și echipamentelor – 16%
 6. Transport terestru – 18%
 7. Comerț cu transport – 18%
 8. Structuri metalice – 18%
 9. Colectarea și tratarea deșeurilor – 21%

10.Transport pe apă – 22%

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău