Snoop Dogg susține o firmă ce produce canabis medical. OCT a fost lansată pe bursa din Londra

21 Mai 2021, 15:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 15:15 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania medicamentoasă cu canabinoizi Oxford Cannabinoid Technologies (OCT), care se bucură de sprijinul rapperului Snoop Dogg și al gigantului de tutun Imperial Brands, a fost lansată vineri pe bursa din Londra.

Compania britanică, specializată în dezvoltarea de medicamente canabinoide pentru ameliorarea durerii, a încasat încasări brute de 16,5 milioane de lire sterline (23,4 milioane de dolari) în oferta sa publică inițială, cu o valoare inițială de piață de puțin peste 48 de milioane de lire sterline (69,1 milioane de dolari), scrie CNBC.

Prețul acțiunilor a oscilat în jurul valorii de 5 pence la prânz vineri, după ce inițial s-a deschis mai aproape de 8 pence mai devreme în sesiune.

Snoop Dogg, pe nume Calvin Broadus Jr., a investit în mai multe întreprinderi noi de cannabis, inclusiv OCT, prin firma sa de capital de risc Casa Verde. Firma a susținut, de asemenea, companii alimentare din plante, precum Outstanding Foods și nume tehnologice precum Klarna, Robinhood și Reddit.

Canabinoizii sunt substanțe chimice naturale care se găsesc în planta de canabis sativa și sunt utilizate în mod obișnuit în scopuri medicinale pentru tratarea simptomelor precum durerea cronică.
Strategia OCT este de a dezvolta produse farmaceutice cannabinoide pentru tratamentul nedependent al afecțiunilor dureroase. CEO-ul John Lucas a declarat vineri că compania intenționează să utilizeze veniturile din IPO pentru a dezvolta patru noi medicamente.

„Cannabisul medical, problema cu asta este că medicii nu îl pot prescrie, așa că dorim un produs medicamentos pe care să-l putem pune în mâinile medicilor, în mâinile pacienților”.

În anunțul său de listare, OCT a declarat că „concentrarea pe piața primară este piața totală a durerii adresabile, care se estimează că valorează cel puțin 42,5 miliarde de lire sterline prin comercializarea primului medicament produs de OCT, care se anticipează în prezent să fie în 2027”.

Realitatea Live

Conferința Internațională organizată de Asociația Obștească „Parlamentul Independenței” cu prilejul celebrării a 35 de ani de la constituirea legală a Primului Parlament ales democratic al Republicii Moldova
11 Apr. 2025, 11:23
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
11 Apr. 2025, 11:23 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un grup de senatori americani a introdus în Congres un proiect de lege care prevede confiscarea încărcăturii de petrol de pe tancurile rusești aflate pe listele de sancțiuni ale Departamentului Trezoreriei SUA, relatează Reuters. Măsura vizează în special așa-numita „flotă din umbră” a Rusiei, care, potrivit Centrului finlandez CREA, transportă aproximativ 75% din exporturile de țiței ale Moscovei.

Potrivit proiectului, petrolul confiscat va fi vândut pe piață, iar sumele obținute vor fi utilizate pentru reducerea datoriei publice a SUA. Inițiatorii propun și crearea unui fond special, numit Russian Sanctions Enforcement Fund, gestionat de Departamentul Trezoreriei, cu un buget de 150 milioane de dolari, destinat monitorizării și aplicării sancțiunilor, notează Reuters.

„Acest proiect de lege nu doar că va împiedica tentativele maligne ale Moscovei de a ocoli legislația americană, ci va permite Statelor Unite să valorifice activele confiscate”, a declarat senatorul republican Joni Ernst, unul dintre autorii inițiativei.

În prezent, aproximativ 200 de tancuri petroliere sunt vizate de sancțiunile SUA pentru implicarea în transportul de țiței rusesc peste plafonul de preț de 60 de dolari pe baril impus de G7. Cel mai dur pachet de sancțiuni a fost introdus în ultimele zile ale mandatului lui Joe Biden, vizând deodată 180 de nave, responsabile pentru jumătate din exportul maritim de petrol al Rusiei, adică aproximativ 1,5 milioane de barili pe zi.

Un exemplu concret este tancul Eventin, înregistrat sub pavilion panamez, care a fost interceptat de autoritățile maritime germane la sfârșitul lunii martie. La bordul navei se aflau 100.000 de tone de țiței rusesc, care au fost confiscate de autoritățile germane în baza sancțiunilor în vigoare.

Acest nou proiect legislativ ar putea schimba fundamental modul în care SUA aplică și monetizează sancțiunile împotriva Federației Ruse, transformând o măsură de presiune economică într-o sursă directă de venit bugetar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!