Țeapa care l-a costat funcția! Victor Parlicov rupe tăcerea

13 Ian. 2025, 06:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
13 Ian. 2025, 06:22 // Actual //  Ursu Victor

Fostul ministru al Energiei, Victor Parlicov, a declarat într-un interviu acordat lui Dorin Galben că demiterea sa nu a fost legată direct de controversata vizită la Gazprom. În opinia sa, acest subiect a fost folosit ca instrument pentru a alimenta tensiunile și a-i afecta imaginea publică.

„Decizia de a mă demite nu s-a luat în legătură cu plecarea la Gazprom. Eu cred că aceasta a fost doar un element informațional utilizat pentru a mai atâța spiritele și a mă discredita,” a afirmat Parlicov.

Întrebat dacă vizita la Gazprom a fost o capcană, fostul ministru a răspuns: „Eu cred că da. Cel puțin a fost utilizată”. Totuși, Parlicov a evitat să dezvăluie cine ar fi pus la cale această capcană, subliniind: „Nu știu, nu vreau acum să mă pronunț, dar eu văd că a fost operaționalizată, a fost utilizată în special în spațiul informațional pentru a încerca să mă discreditez”.

La începutul lunii decembrie 2024, premierul Dorin Recean a semnat deciziile de demitere a lui Victor Parlicov din funcția de ministru al Energiei, Sergiu Tofilat din Consiliul de Observatori al Moldovagaz și a lui Victor Bînzari din funcția de director al Energocom. Cei trei au fost acuzați de gestionarea proastă a crizei energetice.

 

Realitatea Live

12 Ian. 2025, 21:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Ian. 2025, 21:39 // Actual //  Ursu Victor

Combinatul de Ciment din Rîbnița (RCC) și-a suspendat activitatea din cauza crizei gazelor naturale, lăsând peste jumătate dintre cei 650 de angajați acasă. Pe durata opririi, aceștia vor primi doar două treimi din salariu, conform novostipmr.

În prezent, la combinat activează doar specialiști implicați în lucrări de reparație, care au fost inițiate cu o lună mai devreme decât era planificat. Fără gaze naturale, RCC nu poate produce ciment și, implicit, nu poate contribui la buget prin taxe și impozite.

În paralel, morile de ciment, care funcționează pe bază de electricitate, sunt și ele oprite din cauza deficitului de energie. Totuși, în alte secții, se desfășoară reparații cu un consum minim de energie, inclusiv la tamburul de uscare.

Îtreprinderea planificase să producă 30.000 de tone de ciment, însă, fără gaz, planurile au fost compromise.

Criza gazelor din regiunea transnistreană a început la 1 ianuarie, după ce tranzitul gazului rusesc prin Ucraina a fost oprit,

 

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală