Tendințe 2022: Ce rochii de seară alegem pentru evenimente? Recomandările designerului vestimentar Diana Voievuțki

27 Oct. 2022, 17:24
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Oct. 2022, 17:24 // Au Bani //  MD Bani

Designerul vestimentar din Republica Moldova Diana Voievuțki, fondatoarea Adriana Dress, dezvăluie pentru ce rochii să optăm atunci când mergem la un eveniment. Chiar dacă pare simplu, atunci când alegi rochii de seară te vei găsi înr-un asortiment larg și nu vei ști ce să alegi. Din acest motiv, este bine să ascultăm opinia specialiștilor din domeniu.

„Eu când sunt întrebată despre trenduri de fiecare dată zic să nu prea ținem cont neapărat de ele ci să ținem cont de ceea ce ni se potrivește și ceea ce ne face frumoase sau ne face să ne simțim bine pentru că nu toate trendurile sunt îmbrăcabile pentru orice femeie și nu toate femeile se vor simți confortabil.” spune Diana Voievuțki.

Pentru ce rochii de seară să optăm?

Diana Voievuțki încurajează femeile să opteze pentru o dezgolire frumoasă, decolteu, tăieturi pe picior, spate dezgolit, tocuri înalte și strălucitoare.

„Eu sunt întotdeauna pentru o dezgolire frumoasă și toți cei care mă cunosc și cunosc rochiile noastre vor confirma acest lucru. Sunt pentru tocuri înalte, pentru sandale foarte dezgolite, transparente, strălucitoare, cu multe catarame frumoase, pentru că asta se poartă în acest an. Sunt pentru tăieturi pe picior adânci și foarte adânci, pentru tăieturi în zona decolteului, iarăși adânci și foarte adânci, pentru spate dezgolit. În același timp, vis-a-vis de dezgoliri, avem tendința de a acoperi totul în transparență, adică stofe transparente, dantele care să acopere frumos mâinile, gât acoperit până sus, spatele acoperit și se întrevede ușor. Asta este foarte sexy și foarte gustos.”

Un aspect important de menționat este că rochiile de tip prințesă nu pot fi purtate de oricine, întrucât nu oricărei femei i se potrivesc. Așadar, pentru a alege o rochie pentru un eveniment deosebit este nevoie să o alegi în funcție de parametrii tăi individuali.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ