TikTok testează angajarea prin intermediul aplicației: Shopify, una dintre companiile care recrutează cu ajutorul lor

09 Iul. 2021, 18:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 18:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

TikTok testează o soluție de recrutare care le va permite utilizatorilor să aplice direct prin intermediul unei prezentări video.

Este vorba de programul pilot numit TikTok Resumes și include 30 de companii la care utilizatorii pot aplica prin intermediul aplicației până pe 31 iulie.

Pentru a aplica, cei intersați vor fi nevoiți să creeze o prezentare video, să o posteze pe TikTok și să o trimită către angajator prin intermediul aplicației. Reprezentanții TikTok recomandă utilizatorilor să nu includă în prezentarea publică informații de contact personale precum adresa de e-mail sau alte date de acest tip.

La moment, compania angajează o persoane responsabile de generarea de conținut pentru companii în platforma TilTok. Printre companiile care testează această metodă se numără și Shopify, Target, Chipotle sau Sweetgreen.

Pe website-ul tiktokresumes.com, utilizatorii pot găsi exemple de CV-uri video pentru a se asigura că livrează un conținut relevant pentru companie, dar și lista de companii care au posturi vacante și la care pot aplica.

 

Realitatea Live

30 Sept. 2022, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2022, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Gazprom a redus livrările de gaz pentru Republica Moldova cu 30% din 1 octombrie. Exact cum s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut, înainte de semnarea contractului de pe 30 octombrie.

„Astăzi Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie către Gazprom. MoldovaGaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8.06 mln m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 mln m3 pe zi. În acest sens, se repetă situația din luna octombrie anul trecut, când livrările au fost limitate cu 30%. Diferența este că în acest an avem un contract semnat care trebuie respectat”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu.

Gazprom nu precizat care este motivul reducerii livrărilor de gaz. Experții în energetică avertizau anterior că Gazprom va recurge la șantajul energetic în lunile de iarnă, de aceea autoritățile trebuie să aibă mai multe alternative, inclusiv să facă rezerve de gaz, cel puțin pentru două luni de iarnă. Unul din motive este că Moscova este nemulțumită de formula actuală a prețului la gaz și ar vrea să schimbe prevederle contractuale, deoarece din 1 octombrie prețul de achiție al metanulu se reduce semnificativ.

În perioada lunilor de iarnă formula de calcul a prețului la gaz este 70% prețul la petrol și 30% prețul spot, iar în lunile de vară formula se inversează.

Din 1 octombrie, confrom noii formule, prețul de achiziție al metanului ar urma să ajungă la 1100 USD pe mia de metri cubi față e 1882 USD cât este în septemberie.

Traiful pentru populație este de 29,26 lei pentru metrul cub. Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban declară că până în primăvară tariful se va reduce.

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău