TOP 5 companii producătoare de carne şi mezeluri, care se bucură de cel mai mare succes în rândurile consumatorilor

10 Oct. 2022, 13:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Oct. 2022, 13:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fiecare companie producătoare de carne şi mezeluri încearcă să convingă consumatorii că anume produsele sale sunt cele mai bune, mai calitative, mai deosebite. Însă, doar analizând indicatorii de bază ai acestor companii putem deduce care produse se bucură de cel mai mare succes, altfel spus care se cumpără cel mai bine. Relevante în acest sens sunt datele site-ului specializat www.data2b.md, care an de an publică inclusiv informaţii despre venitul din vânzări al companiilor din Moldova.

  1. Rogob SRL

Din datele sursei citate, reiese că cel mai bine se vând produsele Rogob SRL. Numai în anul 2021 compania a avut venit din vânzări de 811,75 mil. lei, fiind lider absolut din acest punct de vedere. Apropo, această poziţie Rogob SRL o deţine constant în ultimii cinci ani (pe www.data2b.md sunt datele începând cu anul 2017). Şi în 2017 Rogob SRL era lider la capitolul venit din vânzări cu 478,38. De atunci, an de an compania a îmbunătăţit constant acest indicator.

  1. Carmez Processing

Analizând datele de pe portalul specializat menţionat, deducem că pe locul doi în clasamentul nostru se situează Carmez Processing. În 2021 compania a avut venit din vânzări de 703,9 mil. lei. Ca şi în cazul Rogob SRL, şi această întreprindere a cunoscut o evoluţie constantă în ultimii cinci ani la acest capitol, în 2017 venitul din vânzări constituind 389,25 mil. lei.

  1. Pegas SRL

Pe locul trei se situează Pegas SRL. Potrivit www.data2b.md, în 2021 compania a avut venit din vânzări de 467,21 mil. lei. Şi în cazul acestei întreprinderi putem vorbi de o evoluţie constantă în ultimii cinci ani, deşi nu atât de spectaculoasă ca şi în cazul celor două firme menţionate mai sus. Astfel, venitul din vânzări al Pegas SRL în 2017 a fost de 358,87 mil. lei

  1. Aviselect SRL

Aviselect SRL este deţinătoarea brandului Mezellini. În 2021 a înregistrat un venit din vânzări de 214,79 mil. lei. În ultimii cinci ani, după acest indicator, compania s-a menţinut la un nivel relativ constant. Astfel, în 2017 venitul său din vânzări a fost de 194,60 mil. lei.

  1. Produse de familie SRL

Produse de familie SRL este deţinătoarea brandurilor Filetti şi Cezar. Potrivit datelor site-ului specializat menţionat, în 2021 compania a avut venit din vânzări de 206,12 mil. lei. În 2017 venitul din vânzări a constituit 138,41 mil. lei.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

05 Iun. 2023, 16:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iun. 2023, 16:26 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce majoritatea consumatorilor achită un tarif de 29,27 de lei pentru metrul cub de gaz, mai mulți agenți economici, circa 70 la număr, achită un tarif de 11-14 lei pentru metrul cub. Directorul Energocom, Victor Bînzari a declarat pentru BANI.MD că respectivele companii care „livrează gaz mai ieftin lucrează cu ziua de astăzi. Din moment ce prețurile la Energocom vor fi egale cu cele de pe piață, acestea nu se vor mai regăsi”.

Cinci companii care livrează gaz mai ieftin au parteneri de la Bursa Română de Mărfuri de la care cumpără metan după care îl transportă în Republica Moldova și îl vând celor cu care au perfectate contracte.

Este vorba de cinci companii, care au fost făcute publice de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Este vorba de npc, sd-energy, transautogaz, n-gaz și rotalingaz.

„Atunci când la bursă prețurile erau foarte mari, în Republica Moldova a fost stabilit un preț plafonat 29,27 de lei. Asta deși erau perioade când prețurile la bursă erau de 340 mia de metri, în timp ce Moldovagaz cumpăra și cu 1800 de dolari mia de metri cubi. Respectiv prețul de procurare, plus furnizarea și distribuția aducea costul real pentru consumatori la circa 40 de lei, dar ANRE a stabilit un preț unificat de 29,27 de lei metrul cub de lei și toate aceste devieri acum trebuie să fie recuperate de furnizorul de gaze”, a explicat Bînzari.

Directorul Energocom susține că, pe de o parte statul a plafonat prețul și a oferit subvenții către consumatori finali și au beneficiat de ele toți consumatorii. „Acum prețul la bursă s-a redus or, devierile trebuie recuperate. Acum sunt clienți pe piață care vând la prețul de bursă și o parte dintre consumatori pleacă la ei, iar dacă la bursă va fi mai scump vor vrea să revină la Modovagaz. Aceste companii vor să câștige permanent din piață și nu vor să-și asume responsabilitatea de jucători cinstiți. Ei doar profită. Un exemplu este și cu companiile energetice care atunci când a crescut prețul la bursă au dispărut din piață pentru că au jucat pe piața nereglementată”, a spus Bînzari.

„Sunt oportuniști care lucrează doar acum. Dacă în scurt timp prețurile Energom vor fi similare cu cele de pe piață cu siguranță aceste companii nu-și vor regăsi locul în piață”, a mai adăugat Bînzari.

Ba mai mult, ultima decizie luată de CSE, de la sfârșitul lunii mai, obligă întreprinderile care renunță la piața reglementată și cumpără gaze naturale de pe piața liberă să plătească devierile financiare neachitate. „Când un consumator iese pe piața liberă și vrea să beneficieze de prețuri mai mici la gaz, povara devierilor trebuie să o ia cu el, dar nu să o lase celorlalți consumatori”, a argumentat ministrul energiei, Victor Parlicov noile reguli.

Cel mai interesant este că piața energetică este liberalizată. Republica Moldova și-a asumat acest lucru față de UE.

Piața gazelor din Republica Moldova este liberalizată și, respectiv oricine își poate lua licență care costă 3200 de leii și poate livra metan consumatorilor.

Legislația prevede asigurarea unui acces transparent la rețelele de transport al gazelor naturale, inclusiv în legătură cu tranzacțiile transfrontaliere și instituirea unor proceduri unice de cooperare dintre operatorii de sistem din Republica Moldova și operatorii de sistem din țările vecine, la capitolul interoperabilitatea și schimbului de date.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău