TOP 5 companii producătoare de carne şi mezeluri după numărul de angajaţi

03 Oct. 2022, 09:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Oct. 2022, 09:35 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Companiile producătoare de carne şi mezeluri ocupă un rol important în structura consumului în Republica Moldova şi se bucură de mare succes în rândurile consumatorilor. De regulă, aceste companii scot în prim plan produsele lor, investiţiile efectuate, impozitele achitate etc. Dar practic nimic nu se spune despre numărul de angajaţi pe care-i au. De aceea, analizând informaţiile de pe www.data2b.md, site-ul nostru a elaborat un clasament convenţional al acestor companii în baza numărului de angajaţi.

1. Rogob SRL

Sursa citată, ne informează că Rogob SRL are 650 de angajaţi. Dar, cu ocazia jubileului de 25 de ani al companiei, marcat în luna mai a anului curent, întreprinderea anunţa că a ajuns deja la circa 800 de angajaţi. Probabil, acest număr a crescut de la ultima actualizare a site-ului specializat menţionat mai sus. Aceeaşi sursă menţionează că întreprinderea Rogob realizează produse din carne și mezeluri de înaltă calitate după tehnologiile de producere germană. „Producerea înglobează un proces complex de prelucrare a cărnii pentru a realiza produse de înaltă calitate cu proprietăți gustative unice. Marca Rogob este orientată spre consumatorul fidel calității și gustului unic al mezelurilor de tradiție germană, fiind poziționată în topul companiilor producătoare de mezeluri conform raportului calitate-preț”, notează site-ul.

2. Carmez Processing SRL

Potrivit www.data2b.md, Carmez Processing SRL are 451 angajaţi. Despre companie, sursa citată scrie doar că e specializată în „producerea mezelurilor și produselor din carne”. Totodată, pe site-ul întreprinderii se menţionează că istoria ei datează cu 1904. „Construcția întreprinderii moderne începe în anul 1947. Până la începutul noului deceniu, au fost construite două frigidere noi, cu o suprafață de 1000 și 2000 m2. În acelaşi timp, a fost aprobat planul pentru construcţia unei noi secţii de producere a mezelurilor. Timp de trei decenii, întreprinderea a continuat să-şi perfecţioneze capacitățile de producere, să-şi modernizeze secțiile existente și să-şi îmbunătățească politica de personal a companiei. După destrămarea URSS, apare SA Carmez, producând produse din carne până în anul 2013, când, ca urmare a fuziunii cu compania „Carmez International”, are loc o reorganizare structurală completă, cu revizuirea sortimentului de produse fabricate, cu modernizarea proceselor de producere și ambalare a produselor finite”, se spune pe site-ul citat.

3. Combinatul de carne Nivali-Prod SRL

Combinatul de carne Nivali-Prod SRL este deţinător al brandului Nivalli şi are 270 de angajaţi, conform www.data2b.md. Sursa citată ne informează că genul de activitate principal al întreprinderii este fabricarea produselor din carne, inclusiv din carne de pasăre. Iar de pe site-ul oficial al companiei aflăm că: „Din anul 2010 combinatul de carne și mezeluri Nivalli şi-a propus să devină un bun producător de salamuri și produse din carne, dar și un partener de încredere pentru consumator. Dincolo de orice, scopul Nivalli este de a aduce pe piață savoarea autentică a produselor din carne”.

4. Pegas SRL

Din datele www.data2b.md, reiese că pe locul patru în clasamentul nostru se situează Pegas SRL, care are 250 de angajaţi. Aceeaşi sursă ne informează că FCP Pegas SRL este o întreprindere modernă fondată în 1992, iar astăzi e una dintre cele mai mari companii de prelucrare a cărnii din Republica Moldova. „Produsele noastre sunt realizate numai din carne selectă, în strictă conformitate cu standardele europene, experiența a fost îmbogățită prin studierea și aplicarea tehnologiei germane și italiene. În fiecare zi, în fiecare minut, facem tot posibilul pentru a satisface nevoile clientului nostru, pentru că opinia lui este cea mai importantă pentru noi”, susţine sursa.

5. Aviselect SRL

Aviselect SRL este deţinătoarea brandului Mezellini şi, potrivit www.data2b.md, are 217 angajaţi. Totodată, pe site-ul său oficial, compania susţine că ar avea 300 de angajaţi. La descrierea companiei pe www.data2b.md e menţionată doar informaţia că e specializată în „fabricarea mezelurilor și semifabricatelor din carne, importul cărnii”. De pe site-ul oficial al întreprinderii aflăm că „istoria brandului Mezellini este legată de anul 2005, când compania Aviselect SRL a procurat întreprinderea de procesare a cărnii din satul Bulboaca” şi că „în doar șase luni, cu doar câteva zeci de angajați, au fost lansate pe piață primele produse marca Mezellini”.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău