Trânte politice! Cade Guvernul Gavrilița!? Ce spune instituția

10 Feb. 2023, 10:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Feb. 2023, 10:54 // Actual //  Lupu Eduard

Situație incertă la Guvern. De joi, 9 februarie, canalele de Telegram  și blogherii din Moldova anunță că premierul Natalia Gavrilița ar urma să demisioneze. Autorii postărilor citează surse din interiorul Guvernului. Pe de altă parte, ședința de joi a cabinetului de miniștri a fost anulată, fără a anunța motivul, scrie realitatea.md. 

Eugen Luchianiuc scrie că la 13:00 ar urma să aibă loc o ședință a Nataliei Gavriliță, iar în locul ei ar urma să vină Dorin Recean. Realitatea.md a solicitat reacția consilierului pe comunicare al Nataliei Gavrilița, Vitalie Condrațchi, care a refuzat să comenteze ce scriu canalele de Telegram și eventualele demisii, sugerând să apelăm la serviciul de presă al Guvernului. El a confirmat că va avea loc o ședință la 13:00, cu specialiștii din comunicare de la Guvern.

Serviciul de presă al Executivului nu a răspuns la telefon pentru a comenta informațiile. Între timp, jurnaliștii susțin că la capitolul comunicare Guvernul stă prost, iar informațiile despre întrunire trebuiau publicate, pentru a fi clar ce se întâmplă.

Natalia Gavrilița și cabinetul său de miniștri a depus jurământul în august 2021. Timp de mai bine de un an, în Guvern au existat cinci remanieri, fiind schimbați vicepremierul pentru Reintegrare, miniștrii Agriculturii, Mediului, Economiei, Muncii și Protecției Sociale.

Realitatea Live

20 Iul. 2024, 09:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2024, 09:56 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia a urcat o poziție în topul preferințelor turiștilor, fiind plasată acum pe locul patru. 75% dintre cetățenii de pe continent și-au exprimat dorința de a vizita statul elen în următoarele luni, înregistrând o creștere de șase puncte procentuale față de anul trecut.

În plus, Grecia este în top și în privința creșterii cheltuielilor turiștilor europeni în primul semestru din 2024, conform celui mai recent studiu al European Travel Commission (ETC). Cheltuielile de călătorie au crescut cu 25% în Grecia și Spania, cu 20% în Italia și cu 16% în Franța, toate destinațiile mediteraneene fiind în fruntea listei vizitatorilor europeni.

Studiul arată o creștere semnificativă a interesului pentru călătorii în rândul europenilor în perioada iunie-noiembrie 2024, pe fondul cererii solide din partea turiștilor spanioli, italieni și britanici. În toate cele trei țări, opt din zece respondenți au indicat că intenționează să călătorească în perioada menționată.

De asemenea, 36% dintre europeni vor să facă cel puțin o călătorie în următoarele luni, o creștere de 6% față de anul trecut. Alți 33% vor să facă o a doua călătorie, iar 24% trei sau mai multe călătorii.

Cererea pentru destinațiile mediteraneene este la un nivel ridicat, cei mai mulți turiști europeni (45%) preferând zonele însorite pentru viitoarea lor vacanță. Interesul pentru sudul Europei este la un nivel stabil comparativ cu 2023, dar a scăzut cu 10% față de 2022, nu și în Grecia. Crește în continuare cererea pentru destinațiile din vestul și nordul Europei, cu 18% și, respectiv, 13%.

Spania și Italia sunt principalele alegeri ale turiștilor europeni, fiecare fiind preferată de 8% dintre respondenți. Ele sunt urmate de Franța (7%) și Grecia (6%).

Vizitatorii sunt interesați în următoarele șase luni de „soare și mare” (19%), „cultură și patrimoniu” (17%), „natură și excursii” (14%) și „city breaks” (13%).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău