Trupele ucrainene au eliminat un grup de soldați ruși cu o „rază a morții”

31 Ian. 2023, 05:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Ian. 2023, 05:22 // Actual //  Lupu Eduard

Un grup de soldați ruși a fost anihilat de o armă care a fost comparată pe rețelele de socializare cu o „rază a morții” datorită traiectoriei vizibile a proiectilului lansat de aceasta.

Înregistrarea arată cum soldații ruși se deplasează în câmp deschis în două grupuri, unul mai avansat și unul aflat mai în spate, cu ceea ce pare a fi cel puțin un rănit. Grupul din ariegardă este primul lovit de ucraineni, militarii Moscovei aflați mai în față întorcându-se să încerce să își recupereze din camarazi.

Al doilea grup de militari ruși este apoi lovit la rândul său, supraviețuitorii încercând să scape luând-o la fugă. Însă acesta este vizat de o a treia lovitură ucraineană, nefiind clar dacă au existat supraviețuitori în urma acestui ultim atac.
Modul spectaculos în care se vede traiectoria proiectilelor trase de ucraineni a declanșat un val de speculații pe rețelele de socializare privind originea lor, cea mai plauzibilă variantă părând însă a fi că soldații ruși au fost atacați cu un tip de armă antitanc.
Unii comentatori de pe Twitter au remarcat de asemenea că, spre deosebire de alte situații, în cazul de față soldații ruși au încercat măcar să își salveze camarazii.

O nouă lovitură a ucrainenilor cu sistemul Stugna-P?

Una dintre posibilități este că în atac ar fi fost folosit deja clasicul sistem Stugna-P, probabil cea mai versatilă armă din dotarea forțelor armate ale Kievului.

De-a lungul lunilor trecute de la declanșarea invaziei rusești în data de 24 februarie a anului trecut pe rețelele de socializare au apărut numeroase înregistrări video cu lovituri ucrainene cu acest sistem antitanc portabil, însă toate de până acum au fost filmate de la nivelul operatorilor ucraineni.
Aceasta pare a fi prima lovitură înregistrată din dronă cu un sistem Stugna-P, dacă într-adevăr aceasta a fost arma folosită în atac.
O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare încă din vara anului trecut a arătat că militarii ucraineni folosesc sistemul Stugna-P inclusiv în lovituri directe asupra soldaților ruși, deși acesta este la origini o armă antitanc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 10:15
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 10:15 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Patru întreprinderi sociale din ţara noastră, care dezvoltă afaceri durabile şi promovează antreprenoriatul social, prin oferirea serviciilor pentru persoanele devaforizate şi nu doar, au fost gazda unor vizite de lucru.

Este vorba de întreprinderile „Credem Eco” SRL din Bălţi, specializată în fabricarea articolelor personalizate din textile şi servicii de catering; „Ilinca Service” SRL din Orhei, care dezvoltă atelierul de croitorie „Datina”, unde sunt cusute şi brodate piese vestimentare ale portului popular precum şi Atelierul de îngrijire corporală care prestează servicii şi oferă instruiri în domeniul beauty, pentru femeile şomere din oraş.

O altă întreprindere socială parte a proiectului este „Floare de cireş” SRL, din Răzeni, raionul Ialoveni, care prestează servicii de catering şi care instruieşte şi le oferă un loc de muncă persoanelor cu dizabilităţi.

Cu o experienţă de peste cinci ani în domeniul instruirii copiilor şi tinerilor, Centrul Educaţional „Vibe Academy”, prestează servicii de IT, Robotică, Pictură, Engleză şi Programe After School, oferind cursuri gratuite pentru o parte din copiii aflaţi în familii defavorizate şi instruind în acelaşi timp tinerii să devină profesori în cadrul centrelor.

Aşadar, toate cele patru întreprinderi sociale şi-au deschis uşile pentru peste 40 de persoane interesate din raioanele Dondușeni, Ungheni, Strășeni, Taraclia, Leova – antreprenori, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, angajați ai întreprinderilor comerciale, activiști comunitari, profesori, studenți, pentru a-i familiariza cu domeniul antreprenoriatului social.

Fondatorii afacerilor sociale le-au explicat paşii în lansarea unei astfel de întreprinderi, au vorbit despre partea practică şi modalitatea de identificare a soluţiilor în cazul situaţiilor de criză, le-au dezvăluit avantajele pentru societate şi economia naţională per general, prin crearea locurilor de muncă şi susţinerea persoanelor din grupurile defavorizate.

Proiectul „Antreprenoriatul Social – punct forte în dezvoltarea durabilă a comunităților” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău