Un vin cu Mihai Druță: Cum producem vinul de casă? 5 sfaturi

08 Oct. 2023, 12:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
08 Oct. 2023, 12:07 // Oameni şi Idei //  MD Bani

În acest weekend sărbătorim Ziua Națională a Vinului. Astăzi vor fi premiați și învingătorii concursului „Polobocul de Aur”, unde se premiază cele mai bune vinuri de casă. Și pentru că este perioada în care gospodarii produc vinuri acasă, Mihai Druță, președintele Asociației de Somelier din Moldova, a oferit 5 sfaturi pentru a produce corect un vin de casă în cadrul rubricii „Un vin bun cu Mihai Druță”.

„Condițiile casnice în anul 2023 și 20, 30 de ani în urmă s-au schimbat foarte mult. Acum, fiecare producător de vin casnic are acces la foarte multe comodități, începând cu utilaje performante pentru a produce vinul de casă până la utilaje care ar putea măsura densitatea, zahărul și altele”, a menționat Mihai Druță.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
Advertisement

Sfaturi pentru a produce un vin bun de casă:

  1. Atunci când vrem să facem un vin de calitate îl facem cât mai pur ar fi (Nu amestecăm soiuri albe cu soiuri roșii)
  2. Alegeți cei mai buni struguri, cei mai sănătoși și care fost culeși recent
  3. Este recomandat să aveți anumite instrumente de măsurare al zahărului
  4. Optați pentru fermentarea în sec
  5. Se recomandă ca vinul să fie fermentat în spații deschise sau foarte bine ventilate (Gazul eliminat poate fi mortal în spații închise)

Mai multe detalii despre producerea vinului de casă aflați de la somelierul Mihai Druță, președintele Asociației De Sommelier din Republica Moldova.

„Un vin bun cu Mihai Druță” a fost filmat în incinta Taste of Blue Wine House and Shop, Radisson Blue Leogrand Hotel.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 17:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
10 Apr. 2025, 17:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Casa italiană de modă Prada a ajuns la un acord pentru achiziționarea brandului rival Versace de la holdingul american Capri Holdings, într-o tranzacție evaluată la 1,375 miliarde de dolari, sumă care include și datoriile Versace, potrivit agenției Reuters.

Tranzacția unește două dintre cele mai mari nume din moda italiană, consolidând astfel poziția Italiei pe piața globală a luxului. Acordul vine într-un moment de reconfigurare a industriei, unde marii jucători își consolidează portofoliile pentru a face față competiției internaționale intense.

„Ne propunem să ducem mai departe moștenirea Versace, să celebrăm și să reinterpretăm estetica sa îndrăzneață și atemporală”, a declarat Patrizio Bertelli, președintele Consiliului de Administrație al Prada.

Achiziția va permite formarea unui conglomerat italian cu o cifră de afaceri estimată la aproximativ 6 miliarde de euro, ceea ce îl va poziționa ca un jucător competitiv față de giganții francezi LVMH și Kering, relatează agenția AFP.

Versace a fost fondat în 1978 de către Gianni Versace, devenind rapid un simbol al opulenței și nonconformismului. După asasinarea creatorului în 1997, conducerea artistică a fost preluată de sora sa, Donatella Versace. În martie 2025, aceasta a anunțat că părăsește funcția de director creativ al casei de modă.

Prada, la rândul său, a fost fondată în 1913 și este condusă în prezent de Miuccia Prada. Aproximativ 80% din companie se află încă în proprietatea familiei Prada.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!