Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume a fost dat în judecată în SUA. Ce acuzații i se aduc

02 Ian. 2023, 17:25
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Ian. 2023, 17:25 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Producătorul de ciocolată Hershey, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, a fost dat în judecată în SUA. Firma este acuzată că vinde produse care conțin niveluri nocive de metal.

Astfel, firma este acuzată că a indus în eroare consumatorii nereușind să dezvăluie cantitățile de plumb și cadmiu din trei batoane de ciocolată neagră.

Într-un articol, Revista a susținut că 23 dintre ele, inclusiv ciocolata de la Hershey, Godiva și Lindt, conțineau „niveluri comparativ mai mari” de metale.

Dar procesul se referă la descoperirile recente ale revistei americane Consumer Reports (CR), care a testat 28 de batoane de ciocolată neagră pentru plumb și cadmiu.

În special, batonul Special Dark de la Hershey și barul de 70% de la Lily aveau un conținut ridicat de plumb, în timp ce batonul de 85% de la Lily era bogat în plumb și cadmiu.

Hershey’s nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Unele studii sugerează că antioxidanții și nivelurile relativ scăzute de zahăr din ciocolata neagră ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă.

Hershey a cumpărat în iunie anul trecut producătorul de produse cu conținut scăzut de zahăr Lily’s, numindu-l „un mare plus la portofoliul în creștere al Hershey de mărci de gustări mai bune pentru tine”.

„Consumatorii se bazează pe [Hershey] pentru a fi sinceri cu privire la ingrediente”, argumentează procesul.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău