Vadim Casap și Dorin Pușcașu, fondatorii MentorsHub – platforma pentru creatori de conținut calificați și pasionați

16 Aug. 2021, 15:09
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 15:09 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Educația este pilonul fundamental al societății moderne. De cele mai multe ori, atunci când ești în căutare de conținut educativ, este greu să-l găsești în limba nativă. Echipa startup-ului MentorsHub își propune să faciliteze procesul de învățare și să formeze mentori calificați și pasionați. Cofondatorii afacerii sunt doi tineri din Republica Moldova – Vadim Casap și Dorin Pușcașu, scrie blueprint.md

Vadim Casap și Dorin Pușcașu sun dezvoltatori web de ani buni, Vadim de 9 ani iar Dorin de 5 ani. O perioadă îndelungată au lucrat în cadrul unei companii ce elabora cursuri online, iar apoi au fost și mentori în cadrul Tekwill Academy.

În ultimii 3 ani, tinerii au activat în cadrul domeniului de livrare si creare a conținutului digital. Cei doi au realizat că domeniul are un potențial destul de mare chiar și pe piețele mici precum cea  a Republicii Moldova, România, Ucraina. Astfel, prin 2020 tinerii au început să interogheze potențialii creatori de conținut (în continuare numiți „mentori”) care sunt problemele de bază cu care aceștia se confruntă.

Antreprenorii își propun să dezvolte segmentul EdTech în regiunile care au un decalaj destul de mare și nu au acces la resurse educative. De asemenea, cei doi vor populariza metoda de instruire online astfel încât să fie obținute rezultate cât mai bune.

Start-upul îi va ajuta pe creatorii de conținut să aibă acces la mai multe resurse educative în limba nativă.  Astfel, platforma de networking va ajuta mentorii în crearea materialelor, vânzarea cursurilor, dar și creșterea calității conținutului.

La moment, Dorin și Vadim se află la etapa de testare și creare a conținutului pentru mentori.

Vadim Casap și Dorin Pușcașu, fondatorii MentorsHub – platforma pentru creatori de conținut calificați și pasionați

 

 

Realitatea Live

27 Mai 2024, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

În luna aprilie 2024, piața imobiliară din Chișinău a continuat să fie dinamică, cu variații semnificative ale prețurilor locuințelor în funcție de sector și tipul de apartament. Datele recente indică tendințe specifice în prețurile apartamentelor atât pe piața secundară, cât și în noile construcții, oferind o imagine detaliată a peisajului imobiliar al capitalei Republicii Moldova.

Pe piața secundară, prețurile apartamentelor cu o cameră variază considerabil, potrivit datelor Bursei Imobiliare Lara. În sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump, reflectând atractivitatea centralității și accesul facil la facilități urbane. La polul opus, sectorul Buiucani oferă cele mai accesibile opțiuni pentru această categorie de locuințe.

Apartamentele cu două camere prezintă prețuri care variază între 866 și 947 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Aceste locuințe reprezintă o opțiune echilibrată pentru familii și tineri profesioniști, prețurile fiind relativ omogene între sectoare. În schimb, apartamentele cu trei și patru camere sunt cele mai accesibile, cu prețuri variind între 639 și 813 euro per metru pătrat. Aceste apartamente par să aibă o cerere mai redusă comparativ cu locuințele mai mici, ceea ce le face o alegere atractivă pentru familiile numeroase.

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Această diferență semnificativă de preț subliniază avantajele percepute ale locuințelor noi, cum ar fi tehnologiile de construcție moderne, eficiența energetică și facilitățile suplimentare oferite de dezvoltatori.

În luna aprilie 2024, creditele imobiliare acordate au atins suma de 554,1 milioane de lei, marcând o creștere de 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans indică o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe, susținută de condițiile favorabile de creditare. Rata medie la creditele imobiliare acordate în moneda națională a scăzut ușor cu 0,12 puncte procentuale, ajungând la 7,62%. Această scădere, deși modestă, contribuie la reducerea costului total al împrumuturilor, făcând achiziția de imobiliare mai accesibilă pentru un segment mai larg de cumpărători.

Piața imobiliară din Chișinău în aprilie 2024 prezintă o diversitate de prețuri în funcție de sector și tipul de locuință. Sectorul Centru se remarcă prin prețurile cele mai ridicate pentru apartamentele cu o cameră, în timp ce apartamentele cu trei și patru camere rămân cele mai accesibile. Locuințele noi sunt în general mai scumpe, reflectând calitatea și facilitățile superioare. Creșterea semnificativă a creditelor imobiliare și scăderea ratelor dobânzilor sugerează un mediu favorabil pentru achiziția de locuințe, ceea ce ar putea stimula în continuare activitatea pe piața imobiliară. Pe termen mediu, aceste tendințe indică o piață robustă, cu potențial de creștere continuă, în special dacă condițiile economice rămân stabile și atractive pentru investiții imobiliare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău