Vadim Casap și Dorin Pușcașu, fondatorii MentorsHub – platforma pentru creatori de conținut calificați și pasionați

16 Aug. 2021, 15:09
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 15:09 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Educația este pilonul fundamental al societății moderne. De cele mai multe ori, atunci când ești în căutare de conținut educativ, este greu să-l găsești în limba nativă. Echipa startup-ului MentorsHub își propune să faciliteze procesul de învățare și să formeze mentori calificați și pasionați. Cofondatorii afacerii sunt doi tineri din Republica Moldova – Vadim Casap și Dorin Pușcașu, scrie blueprint.md

Vadim Casap și Dorin Pușcașu sun dezvoltatori web de ani buni, Vadim de 9 ani iar Dorin de 5 ani. O perioadă îndelungată au lucrat în cadrul unei companii ce elabora cursuri online, iar apoi au fost și mentori în cadrul Tekwill Academy.

În ultimii 3 ani, tinerii au activat în cadrul domeniului de livrare si creare a conținutului digital. Cei doi au realizat că domeniul are un potențial destul de mare chiar și pe piețele mici precum cea  a Republicii Moldova, România, Ucraina. Astfel, prin 2020 tinerii au început să interogheze potențialii creatori de conținut (în continuare numiți „mentori”) care sunt problemele de bază cu care aceștia se confruntă.

Antreprenorii își propun să dezvolte segmentul EdTech în regiunile care au un decalaj destul de mare și nu au acces la resurse educative. De asemenea, cei doi vor populariza metoda de instruire online astfel încât să fie obținute rezultate cât mai bune.

Start-upul îi va ajuta pe creatorii de conținut să aibă acces la mai multe resurse educative în limba nativă.  Astfel, platforma de networking va ajuta mentorii în crearea materialelor, vânzarea cursurilor, dar și creșterea calității conținutului.

La moment, Dorin și Vadim se află la etapa de testare și creare a conținutului pentru mentori.

Vadim Casap și Dorin Pușcașu, fondatorii MentorsHub – platforma pentru creatori de conținut calificați și pasionați

 

 

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău