Venitul pasiv: cheia către o viață fără griji? Cum să obții venit chiar și atunci când dormi? SFATURI PRACTICE

17 Nov. 2021, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 13:04 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În ultimul timp, mai ales în contextul economic nesigur în care se află întreaga planetă, auzim tot mai des pronunțate cuvintele „venituri pasive”. Specialiștii în finanțe personale din întreaga lume spun că secretul îmbogățirii stă în găsirea unor metode de a face bani în timp ce dormim și că acest lucru e mai ușor de implementat decât oricând. Marii bogați ai lumii au în medie 7 surse de venit, majoritatea de tip pasiv. Dar ce înseamnă, de fapt, a avea venituri pasive și cum pot oamenii obișnuiți să ajungă la performanța de a face bani în somn?

Veniturile pasive sunt definite ca sume de bani pe care le obținem fără a face un efort periodic. De exemplu, salariul nu este un venit pasiv deoarece mergem zilnic la locul de muncă pentru a-l obține. Banii obținuți în mod pasiv sunt cei care ne intră în cont chiar și atunci când suntem în vacanță sau dormim. Sună ciudat, dar există mai multe metode prin care oricine își poate suplimenta veniturile în acest fel. Evident, aceste sume nu cad din cer, iar pentru obținerea lor trebuie să creăm un produs sau un serviciu care să fie util celor din jur și care să funcționeze cu intervenții minime.

Crearea unei comunități online

Era Internetului a venit la pachet cu posibilitatea oricui să pornească o mică afacere din confortul propriei locuințe. Indiferent de talentul sau pasiunea dumneavoastră, puteți crea un blog online sau un canal de Youtube prin care să aduceți laolaltă oameni interesați de subiect. Astfel, urcarea unui video sau a unui articol săptămânal vă garantează vizualizări și accesări non-stop din acel punct în continuare. Prin monetizarea vizualizărilor, obțineți bani la sfârșitul lunii indiferent dacă aveți computerul deschis sau nu.

Crearea unui curs online

Pe lângă Youtube, există numeroase site-uri care permit oamenilor simpli să creeze un curs despre un subiecte care îi pasionează, ca mai apoi să îl vândă celor interesați să învețe despre subiectul respectiv. De exemplu, cei pricepuți la chitară pot crea un curs simplu pentru alți oameni care vor să învețe să cânte la acest instrument. Cursul este creat o singură dată, dar oamenii îl vor putea achiziționa oricând iar banii vor intra în cont ca venit pasiv. Aceeași strategie se aplică celor pasionați de gătit, de geografie, de matematică sau de orașul în care locuiesc. Posibilitățile sunt nelimitate.

Publicarea unei cărți online pe cont propriu

Dacă nu vă doriți să filmați cursuri despre pasiunea sau jobul dumneavoastră, acum aveți posibilitatea să publicați o carte electronică pe cont propriu. Tot ce aveți de făcut este să scrieți cartea și să o aranjați corespunzător pentru publicare. Nu vă faceți griji, găsiți informații nelimitate și gratuite despre acest proces pe Youtube și pe blogurile dedicate. Prin publicarea cărții pe site-urile de profil (de exemplu, Amazon), cei interesați o pot achiziționa oricând iar dumneavoastră primiți un procent din vânzări. La fel ca în cazul cursurilor online, subiectele potențiale sunt într-un număr nelimitat. Puteți publica o carte de colorat pentru copii, o carte despre istorie sau gătit sau chiar o carte despre îngrijirea unghiilor. Oricare ar fi subiectul ales, sigur se vor găsi oameni interesați să citească despre el.

Concluzii

Suplimentarea veniturilor este nu doar posibilă, ci mai ușor accesibilă decât oricând în istorie. Dacă în urmă cu câțiva ani singurele metode prin care puteam să obținem bani în plus erau fie orele suplimentare la serviciu, fie găsirea unui loc de muncă mai bine plătit, fie găsirea unui loc de muncă part-time pe lângă serviciul de bază, acum există nenumărate metode de a produce bani chiar și atunci când dormim. Bineînțeles, crearea unei surse de venit pasiv necesită o investiție inițială de timp și energie pentru a dezvolta un produs cu adevărat calitativ, dar odată pornită această morișcă există potențialul de a obține din ce în ce mai mulți bani fără niciun effort în plus.

Realitatea Live

27 Ian. 2022, 22:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Ian. 2022, 22:34 // Actual //  Lupu Eduard

Există un risc foarte mare de război în regiune, iar moldovenii trebuie să fie alerți, dar nu panicați, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dacă analizăm declarațiile care se fac la nivel de alte țări, există riscuri foarte mari. Sperăm că aceste riscuri nu se vor materializa și că se va găsi o soluție diplomatică. Nu putem exclude scenariul cel mai prost – acțiuni militare.

Președintele spune că autoritățile examinează toate riscurile cu probabilitate mai mică sau mai mare pe care le fac instituțiile noastre, avem această evaluare și pe opțiunile foarte proaste și mai puțin proaste. Maia Sandu susține că este vulnerabilă pe mai multe dimensiuni, dar se ține cont de resursele disponibile pentru a fi luate decizii și a venit cu un sfat pentru toți moldovenii.

Aș vrea ca toți cetățenii să fie alerți, dar nu panicați. Există șansa unei soluții diplomatice. Ce înseamnă să fie alerți? Să știe că există aceste riscuri, să ne informăm din surse credibile pentru că multe personaje politice încearcă să speculeze pe acest subiect și să dezinformeze precum că Moldova își dorește război. Suntem o țară pașnică și nu reprezentăm un pericol pentru alte țări. Avem nevoie de pace ca să ne concentrăm pe probleme interne”, a precizat Maia Sandu.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău