Vești bune pentru turiști, s-a redeschis Turnul Eiffel. Ce reguli trebuie să respecte vizitatorii

19 Iul. 2021, 10:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 10:44 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Turnul Eiffel s-a redeschis turiștilor după o perioadă de aproximativ nouă luni de închidere, cea mai lungă perioadă de inactivitate de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Ascensoarele „Doamnei de Fier” vor începe să revină la viață, transportând turiștii până în vârf, la 300 de metri înălțime. Totuși, din cauza pandemiei și a tulpinei Delta, capacitatea zilnică de transport va fi restricționată. Prin urmare, maximum 13.000 de turiști vor putea vizita, zilnic, turnul, scrie France24.

În plus, pentru a putea vizita Turnul, începând cu 21 iulie, turiștii vor fi nevoiți să prezinte fie adeverința de vaccinare, fie un test negativ COVID, după cele mai noi reglementări ale Guvernului.

Biletele s-au vândut online, iar Jean-François Martins șeful companiei care are în grijă Turnul a precizat că s-a observat foarte bine lipsa turiștilor britanici, în timp ce americanii au fost în procent de 15%, alături de alți câțiva din Asia.

Jumătate dintre vizitatori sunt francezi, urmați de italieni și spanioli, în cazul cărora numărul crește.

Cea mai mare problemă a Turnului o constituie, în prezent, situația financiară, cauzată de pandemie. Martins încearcă să atragă fonduri de încă 60 de milioane de euro cash, în 2020, venitul fiind de 25 de milioane de euro (o scădere de 75%).

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală