Victoria Danila, Davitex Neo SRL: Antreprenorii sociali sunt cei care contribuie la dezvoltarea societății

23 Nov. 2021, 15:21
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2021, 15:21 // Slider //  MD Bani

Astăzi vă prezentăm o nouă istorie de succes realizată în cadrul companiei de promovare a antreprenoriatului social de către ODIMM. Aveți posibilitatea să aflați mai multe despre compania „Davitex Neo”, lansată de Victoria Danila.

Victoria Dănila este o antreprenoare care creează hăinuțe și alte produse adaptate necesităților copiilor născuți prematur, sub brandul „Davitex Neo”. Experiența personală a fost cea care i-a oferit un impuls de a lansa propria afacere în acest domeniu. În prezent, crearea hăinuțelor „Davitex Neo” sunt coordonate cu medici neonatologi și adaptată procedurilor medicale pe care le trebuie să le îndure nou-născuții. De asemenea, compania desfășoară și activitate de antreprenoriat social, pe lângă faptul că rezolvă o problemă, cea a copiilor născuți prematur, se mai oferă și susținerea psihologică părinților, colaborează cu medici și oferă cele mai bune sfaturi pentru a soluționa anumite probleme.

„Suntem specializați pe confecționarea îmbrăcămintei pentru copiii născuți prematur. Suntem cei care aducem pe piața din Republica Moldova produse funcționale adaptate pentru necesitățile copiilor cu diverse probleme.”

Prin gama de produse și servicii pe care le oferă „Davitex Neo”, Victoria Danila practică o activitate socială, ce rezolvă problema părinților cu copii născuți prematur.

„Activitatea socială pe care o desfășoară compania noastră constă în faptul că susținem părinții ce au copii născuți prematur. Îi ajutăm, le oferim consiliere, le propunem produse adecvate, colaborăm cu medici, facem tot posibilul ca produsele noastre să fie adaptate necesităților copiilor.”

Ideea afacerii a pornit de la o necesitate pe piața din Republica Moldova, și anume, lipsa hainelor adaptate pentru copii născuți prematur, în special pentru cei ce se află în incubator, sau care depind de aparatele medicale și au consultații permanente la medici. Hainele propuse spre vânzare sunt create cu ajutorul medicilor neonatologi.

„Produsele noastre sunt ușor de îmbrăcat și ușor de dezbrăcat, sunt ergonomice, sunt confecționate și sunt adaptate parametrilor morfologici a fiecărui purtător. Propunem produse inovative, originale, adaptate pentru fiecare caz în parte, pentru copiii care sunt monitorizați cu ajutorul aparatelor medicale, pentru copiii care sunt în secțiile de terapie intensivă.”

Pe viitor, „Davitex Neo”, compania fondată de Victoria Danila planifică să continue dezvoltarea, să lărgească gama de produse pentru copiii născuți prematuri și cu masa corporală redusă.

„Printre obiectivele pe care le avem este dezvoltarea unor noi concepte de produse vestimentare funcționale, noi colaborări cu parteneri internaționali, printre care se numără România și Germania. Ne dorim să trecem la un alt nivel de dezvoltare, să creștem echipa și să ajutăm cât mai mulți oameni, copii pentru a fi îmbrăcați cu produse adecvate.”

Cu siguranță activitatea desfășurată de Victoria Danila are un aport deosebit pentru societatea din Republica Moldova.

„Activitatea pe care o desfășurăm este importantă, pentru că suntem cei care ne implicăm în societate, suntem cei care încercăm să venim cu plusvaloare pentru a vedea părinți fericiți, copii sănătoși și medici care să poată acorda ajutorul medical într-un timp mai scurt.”

În viziunea Victoriei Danila, antreprenoriatul social în Republica Moldova are viitor, doar dacă fiecare se va implica în activități, afaceri sociale.

„Implicarea fiecăreia dintre noi contează. Cu cât ne vom implica mai mult vom avea o societate sănătoasă, o societate împlinită, o societate în care valorile umane vor fi promovate. Dacă vom avea susținere și dacă mai multe persoane se vor implica atunci antreprenoriatul social se va dezvolta și în Republica Moldova.

Ea consideră că, antreprenorii sociali sunt acele persoane care se implică și cărora le pasă de societatea în care trăim.

„Antreprenorii sociali sunt cei care se implică, care încearcă să-i ajute pe cei de lângă ei să trăiască mai bine, sunt cei care contribuie la dezvoltarea societății.”

Campanie inițiată și susținută de Proiectul transnațional Finance4SocialChange, cofinanțat din fondurile Uniunii Europene (FEDER, IPA, ENI). Scopul proiectului este promovarea impactului social și stimularea dezvoltării companiilor interesate de soluționarea problemelor comunitare. ODIMM este partener, alături de alte 19 instituții din 15 țări din regiunea Dunării.

Realitatea Live

04 Iul. 2025, 18:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
04 Iul. 2025, 18:52 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Sezonul 2025 al cireșelor aduce provocări și oportunități pentru producătorii moldoveni, în contextul unor fluctuații semnificative pe piața internațională, anunță Asociația Moldova Fruct.

Deși exporturile în volum au scăzut față de anul trecut – doar 8000 de tone față de 10.000 de tone în iunie 2024 – valoarea totală a exporturilor a crescut spectaculos, ajungând la 20 milioane de dolari, față de 13 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea cu 51,4% a prețului mediu de export a compensat pierderile cantitative.

Situația regională a influențat direct acest salt valoric. În timp ce Italia se bucură de un sezon bogat și o cerere crescută, alte țări importante producătoare, precum Grecia și Turcia, au fost afectate sever de condițiile meteo extreme din primăvară. Inclusiv recolta din Republica Moldova a fost influențată de acești factori, cu efecte asupra volumelor disponibile pentru export.

Pe lângă valoarea crescută, o schimbare notabilă este și în structura geografică a exporturilor. Dacă în 2024 84% din cireșe mergeau spre țările CSI, în 2025 ponderea a scăzut la 70%. În schimb, livrările către statele din Uniunea Europeană s-au majorat de la 16% la 28%. Printre noile piețe se numără Italia, Croația, Serbia, Bosnia și Danemarca.

Piața din România s-a remarcat printr-o evoluție spectaculoasă: în iunie 2025 au fost exportate 1666 tone de cireșe moldovenești, de aproape două ori mai mult decât în aceeași lună din 2024 (842 tone), iar valoarea acestora a crescut cu 65%.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO