(VIDEO) A început să vândă imobile la 19 ani. „Oamenii au început foarte mult să investească în imobile”

19 Ian. 2022, 11:41
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
19 Ian. 2022, 11:41 // Interviu //  MD Bani

Gheorghe Dragomir și-a început cariera de agent imobiliar la vârsta de doar 19 ani. Acum, la vârsta de 24 de ani, cu o experiență de 5 ani în spate se poate mândri cu rezultate deosebite. De exemplu, cel mai scump apartament vândut a fost de 220.000 de euro (echivalentul a 4,5 mil. de lei), a declarat Gheorghe în cadrul emisiunii „10 lei” de la RLIVE TV.

Chiar dacă pe parcursul activității sale în domeniul imobiliar s-a confruntat cu multe provocări, nu a renunțat, deoarece spune că e domeniul în care se regăsește și are posibilitatea să se dezvolte mereu. Scopul lui este să devină UN AGENT IMOBILIAR BUN, iar concurența este binevenită.

Gheorghe spune că un agent imobiliar este persoana care vinde apartamente, proprietăți, case. De asemenea, el are grijă ca tranzacțiile să fie efectuate cu succes, verifică actele, explică avantajele și dezavantajele clientului, ceea ce îl ajută să economisească timp.

„Un agent imobiliar este ca un avocat pentru client. Sunt oameni care poate o dată în viață procură un apartament, își fac griji, au emoții iar noi îi încurajăm, aflăm care este necesitatea lui.”

Pentru a reuși în ceea ce face își planifică fiecare zi, fiecare activitate. În cazul în care nu are un program consideră acea zi ca fiind pierdută.

În cei cinci ani de experiență a ajutat multe persoane să-și găsească apartamentul/casa visurilor. Printre ei se numără și influencerii Ella Chistol și Svetlana Sainsus.

El consideră că publicitatea unui agent imobiliar vine de la clienți mulțumiți și multă muncă.

„Dacă clientul este mulțumit, automat mai ai niște clienți. Publicitatea vine de la sine.”

Cea mai scumpă proprietate pe care a vândut-o a fost de 220.000 de euro (aproximativ 4,5 mil. de lei), iar cea mai scurtă tranzacție a încheiat-o într-o oră.

Potrivit lui Gheorghe Dragomir, atunci când moldovenii doresc un apartament nou achită cash, dar sunt și o parte care solicită creditele ipotecare. În ceea ce privește prețurile, clienții sunt gata să scoată din buzunar până la câteva zeci de mii de euro, iar în top sunt apartamentele cu două camere. O altă tendință pe care a observat-o Gheorghe în activitatea sa este că, în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările de locuințe cresc. Moldovenilor le place „să intre în noul an în casă nouă”.

„Cele mai solicitate sunt apartamentele cu prețuri medii cuprinse între 60 – 70 de mii de euro.”

De asemenea, în ultima perioadă tot mai mulți preferă apartamente în blocurile noi și reparate.

La fel, ca și alți specialiști din domeniul imobiliar, Gheorghe spune că, în 2022 prețurile la imobile vor crește din mai multe motive.

„Prețurile vor crește 100%. În primul rând s-au scumpit materialele de construcție. În al doilea rând, limitarea autorizațiilor de construcții, acum nu se oferă autorizații cum se ofereau anterior. Și al treilea motiv, unul mai actual, introducerea moratoriului construcțiilor în sectorul Centru.”

Tot în cadrul emisiunii, Gheorghe Dragomir a menționat că, în anul care a trecut, 2021, sectorul imobiliar s-a dezvoltat mult.

„Oamenii au început foarte mult să investească în imobile. Ele sunt stabile, prețurile au crescut, oamenii care au investit au avut doar de câștigat.”

Tot el spune că investițiile în imobile sunt foarte bune, deoarece în Republica Moldova sunt încă foarte mici comparativ cu alte țări.

În cadrul interviului a vorbit și despre apartamentele de lux, prețul cărora variază între 1500 și 2000 de euro pe metru pătrat. Ele sunt solicitate atât de moldoveni cât și de străini. Iar unul dintre cele mai scumpe imobile pe care le-a vândut a fost unul de lux din centrul Capitalei.

Gheorghe notează că zona influențează cel mai mult prețul imobilului, iar un detaliu este și: bloc nou sau bloc vechi. Cele mai scumpe zone fiind sectorul Centru și Rîșcani al Capitalei.

Realitatea Live

16 Mai 2025, 16:37
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
16 Mai 2025, 16:37 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Statul român, prin Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța (CN APM), a depus prima ofertă neangajantă pentru achiziționarea operatorului Portului Internațional Liber Giurgiulești din Republica Moldova – firma ICS Danube Logistics, controlată în prezent de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Potrivit documentelor obținute de Profit.ro, oferta a fost înregistrată pe 24 aprilie 2025, marcând un prim pas concret al României pentru preluarea singurului port maritim al Republicii Moldova, situat strategic la kilometrul 133,8 al Dunării, în vecinătatea granițelor cu România și Ucraina, scrie profit.ro.

Pentru a susține acest demers, compania românească a lansat o procedură de achiziție de servicii de consultanță în valoare de 2 milioane de lei, necesare evaluării activelor și realizării unui raport de due diligence. Cinci operatori economici au depus oferte pentru acest contract, urmând ca firma câștigătoare să finalizeze analiza în termen de trei săptămâni.

Tranzacția este urmărită cu atenție și de alți potențiali investitori strategici. Printre aceștia se numără MBF Port Burgas din Bulgaria, controlată de frații Kiril și Georgi Domuschiev – oameni de afaceri influenți și proprietari ai clubului de fotbal Ludogorets Razgrad. De asemenea, BERD a anunțat anterior că poartă discuții și cu investitori din Turcia, Olanda și Danemarca.

Portul Giurgiulești este singurul port maritim al Republicii Moldova și un nod logistic crucial, conectat trimodal – pe cale ferată, rutier și fluvial. În 2023, portul a înregistrat un record de 2,17 milioane de tone de mărfuri transbordate, o creștere de aproape 19% față de anul precedent.

Terminalele portului permit importul de combustibili, îngrășăminte și materiale de construcții, precum și exportul de cereale, ulei, șrot și deșeuri metalice. Giurgiulești funcționează și ca port satelit al Constanței, de unde vin livrări regulate de produse esențiale.

Directorul general al Danube Logistics SRL, Mathias von Tucher, a declarat recent că accentul operațional va fi pus pe nevoile importatorilor și exportatorilor moldoveni, menționând investiții în infrastructura cerealieră și digitalizarea operațiunilor.

BERD a devenit unic proprietar legal al portului în 2021, după ce a sprijinit financiar proiectul încă din 1995. Banca internațională a anunțat că urmărește atragerea unui investitor strategic capabil să continue dezvoltarea infrastructurii portuare și să asigure stabilitatea economică a proiectului.

Deși obiectivele guvernului român sunt în prezent confidențiale din rațiuni de concurență, sursele oficiale arată că Bucureștiul tratează acest proiect ca un obiectiv de interes strategic pentru întărirea conectivității regionale, a cooperării economice cu Republica Moldova și a prezenței în bazinul Mării Negre și Dunării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO