(VIDEO) „Comoară” de 100.000 de dolari, descoperită într-o cameră abandonată

24 Sept. 2021, 14:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 14:39 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Mai multe persoane, care au cumpărat obiecte dintr-o casă care urmează să fie demolată, au descoperit o „comoară” în una dintre camere, care nu mai fusese deschisă de 20 de ani.

În clădire, cei de la canalul Cheap Finds Gold Mines de pe YouTube au descoperit jocuri video sigilate în valoare de 100.000 de dolari. Printre acestea sunt titluri pentru platforme precum GameCube, PlayStation 2 sau Xbox 360 games. Exemple de jocuri găsite în casă sunt „The Legend of Zelda: The Wind Waker”, „Drakengard” sau „Tomba”, scrie go4games.ro.

Majoritatea jocurilor sigilate vor fi trimise la WATA Games pentru a fi evaluate.

Cei doi fondatori ai Cheap Finds Gold Mines se ocupă cu „vânătoarea” de jocuri de colecție. În general ei descoperă „comori” în târguri și magazine Goodwill. De această dată, însă, au primit un pont despre o casă în care se găseau multe obiecte vechi.

Proprietarul a murit în 2019. Potrivit nepoatei lui, bărbatul a început să strângă lucruri după ce a suferit o pierdere importantă în familie.

În acest caz, cei de la Cheap Finds Gold Mines împart profitul cu alte opt persoane împreună cu care au cumpărat obiectele din casă.

Jocurile video sigilate se vând la prețuri amețitoare în aceste zile. Un joc „Super Mario Bros” pentru Nintendo, a fost vândut, în august 2021, pentru 2 milioane de dolari la o licitație pe site-ul Rally. Totodată, o copie a jocului „The Legend of Zelda” a fost vândută pentru 870.000 de dolari.

Realitatea Live

28 Oct. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Oct. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a semnat ordinul, iar prin urmare elevii din Chișinău, Bălți și UAT Găgăuzia vor reveni în sălile de clasă abia din data de 8 noiembrie.

Se întâmplă după ce membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au recomandat ministerului să examineze această posibilitate în contextul în care situația epidemiologică din aceste teritorii este una alarmantă.

„Conform Ordinului nr.1474, semnat astăzi de către ministrul Anatolie Topală, organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ) vor emite ordine de prelungire a vacanței pentru instituțiile din teritoriul administrat, dacă fac parte din zonele în care este stabilit pragul de alertă roșu. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ vizate să stabilească, în perioada extinsă a vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor. Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. La fel, în instituțiile de învățământ extrașcolar nu vor fi desfășurate activități cu prezența fizică a copiilor. Potrivit aceluiași Ordin, orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul de activitate. Totodată, precizăm că instituțiile de învățământ care nu se află în zonele aflate sub incidența pragului de alertă roșu vor continua activitatea cu prezență fizică a elevilor de la 1 noiembrie”, anunță MEC.

Amintim că, într-o hotărâre a CNESP din data de 26 octombrie, era menționat faptul că membrii comisiei recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru instituțiile de învățământ din localitățile unde este stabilit cod roșu de alertă epidemiologică.

Vacanța elevilor a început în data de 23 octombrie și va dura până în data de 31 octombrie.

În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se desfăşoară activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

 

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie