(VIDEO) Letonia ar putea recunoaște permisele de conducere moldovenești, după vizita unui oficial în țara noastră

17 Aug. 2021, 15:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 15:49 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conversiunea permiselor de conducere, digitalizarea, protecția socială, cooperarea în domeniul securității cu Uniunea Europeană și protecția mediului înconjurător au fost subiectele discutate astăzi de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, cu omologul său din Letonia, Edgars Rinkēvičs, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră, scrie Realitatea.md.

„Am fost bucuros să-l revăd astăzi pe omologul leton și bunul meu prieten, Edgars Rinkēvičs, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. Am convenit cu domnul ministru, pe lângă relațiile strânse de prietenie pe care le avem între țările noastre să întreprindem acțiuni concrete în viitorul apropiat, în domenii de interes comun, precum conversiunea permiselor de conducere, digitalizarea, protecția socială, cooperarea în domeniul securității cu Uniunea Europeană și protecția mediului înconjurător”, a scris Popescu pe Facebook.

Totodată, ministrul de Externe moldovean i-a adus mulțumiri Letoniei pentru susținerea constantă în avansarea reformelor de natură să consolideze poziția Republicii Moldova ca partener solid în relația cu Uniunea Europeană, precum și pentru sprijinul acordat în combaterea pandemiei de COVID-19, fapt care „vine să reconfirme solidaritatea și buna cooperare între țările noastre”.

Nicu Popescu afirmă că urmează să efectueze o vizită în Letonia, invitație pe care a primit-o încă în 2019, însă nu a reușit să o realizeze din cauza evenimentelor politice, care s-au derulat în acel an.

„Domnul ministru a reiterat invitația sa făcută încă în anul 2019 de a întreprinde o vizită în Letonia, în special în contextul în care vom celebra – anul viitor – 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Letonia, invitație pe care am acceptat-o cu plăcere”, a mai anunțat Popescu.

Precizăm că, până în prezent mai multe țări europene examinează posibilitatea de a recunoaște permisele de conducere moldovenești, printre care Italia, Germania.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 12:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
25 Sept. 2021, 12:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Trei sate din Republica Moldova, Cotiujenii Mari, Rogojeni și Cobîlea se vor transforma în curând în centre de atracție a turiștilor. Primăriile din cele trei localități în parteneriat cu agenți economici și asociații de băștinași au reușit să câștige un grant de 60 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveției pentru dezvoltarea infrastructurii turistice. Astfel, moldovenii pot adăuga aceste destinații pe lista lor de călătorii.

Despre aceasta a anunțat UNDP Moldova într-o postare pe Facebook. Proiectul este susținut de PNUD Moldova în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Potrivit informațiilor, în zona renumitelor bordeie de la Rogojeni va fi construită o scenă în stâncă, care va deveni loc de recreere și activități culturale.

La Cotiujenii Mari se va face „țuică răzășească”, astfel se va lansa brandul „Băutură Răzășească”. Totodată, turiștii vor avea ocazia să guste și „miere răzășească”, produsă de apicultorii care vor învăța la o școala a apicultorului.

Iar stejarul lui Ștefan cel Mare de la Cobâlea va fi loc de popas pentru turiștii care vor alege traseul „Tezaurul strămoșesc”. Acesta va include și cele patru mănăstiri din zonă: Japca, Saharna, Cușelăuca și Dobrușa. La întoarcere, turiștii se vor opri la una din cele două agro-pensiuni, fiecare cu câte 25 de locuri de cazare și o casă rurală, cu patru locuri de cazare.

În cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, alte 25 de localități mai sunt susținute în reanimarea economiei locale și poziționarea drept comunități pro-busines.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală