Walmart angajează un expert în criptomonede. Ce va face și ce fel de persoană caută

17 Aug. 2021, 16:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 16:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Walmart angajează un expert în criptomonede pentru a-și extinde opțiunile de plată virtuală, după ce, un număr tot mai mare de companii Fortune 500 caută persoane pentru funcții în domeniul crypto.

Expertul în crypto va lucra în sediul central al Walmart din Bentonville, Arkansas și va fi responsabil de dezvoltarea „strategiei valutare digitale și a foii de parcurs a produselor”, precum și de identificarea „investițiilor și parteneriatelor legate de criptomonede”, conform postării de pe site-ul Walmart.

Pe măsură ce investițiile în criptomonede au crescut, la fel a crescut și numărul de locuri de muncă pe piața criptomonedelor: potrivit unui nou raport al Indeed Hiring Lab, postările pentru joburile de criptomonede pe Indeed au crescut cu 118% față de anul trecut. Angajarea s-a extins dincolo de rolurile inginerești și de dezvoltare a produselor, arată raportul, în funcții de asistență precum contabilitate și resurse umane.

Walmart caută un „lider vizionar” cu cel puțin 10 ani de experiență în managementul produsului sau tehnologie pentru a-și dezvolta strategia blockchain, de preferință cineva care posedă „cunoștințe funcționale semnificative ale ecosistemului criptomonedelor” și o „mentalitate antreprenorială”, conform postului de lucru , despre care Bloomberg a raportat.

Extinderea criptografică a retailerului are loc la doar câteva săptămâni după ce Amazon a promovat un rol similar, căutând o „monedă digitală și un produs de tip blockchain” pentru a se alătura echipei lor de plăți.

De asemenea, alte companii Fortune 500, cum ar fi JPMorgan Chase, Apple și PayPal angajează pentru poziții de criptomonede. Unele companii, inclusiv Starbucks, Whole Foods și Home Depot, permit deja clienților să plătească indirect cu criptomonede prin aplicații care convertesc moneda digitală în dolari SUA.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei.

Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară locală, atât prin procurare, cât și vânzare de valută, în funcție de condițiile pieței.  Astfel, pe ansamblul lunii, BNM a vândut în volum net 8,2 milioane USD.

În luna august, leul moldovenesc a devenit mai tare, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7357 USD/MDL comparativ cu 18,0233 USD/MDL în luna iulie. Potrivit valorilor de la finele lunii august, leul s-a apreciat cu 1,3%4 în raport cu dolarul SUA.

În luna august 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 79,8%, comparativ cu 97,9% în luna iulie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 16,3 milioane USD (-6,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 37,0 milioane USD (14,7%).

În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (77,1%).

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală