(FOTO) LUX la cel mai înalt nivel – casele în copaci pe placul turiștilor bogați. Fotografiile arată de ce

17 Aug. 2021, 15:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 15:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătorii care caută o vacanță în aer liber se îndreaptă către o sursă nostalgică de confort și singurătate: case în copaci.

Dar acestea nu sunt casele copacilor din copilăria lor. La fel ca călătorii care le rezervă, și casele din copaci s-au maturizat.

Casele de copaci moderne sunt mai multe case de lux decât locuri de întâlnire pentru copii – cu un preț pe măsură. Casele în copaci construite de profesioniști pot costa cu ușurință o sumă șase cifre.

O astfel de casă de copaci este Chez ’Tree Rest Treehouse din nordul New York, care este accesibilă printr-o pasarelă de 60 de picioare care începe de la o poartă în formă de inimă. Un alt pod de cablu lung de 30 de picioare conectează cabana copacului la o punte de relaxare separată.

Tarifele încep de la 285 USD pe noapte.

Specificații pentru copii

Potrivit experților, casele din copaci pentru copii ar trebui să aibă o înălțime cuprinsă între șase și 12 picioare, cu balustrade cu o înălțime de cel puțin 36 inci. Aceste înălțimi presupun, de asemenea, că mușchi sau rumeguș de lemn sunt amplasate sub casă în copac pentru a înmuia o potențială cădere.

Standarte pentru maturi

Casele în copaci construite pentru maturi nu țin cont de aceste standarde, după cum reiese din caseta de copaci din jungla Punta Jaguar din Matapalo, Costa Rica.


Chiuvete și robinete cu apă sunt realizate din scoici, iar un bungalou separat la nivelul solului are ferestre pivotante colorate și punți de tip dropbridge în stil electric. Are o cale de îngrijire și privată spre plajă, potrivit site-ului web. Oaspeții sunt încurajați să aibă vârsta de cel puțin 7 ani.

Tarifele încep de la 255 USD pe noapte.

Oamenii care caută senzații tari pot dormi în pădurea tropicală amazoniană, la ecolodge-ul Inkaterra Reserva Amazonica din Peru. Singura casă în copac a lojei este situată la mai mult de 70 de metri deasupra etajului pădurii tropicale, la capătul unei serii de șapte poduri suspendate.

Programele încep de la 492 USD pentru un sejur de două nopți, plus 660 USD suplimentari pentru a dormi în casă în copac.

Vederi fabuloase

Casele copacilor din copilărie ar fi putut oferi priveliști ale curților vecinilor, dar nimic la fel de spectaculos ca Munții Albastri ai Australiei.

Această casă din copaci din Munții Albastri din Australia poate găzdui doi adulți, dar fără copii sau animale de companie.

Tarifele încep de la 1.095 dolari australieni (804 dolari) pentru un sejur de o noapte.

Decor sofisticat

Interiorul din casele din copaci sunt moderne.


Acest lucru este evident la Treeful Treehouse Sustainable Resort din Okinawa, Japonia. Toate rezervările includ două case de copaci: casa de pământ Spiral Tree, care vine cu hamace și covorașe de yoga, și luxoasa Aerohouse, care are aspectul unei suite de hotel de cinci stele. Decorul său silențios și sofisticat vine cu facilități cum ar fi un aparat de espresso și o cramă, potrivit site-ului web.

Stațiunea pentru copaci este deschisă de mai puțin de o lună. În prezent, oaspeții pot rezerva sejururi de două nopți – nici mai mult, nici mai puțin – și toți călătorii trebuie să aibă vârsta de peste 10 ani.

Tarifele sunt de 100.000 de yeni japonezi (905 dolari) pe noapte pentru maximum trei persoane; o a patra persoană este în plus 225 USD pe noapte. Rezervările sunt în prezent cu 33% reducere de la tarifele obișnuite.

Bucătării amenajate

Casele în copaci au bucătării complete echipate cu aparate de cafea Nespresso și insule de bucătărie.

Trinity Treehouse, cu două dormitoare, lângă Atlanta, are o bucătărie pe care călătorii o pot invidia pentru casele lor, cu atât mai puțin curțile lor. Trei ferestre de dimensiuni mari măresc spațiul, care include un blat în formă de L, suport pentru vinuri și ghișeu pentru micul dejun pentru cafea sau mese rapide. Un spate decorativ se află deasupra dulapurilor de bucătărie, care au fost realizate în magazinul de prelucrare a lemnului al gazdei, conform listei site-ului web.

Trinity Treehouse se află lângă traseele de drumeții și biciclete din rezervația naturală montană Davidson-Arabia de 2.500 de acri din Georgia.

Tarifele încep de la 289 USD pe noapte.

 

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală