(VIDEO) Un antreprenor vorbește despre perchezițiile CNA în cadrul companiei și acasă: Au venit 12 mascați…

15 Aug. 2022, 15:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 15:38 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ion Guștiuc, fondatorul și directorul companiei JustConsult, vorbește în exclusivitate despre experiența pe care a avut-o în perioada în care Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat percheziții atât în oficiile companiei cât și la domiciliu.

Potrivit antreprenorului, compania JustConsult a fost supusă perchezițiilor în 2018 și 2020.

„Ultima dată au venit 12 mascați care au verificat toate etajele, toate subdiviziunile JustConsult, de la call-centru până la deservire. Au verificat arhiva, dosare și computere. Au fost și la mine acasă, în garaje, în automobile, au fost la copilașii mei.”

Ion Guștiuc menționează că perchezițiile au fost făcute după ce, câteva surse, au declarat că ar fi implicat în unele infracțiuni, cum ar fi falsificarea unor acte, ștampile.

„Am avut un șoc emoțional-psihologic. Angajații erau panicați.”

Antreprenorul spune că a colaborat cu ofițerii anticorupție și într-un final nu au fost descoperite careva ilegalități. Chiar dacă a trăit o experiență neplăcută, a rămas mulțumit de abordarea angajaților CNA.

„După o zi de percheziții, indicația procurorului era să încarce tot: calculatoare, dosare. Cu toate acestea, s-au comportat profesionist.”

Pentru a afla mai multe detalii despre Ion Guștiuc și compania JustConsult, urmăriți interviul din cadrul emisiunii 10 LEI.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău