(VIDEO) Un antreprenor vorbește despre perchezițiile CNA în cadrul companiei și acasă: Au venit 12 mascați…

15 Aug. 2022, 15:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 15:38 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ion Guștiuc, fondatorul și directorul companiei JustConsult, vorbește în exclusivitate despre experiența pe care a avut-o în perioada în care Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat percheziții atât în oficiile companiei cât și la domiciliu.

Potrivit antreprenorului, compania JustConsult a fost supusă perchezițiilor în 2018 și 2020.

„Ultima dată au venit 12 mascați care au verificat toate etajele, toate subdiviziunile JustConsult, de la call-centru până la deservire. Au verificat arhiva, dosare și computere. Au fost și la mine acasă, în garaje, în automobile, au fost la copilașii mei.”

Ion Guștiuc menționează că perchezițiile au fost făcute după ce, câteva surse, au declarat că ar fi implicat în unele infracțiuni, cum ar fi falsificarea unor acte, ștampile.

„Am avut un șoc emoțional-psihologic. Angajații erau panicați.”

Antreprenorul spune că a colaborat cu ofițerii anticorupție și într-un final nu au fost descoperite careva ilegalități. Chiar dacă a trăit o experiență neplăcută, a rămas mulțumit de abordarea angajaților CNA.

„După o zi de percheziții, indicația procurorului era să încarce tot: calculatoare, dosare. Cu toate acestea, s-au comportat profesionist.”

Pentru a afla mai multe detalii despre Ion Guștiuc și compania JustConsult, urmăriți interviul din cadrul emisiunii 10 LEI.

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău