(DOC) Cel mai plătit loc de muncă din Republica Moldova – 40.000 de lei. TOP cele mai mari salarii din țară

15 Aug. 2022, 16:09
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 16:09 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat TOP 100 cele mai plătite locuri de muncă din Republica Moldova. Lista a fost întocmită în baza declarațiilor agenților economici. Astfel, cel mai plătit loc de muncă vacant, disponibil la compania Isight Partners SRL este pentru poziția de inginer/ingineră DevOps, propune 40.000 de lei.

Angajatul companiei va fi responsabil de rezolvarea problemelor de producție. Compania își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău și mai este în căutare de reprezentant comercial (10-20 mii lei), specialist (10-20 mii lei) și operator (7-8 mii lei).

TOP cele mai plătite locuri de muncă vacante (25 mii lei) continuă cu poziția de agronom care va activa la Sorforjar SRL din raionul Florești și programator la compania Steaua-Reds SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău.

Lista celor mai plătite joburi este continuată cu funcțiile vacante de conducător auto la HD-Grup SRL și la Vladiales Trans Expediție SRL, consultant la Asconi SRL, mecanic auto la Dromas-Cons SRL, director la Hifswerk Der Evanghelischen Kirchen Schweiz Heks (Fundație elvețiană în RM), diriginte de șantier la Poduri Prim SRL și sudor cu arc electric de argon la Inoxplus SRL. Salariul pentru aceste locuri de muncă poate ajunge până la 20 mii lei. Locurile de muncă sunt în municipiul Chișinău, Comrat și raionul Ialoveni.

Cu 16 mii lei va fi remunerat contabilul-șef care se va angaja și va activa la IS Sanatoriul Constructorul din municipiul Chișinău. La fel, 16 mii lei vor fi oferiți de Expres-Salon SRL din municipiul Chișinău unui conducător auto cu experiență și celor 23 de medici care vor activa la IMSP Spitalul raional Rîșcani.

În document găsiți TOP 100 cele mai plătite locuri de muncă vacante în Republica Moldova și salariile oferite.

Realitatea Live

06 Feb. 2023, 11:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Feb. 2023, 11:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Uniunea Europeană și statele ei membre sunt principalii finanțatori externi ai bugetului de stat al Republicii Moldova. Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, în 2022, cele mai multe fonduri externe au venit din partea țărilor și instituțiilor UE, în valoare totală de 5,5 miliarde de lei. Printre finanțatorii externi ai Republicii Moldova se numără Banca Mondială precum și Fondul Monetar Internațional (FMI).

Așadar, în 2022, Uniunea Europeană și statele ei membri au adus în bugetul Republicii Moldova 5,5 miliarde de lei. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost debursate sub formă de grant.

Anul trecut, Republica Moldova a încasat două granturi în valoare cumulativă de 1,7 miliarde de lei din partea Comisiei Europene. Guvernul Germaniei a debursat un grant de 805,4 milioane de lei, iar cel al României – 199,9 milioane de lei, anunță Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

În ceea ce privește împrumuturile, Agenția Franceză pentru Dezvoltare a contribuit cu 1,5 miliarde de lei la bugetul de stat al Republicii Moldova, iar Comisia Europeană și Polonia – cu alte 692,4 și 387 milioane de lei, respectiv. De asemenea, Banca Europeană de Investiții (BEI) a debursat 153,4 milioane de lei pentru Calea Ferată din Moldova.

La rândul său, Banca Mondială a contribuit cu peste 2,9 miliarde de lei sub formă de împrumuturi și peste un miliard de lei sub formă de granturi.

Fondul Monetar Internațional a oferit Republicii Moldova, în 2022, peste 3,2 miliarde de lei sub formă de împrumuturi.

În total, în 2022, partenerii externi ai Republicii Moldova au transferat 12,7 miliarde de lei în bugetul țării.

Foto: Facebook/European Union in the Republic of Moldova

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău