(DOC) Cel mai plătit loc de muncă din Republica Moldova – 40.000 de lei. TOP cele mai mari salarii din țară

15 Aug. 2022, 16:09
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Aug. 2022, 16:09 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat TOP 100 cele mai plătite locuri de muncă din Republica Moldova. Lista a fost întocmită în baza declarațiilor agenților economici. Astfel, cel mai plătit loc de muncă vacant, disponibil la compania Isight Partners SRL este pentru poziția de inginer/ingineră DevOps, propune 40.000 de lei.

Angajatul companiei va fi responsabil de rezolvarea problemelor de producție. Compania își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău și mai este în căutare de reprezentant comercial (10-20 mii lei), specialist (10-20 mii lei) și operator (7-8 mii lei).

TOP cele mai plătite locuri de muncă vacante (25 mii lei) continuă cu poziția de agronom care va activa la Sorforjar SRL din raionul Florești și programator la compania Steaua-Reds SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău.

Lista celor mai plătite joburi este continuată cu funcțiile vacante de conducător auto la HD-Grup SRL și la Vladiales Trans Expediție SRL, consultant la Asconi SRL, mecanic auto la Dromas-Cons SRL, director la Hifswerk Der Evanghelischen Kirchen Schweiz Heks (Fundație elvețiană în RM), diriginte de șantier la Poduri Prim SRL și sudor cu arc electric de argon la Inoxplus SRL. Salariul pentru aceste locuri de muncă poate ajunge până la 20 mii lei. Locurile de muncă sunt în municipiul Chișinău, Comrat și raionul Ialoveni.

Cu 16 mii lei va fi remunerat contabilul-șef care se va angaja și va activa la IS Sanatoriul Constructorul din municipiul Chișinău. La fel, 16 mii lei vor fi oferiți de Expres-Salon SRL din municipiul Chișinău unui conducător auto cu experiență și celor 23 de medici care vor activa la IMSP Spitalul raional Rîșcani.

În document găsiți TOP 100 cele mai plătite locuri de muncă vacante în Republica Moldova și salariile oferite.

Realitatea Live

26 Sept. 2022, 18:04
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2022, 18:04 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Banca Centrală Europeană va continua să majoreze costul împrumuturilor, chiar dacă activitatea economică este aşteptată să încetinească semnificativ, a declarat luni preşedintele BCE, Christine Lagarde, transmite Bloomberg.

„Ne aşteptăm să majorăm în continuare dobânzile, pe parcursul mai multor şedinţe care vor urma, pentru a calma cererea şi a ne proteja împotriva riscului unei modificări persistente în sus a estimărilor inflaţioniste”, a spus Christine Lagarde cu prilejul unei audieri în comisia pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European.

Preşedintele BCE a mai spus că sprijinul bugetar oferit de guvernele europene, pentru a proteja cetăţenii de preţurile mari la alimente şi energie, este mult prea larg şi ar trebui să fie limitat şi temporar pentru a reduce presiunile asupra inflaţiei.

„Este esenţial ca sprijinul fiscal utilizat pentru a proteja acele gospodării de impactul preţurilor mari să fie temporar şi ţintit. Asta limitează riscul alimentării presiunilor inflaţioniste şi astfel facilitează sarcina politicii monetare”, a spus Christine Lagarde.

Presiunile inflaţioniste declanşate de războiul Rusiei în Ucraina şi criza energetică au determinat BCE să majoreze dobânda de referinţă pentru prima dată în ultimul deceniu, cu o majorare istorică de 75 de puncte de bază decisă luna aceasta. Întrebarea este cum va proceda BCE de acum încolo deoarece creşterea accelerată a preţurilor este însoţită de previziuni referitoare la o recesiune în zona euro.

Pieţele financiare se aşteaptă ca gardienii euro să adopte o nouă majorare de dobândă, tot de 75 de puncte de bază, la reuniunea de politică monetară din octombrie, iar până la finele anului dobânda la depozite, care este în prezent la 0,75%, să treacă dincolo de 2%. Însă, următoarea mutare a BCE va depinde în mare parte de datele privind inflaţia în zona euro în luna septembrie, care vor fi publicate vineri. Economiştii se aşteaptă ca Eurostat să anunţe că rata anuală a inflaţiei în zona euro a urcat la 9,7% în luna septembrie, cel mai ridicat nivel înregistrat de la crearea zonei euro.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău