Vladimir Putin dă cu pumnul în masă şi acuză UE de „confruntarea geopolitică” a momentului

06 Apr. 2023, 05:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Apr. 2023, 05:00 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat, miercuri, Uniunea Europeană de lansarea unei „confruntări geopolitice” cu Rusia şi a atribuit Statelor Unite responsabilitatea pentru „criza” din Ucraina, denunţând susţinerea Washingtonului pentru revoluţia produsă la Kiev în urmă cu aproape zece ani.

Preşedintele Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu diplomaţi străini, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

„Uniunea Europeană a lansat o confruntare geopolitică” împotriva Rusiei, a afirmat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, cu ocazia discuţiei cu noul ambasador al UE la Moscova, Roland Galharague.

În plus, liderul de la Kremlin a atribuit Statelor Unite responsabilitatea pentru „criza ucraineană”, denunţând presupusa susţinere a Washingtonului pentru revoluţia Euromaidan din 2013-2014, finalizată prin demiterea de către Parlament a preşedintelui Viktor Ianukovici, un politician prorus. „Ştiu că probabil nu sunteţi de acord cu mine, dar vă pot spune că utilizarea de către Statele Unite, în politica externă, a unor instrumente precum susţinerea pentru aşa-numitele «revoluţii colorate», susţinerea pentru lovitura de stat produsă la Kiev în 2014 au condus la actuala criză ucraineană, având şi alte efecte negative, deteriorând relaţiile ruso-americane”, i-a spus Vladimir Putin, conform agenţiei Interfax, noului ambasador american la Moscova, Lynne Tracy.

„Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Statele Unite, de care depind securitatea şi stabilitatea lumii, traversează, din nefericire, o criză profundă”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi Grupul G7 oferă asistenţă militară Ucrainei, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse, şi au impus sancţiuni masive împotriva Moscovei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat Uniunea Europeană că vor fi efecte din cauza susţinerii cu armament a „regimului criminal” de la Kiev. „Ca reacţie la acţiunile ostile, dacă va fi necesar vom consolida bazele intereselor naţionale ale Rusiei şi vom aplica principiile reciprocităţii în practica diplomatică”, a afirmat Serghei Lavrov marţi, într-un interviu acordat publicaţiei Argumenty i Fatky, preluat de Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Uniunea Europeană a pierdut Rusia, iar aceasta este vina UE. Liderii statelor membre şi cei ai instituţiilor UE afirmă public că vor să aplice Rusiei ceea ce ei numesc o înfrângere strategică”, a subliniat Lavrov.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat în februarie suspendarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), semnat de Rusia cu Statele Unite. Vladimir Putin a denunţat atitudinea Occidentului în conflictul militar din Ucraina. Ca reacţie, Preşedinţia SUA a anunţat în mai multe rânduri că vrea contacte cu Administraţia de la Moscova pentru discuţii despre acţiuni în sensul stabilităţii nucleare. Ministerul de Externe de la Moscova a avertizat că Rusia nu va reveni la respectarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) până când Statele Unite nu îşi vor modifica abordarea faţă de conflictul din Ucraina.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

11 Mai 2024, 07:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2024, 07:30 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Piaţa imobiliară din California este zguduită de creşterea preţurilor asigurărilor, în deja cea mai scumă regiune din ţară, unii locuitorii din Beverly Hills abandonând ideea de a mai încheia poliţe, scrie Bloomberg.

Tendinţa de creştere a preţurilor este observabilă şi în alte zone, în Florida proprietarii plătind de trei ori mai mult pentru o poliţă de asigurare faţă de media naţională. Spre deosebire de statul Florida care este expus la uragane frecvente, în California creşterea preţurilor a fost determinată de incendiile de vegetaţie.

State Farm General Insurance Co., cel mai mare asigurator din California, şi-a anunţat în martie clienţii că va renunţa la 72.000 de poliţe de asigurare, 30.000 dintre acestea acoperind case de locuit.

John Morris a încheiat o asigurare la State Farm în 2022, plătind 22.000 de dolari pe an pentru un plan ce acoperă doar 40% din costurile de înlocuire în valoare de 10 milioane de dolari. Acesta a fost anunţat că acoperirea se va încheia în 2025.

„O să mai existe alternative, dar vor fi mai scumpe”, a explicat Morris.

Unii investitori chiar au renunţat la a cumpăra locuinţe după ce au văzut preţul poliţelor de asigurare. Stephen Shapiro, co-fondator al Westside Estate Agency, a abondanat ideea de investi 15 milioane de dolari într-o casă după ce a aflat că asigurarea va costa 150.000 de dolari pe an.

„Dacă vorbim de 150.000 de dolari pe an, asta anulează capacitatea de a face profit”, a arătat acesta.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău