Vladimir Putin și misterul valizei nucleare. Cine știe adevărul

04 Feb. 2023, 19:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Feb. 2023, 19:26 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o vizită la Volgograd. Liderul de la Kremlin ar fi venit cu „valiza nucleară” și a transmis un mesaj dur pentru Occident și Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost văzut cu „valiza nucleară” la Volgograd, în sud-vestul ţării, unde a participat la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 80 de ani de la victoria armatei sovietice asupra forţelor naziste în bătălia de la Stalingrad.

Cei doi agenţi de securitate care l-au însoţit la ceremonia depunerii de flori la monumentul consacrat soldaţilor sovietici căzuţi în cursul bătăliei de la Stalingrad au fost văzuţi şi fotografiaţi cu două valize negre în mâini. Se presupune că unul ducea aşa-numita „valiză nucleară”, iar cel de-al doilea, valiza cu un presupus scut pliabil pentru intervenţie în cazul unui posibil atac armat împotriva preşedintelui rus.

La Volgograd, Vladimir Putin a venit cu limuzina sa blindată Aurus, într-un convoi format din 25 de vehicule, inclusiv o ambulanţă. Lunetiştii l-au protejat pe liderul de la Kremlin. Înainte de a se vedea cu Putin, guvernatorul local Andrei Bocearov a fost ținut nouă zile în carantină. Și localnicii au avut o serie de restricții. Ei nu au avut voie să meargă la muncă și nici să circule pe anumite străzi.

Nu e prima oară când s-a speculat că lideul de la Kremlin umblă cu valiza nucleară după el, însă nimeni nu a confirmat până acum ce se află, de fapt, în misterioasa valiză.

De ce a venit Vladimir Putin la ceremonii

Politicianul de opoziţie Boris Vişnevski a declarat că Vladimir Putin a venit la aceste ceremonii pentru a ţine un „discurs propagandistic” legat de războiul său din Ucraina, care a dus deja la moartea a mii de cetăţeni ruşi. El a mai spus că mesajul liderului de la Kremlin a fost că „operaţiunea militară specială (formularea pe care o foloseşte pentru războiul declanşat de el împotriva Ucrainei – n.r.) ar trebui să fie asimilată Marelui Război pentru Apărarea Patriei (Al Doilea Război Mondial – n.r)” şi că „Occidentul a fost mereu împotriva noastră, inamicul nostru, nu un aliat”. „Or, aceasta este o falsificare a istoriei”, a spus el, relatează publicaţia britanică The Mirror şi agenţia ucraineană de presă Unian.

Alte surse au declarat că Vladimir Putin a cerut ca anumiți oameni să fie ținuți în carantină, câinii fără stăpân să fie luați de pe străzi, iar casele dărăpănate să fie dărâmate. Ele au mai spus că liderul de la Kremlin nu suportă să vadă sărăcia.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia „nu se va limita la utilizarea de blindate”, făcând aluzie şi la puterea nucleară a ţări. Cu toate asatea, el a spus că țara lui nu va fi prima care va recurge la armele nucleareю

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău