Grupul de presă REALITATEA la „Fabricat în Moldova”: Cum promovăm produsele autohtone în media. Trucuri de PR

04 Feb. 2023, 15:38
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
04 Feb. 2023, 15:38 // Actual //  MD Bani

Directoarea executivă a Grupului de presă REALITATEA, Otilia Cotruța, a pregătit un atelier informativ pentru antreprenorii prezenți la „Fabricat în Moldova”, ediția XX.

La Moldexpo Otilia Cotruța care vorbit mediului de afaceri și vizitatorilor despre cum să promovezi produsele autohtone în media ca să fii apreciat și recunoscut.

Otilia Cotruța a mai vorbit și despre care sunt instrumentele practice pentru strategii de PR de succes.

„Oferă exclusivitate, valoare extra și nu uita de valorile personale. Nu este neapărat să urmăm trendurile de pe TikTok, este obligatoriu să comunicăm exact așa cum dorim să fim recunoscuți și asociați… Pentru ca oamenii să vorbească despre tine, despre compania sau despre produsul tău, trebuie să comunici eficient cu mass-media. Aplicarea unor elemente de bază PR, cunoașterea modului de a gestiona mass-media, evidențierea mesajului tău și a-l remarca sunt toți pași cheie în orice campanie de PR. Începeți procesul de construire a relațiilor pozitive cu redacțiile, jurnaliștii și instituțiile de știri. Acest lucru va ajuta la atragerea atenției asupra mărcii și va încuraja mass-media să promoveze compania gratuit… Expozițiile și evenimentele tematice sunt o oportunitate de a atrage atenția asupra unei afaceri, de a promova noi produse sau servicii și de a aduce informații clienților țintă. PR-ul este o șansă reală de a risipi toate îndoielile clienților și de a le consolida încrederea”, a declarat Otilia Cotruța.

Amintim că circa 350 de companii își vor expune și vinde produsele la expoziția „Fabricat în Moldova” 2023.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). În acest an, spațiul dedicat agenților economici va fi de 3 000 metri pătrați. La eveniment vor participa mai multe delegații străine din țări precum: România, Italia, Spania, Japonia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Belgia, Ucraina și Polonia.

Noutatea expoziției din acest an este organizarea unui forum dedicat vinificației. Camera de Comerț și Industrie speră că numărul vizitatorilor va ajunge la 50 000 – 60 000. De asemenea, pe perioada expoziției vor vi organizate mai multe ateliere informative pentru participanți printre care ateliere dedicate antreprenoriatului social și învățământului dual.

Expoziția „Fabricat în Moldova” va fi organizată în perioada 1-5 februarie în incinta Centrului Expozițional „MOLDEXPO”.

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău