Grupul de presă REALITATEA la „Fabricat în Moldova”: Cum promovăm produsele autohtone în media. Trucuri de PR

04 Feb. 2023, 15:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Feb. 2023, 15:38 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Directoarea executivă a Grupului de presă REALITATEA, Otilia Cotruța, a pregătit un atelier informativ pentru antreprenorii prezenți la „Fabricat în Moldova”, ediția XX.

La Moldexpo Otilia Cotruța care vorbit mediului de afaceri și vizitatorilor despre cum să promovezi produsele autohtone în media ca să fii apreciat și recunoscut.

Otilia Cotruța a mai vorbit și despre care sunt instrumentele practice pentru strategii de PR de succes.

„Oferă exclusivitate, valoare extra și nu uita de valorile personale. Nu este neapărat să urmăm trendurile de pe TikTok, este obligatoriu să comunicăm exact așa cum dorim să fim recunoscuți și asociați… Pentru ca oamenii să vorbească despre tine, despre compania sau despre produsul tău, trebuie să comunici eficient cu mass-media. Aplicarea unor elemente de bază PR, cunoașterea modului de a gestiona mass-media, evidențierea mesajului tău și a-l remarca sunt toți pași cheie în orice campanie de PR. Începeți procesul de construire a relațiilor pozitive cu redacțiile, jurnaliștii și instituțiile de știri. Acest lucru va ajuta la atragerea atenției asupra mărcii și va încuraja mass-media să promoveze compania gratuit… Expozițiile și evenimentele tematice sunt o oportunitate de a atrage atenția asupra unei afaceri, de a promova noi produse sau servicii și de a aduce informații clienților țintă. PR-ul este o șansă reală de a risipi toate îndoielile clienților și de a le consolida încrederea”, a declarat Otilia Cotruța.

Amintim că circa 350 de companii își vor expune și vinde produsele la expoziția „Fabricat în Moldova” 2023.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). În acest an, spațiul dedicat agenților economici va fi de 3 000 metri pătrați. La eveniment vor participa mai multe delegații străine din țări precum: România, Italia, Spania, Japonia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Belgia, Ucraina și Polonia.

Noutatea expoziției din acest an este organizarea unui forum dedicat vinificației. Camera de Comerț și Industrie speră că numărul vizitatorilor va ajunge la 50 000 – 60 000. De asemenea, pe perioada expoziției vor vi organizate mai multe ateliere informative pentru participanți printre care ateliere dedicate antreprenoriatului social și învățământului dual.

Expoziția „Fabricat în Moldova” va fi organizată în perioada 1-5 februarie în incinta Centrului Expozițional „MOLDEXPO”.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău