10 LEI// Colecția ei de licență a cucerit podiumurile internaționale. Cine este și ce face Gabi Hropotinski

27 Iun. 2023, 09:30
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
27 Iun. 2023, 09:30 // Interviu //  MD Bani

Colecția ei de licență a cucerit podiumurile internaționale și a reușit să impresioneze juriul din diferite țări. Acum lucrează cu pasiune și creativitate pentru brandul autohton – Tagaer. Este vorba despre talentata Gabriela Hropotinski, designer vestimentar. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat despre activitatea Gabrielei. Află ce face un designer vestimentar, cum alegem corect lenjeria, experiența de lucru cu brandurile autohtone, precum și despre ambițiile ei de a deschide o școală de arte.

În prezent, Gabi este designer vestimentar la compania Tagaer, producător de lenjerie și pijamale. În curând, brandul va lansa și o colecție de haine. 

„Într-o oarecare măsură, designerul trebuie să fie vizionar. Atunci când colecțiile se fac cu un an și jumătate înainte, respectiv, tu trebuie să studiezi tendințele, să studiezi ce va cere piața, să o adaptezi pieței din Moldova, pentru că, cu toții știm că, tendințele din Europa nu întotdeauna corespund sau ajung mult mai târziu pe piața din Republica Moldova”, a menționat Gabriela Hropotinski. 

Colecția de licență a Gabrielei a fost inspirată din creația pictoriței Elena Pruteanu-Samburic și a cucerit podiumurile internaționale ajungând tocmai în SUA, Franța, Austria, Ucraina și România. 

„Colecția a reușit să ajungă în mai multe țări, eu mai puțin. A ajuns la Kiev, în câte orașe din Ucraina, Viena, New York, Paris, orașe din România”, își amintește Gabi. 

În viziunea Gabrielei culturalizarea cu arta este un aspect indispensabil pentru societatea noastră. Visul ei este să lanseze o școală de arte. Pentru început încearcă să educe publicul din mediul online, gestionând o pagină pe Instagram @hropotinski.school unde oferă informații utile și interesante despre artă. 

„Ideea de școală de arte o am încă din facultate. În ultimul an de facultate am lucrat la un liceu din Capitală și acolo m-am ciocnit cu faptul că copiii nu știu nimic despre artă și educația plastică este un obiect de relaxare, nu în mod frumos, pentru că arta tot poate fi relaxare, dar o relaxare de la celelalte ore. Și atunci am înțeles că culturalizarea cu arta este indispensabilă”. a declarat Gabriela. „Arta și cultura este, de fapt, despre istorie. Toate perioade istorice s-au reflectat în artă, începând cu vestimentația, situația politică și nu doar. Arta nu este doar despre culori frumoase și peisaje”, a adăugat invitata emisiunii 10 LEI.

Pentru mai multe detalii despre activitatea Gabrielei, expoziții internaționale și viața unui designer urmăriți interviu integral. 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău