10 LEII// Tudor Rotaru, Rifero: Investiții inițiale Verificări de la ANSA, Profit, Cifră de Afaceri și Export în SUA

04 Oct. 2023, 13:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2023, 13:04 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

De mai bine de 10 ani compania Rifero bucură consumatorii cu fructele uscate în ciocolată. Produsele au cucerit atât piața Republica Moldova cât și de peste hotare și au ajuns chiar și în Statele Unite ale Americii. Despre istoria afacerii, profit, provocări și produsele Rifero ne-a povestit Tudor Rotaru, directorul comercial al companiei în cadrul emisiunii 10 LEI.

Primele rețete au fost create în sânul familiei și eu erau apreciate de cei apropiați. Și acum, toată familia este implică în creșterea afacerii.

Gustul și procesul de producție manual este ceea ce diferențiază compania Rifero de concurenți, recunoaște Tudor Rotaru. De asemenea, dulciurile sunt produse fără utilizarea conservanților. Mai puțini cunosc, dar și ciocolate este produsă după rețetă proprie.

Până la lansarea Rifero, familia a avut și încercări de business! Astfel, locația fabricii nu este întâmplătoare. De asemenea, datorită acestui fapt nu au fost necesare investiții inițiale.

„Inițial am avut zero investiții deoarece am crescut mai mult organic, fără investiții din afară, fără credite. Pur și simplu banii care se acumulau din vânzări erau, bănuți cu bănuți, reinvestiți, ceea ce ne-a permis să crește cifra de afaceri mult peste nivelul care era inițial”, a menționat directorul comercial al Rifero.

Întrucât este o afacere în domeniul producerii și verificările de calitate sunt frecvente. Dar aceste controale sunt considerate chiar benefice de către producători, întrucât astfel se asigură de calitatea înaltă și inofensivitatea produselor.

Primul export a avut loc în anul 2015. De atunci produsele au ajuns pe rafturile magazinelor din România, Italia, Germania. De asemenea, a fost o tentativă de a exporta în SUA și Marea Britanie.

Compania crește și continuă să se extindă. Chiar în prima jumătate a anului 2023, compania a înregistrat o creștere cifrei de afaceri cu 64%.

„Noi permanent ne extindem, cu diverse produse, extindem capacitatea. Chiar și anul acesta, în prima jumătate de an este o cifră de +64% ceea ce indică o valoare destul de mare pentru vârsta noastră, puțin mai mult de 10 ani. Planul de viitor este la fel extinderea exportului ceea ce va aduce mai multe beneficii pentru țară”, a adăugat Tudor Rotaru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

05 Dec. 2023, 17:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2023, 17:25 // Actual //  Lupu Eduard

Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă. Domnul prim-ministru și alți responsabili din Guvern au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare. Vom anunța neîntârziat opinia publică și despre următoarea întrevedere cu șeful Executivului imediat ce aceasta va fi confirmată, a reacționat la protestul fermierilor, Daniel Vodă purtătorul de cuvânt al premierului.

Vosă spune că autorităţile au menţionat transparent şi clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii, pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, adică nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, se mai arată în mesajul lui Vodă.

Fermierii care și-au parcat tractoarele în fața Guvernului au mers astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, fermierii au exprimat nemulțumirea lor printr-un protest sonor în PMAN, imediat după ce au ascultat briefingul ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. Semnalează că se află în pragul falimentului, presați de datorii, și cer Guvernului un moratoriu asupra penalităților și executării silite, o solicitare care a fost respinsă anterior.

Printre revendicările fermierilor se numără și compensații din fondul de subvenționare pentru produsele de floarea-soarelui și porumb. Guvernul alocase anterior 200 de milioane de lei pentru compensarea fermierilor afectați de criza de anul trecut la culturile de grâu, orz și rapiță, însă fermierii susțin că suma este insuficientă și ar fi necesare 700 de milioane de lei pentru a acoperi integral pierderile. Guvernul anunțase anterior că a solicitat ajutor extern în acest sens. Protestul fermierilor marchează o nouă etapă a tensiunilor din sectorul agricol și ilustrează nevoia continuă de dialog și rezolvare a problemelor cu care se confruntă această comunitate vitală pentru economia țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău