3 lecții de LEADERSHIP pe care să le înveți de la Elon Musk. Cum să le aplici

16 Iul. 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  MD Bani

După cum spune expertul în dezvoltare personală Tony Robbins, „Succesul lasă indicii”. De aceea, atunci când oamenii au succes în domeniul lor, ar trebui să încercați să învățați de la ei. Nu contează dacă îi iubești sau îi urăști, dacă stilul lor este diferit de al tău sau dacă îți place sau îți displace afacerea lor: dacă au succes, experiența lor îți este utilă.

Încrucât, companiile lui Elon Musk au ajuns la un nivel atât de înalt, aceasta înseamnă că are sens să te uiți exact la ceea ce face Musk și la ce poți învăța de la el.

Acest lucru nu înseamnă că tot ceea ce face este potrivit pentru industria în care activezi, dar cu siguranță vor exista câteva teme centrale care pot fi aplicate. Iată lecțiile pe care le-am învățat de la observarea lui Musk pe care le aplic la proprietatea mea și la afacerea mea de instruire.

1. Dacă cazi, ridică-te din nou

La fel ca toți oamenii de succes, Musk a avut partea sa de eșecuri. A fost demis în funcția de CEO al propriei sale companii, Zip2. Când compania sa, X.com, a fuzionat cu Confinity pentru a deveni PayPal, la scurt timp a fost eliminat din funcția de CEO al PayPal. În plus, la un moment dat, compania de explorare spațială Tesla și Space X au fost la un pas de faliment. Dar nimic din toate acestea nu l-au oprit. Când Musk a căzut, s-a ridicat din nou – mai puternic și mai capabil.

În afaceri, nimic nu se planifică niciodată complet. Diferența dintre un câștigător și un învins este de câte ori cineva este dispus să încerce din nou, învățând din fiecare încercare din trecut. Dacă ești capabil să treci de ego-ul zdrobit și să înțelegi lecțiile din eșecurile din trecut, vei merge departe. Dacă nu poți, nu o vei face. Este atat de simplu.

2. Branding personal

În multe privințe, Musk este un brand mai mare decât companiile pe care le-a fondat. Acest lucru se datorează faptului că el înțelege importanța brandingului personal. Când Musk face ceva, își aduce marca personală cu el și, prin urmare, poate să încaseze capitalul său de relații publice oriunde ajunge.

În zilele noastre, brandingul personal este important pentru toată lumea, de la angajați la fondatori. Promovându-te ca un expert în domeniul tău vă asigurați că oamenii vă cunosc, vă plac și au încredere înainte de a vă privi vreodată produsul sau serviciul. Dacă vă puteți promova, mai degrabă decât afacerea pe care o conduceți aveți un activ care călătorește cu dvs. dincolo de afacerea actuală.

În legătură cu: 3 minciuni pe care ți le spun în școală care te rănesc în afaceri

3. Fii diferit

Musk nu este CEO-ul care se asemănă cu cineva. El este în mod regulat pe Twitter postând meme. El spune mai degrabă ceea ce gândește decât declarațiile scrise cu atenție, scrise de echipa de PR, pe care le transmit majoritatea directorilor de companii publice. Uneori, acest lucru îi pot crea probleme, dar într-o economie de atenție aglomerată, nu există nicio îndoială că Musk iese în evidență.

Deși s-ar putea să nu vă simțiți confortabil să fiți la fel de „acolo” ca Musk, există cu siguranță o lecție de învățat. Pur și simplu, dacă faci lucrurile așa cum fac ceilalți, vei obține rezultatele obținute de ceilalți. Dacă vrei să fii excepțional, trebuie să fii diferit. Dacă vrei să ieși în evidență, trebuie să riști să greșești. Dacă vrei să fii cunoscut, vei fi antipatic pentru unii. Dar dacă poți trece peste frica de a fi judecat, a fi diferit poate avea un impact real asupra creșterii afacerii tale.

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală