3 lecții de LEADERSHIP pe care să le înveți de la Elon Musk. Cum să le aplici

16 Iul. 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iul. 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

După cum spune expertul în dezvoltare personală Tony Robbins, „Succesul lasă indicii”. De aceea, atunci când oamenii au succes în domeniul lor, ar trebui să încercați să învățați de la ei. Nu contează dacă îi iubești sau îi urăști, dacă stilul lor este diferit de al tău sau dacă îți place sau îți displace afacerea lor: dacă au succes, experiența lor îți este utilă.

Încrucât, companiile lui Elon Musk au ajuns la un nivel atât de înalt, aceasta înseamnă că are sens să te uiți exact la ceea ce face Musk și la ce poți învăța de la el.

Acest lucru nu înseamnă că tot ceea ce face este potrivit pentru industria în care activezi, dar cu siguranță vor exista câteva teme centrale care pot fi aplicate. Iată lecțiile pe care le-am învățat de la observarea lui Musk pe care le aplic la proprietatea mea și la afacerea mea de instruire.

1. Dacă cazi, ridică-te din nou

La fel ca toți oamenii de succes, Musk a avut partea sa de eșecuri. A fost demis în funcția de CEO al propriei sale companii, Zip2. Când compania sa, X.com, a fuzionat cu Confinity pentru a deveni PayPal, la scurt timp a fost eliminat din funcția de CEO al PayPal. În plus, la un moment dat, compania de explorare spațială Tesla și Space X au fost la un pas de faliment. Dar nimic din toate acestea nu l-au oprit. Când Musk a căzut, s-a ridicat din nou – mai puternic și mai capabil.

În afaceri, nimic nu se planifică niciodată complet. Diferența dintre un câștigător și un învins este de câte ori cineva este dispus să încerce din nou, învățând din fiecare încercare din trecut. Dacă ești capabil să treci de ego-ul zdrobit și să înțelegi lecțiile din eșecurile din trecut, vei merge departe. Dacă nu poți, nu o vei face. Este atat de simplu.

2. Branding personal

În multe privințe, Musk este un brand mai mare decât companiile pe care le-a fondat. Acest lucru se datorează faptului că el înțelege importanța brandingului personal. Când Musk face ceva, își aduce marca personală cu el și, prin urmare, poate să încaseze capitalul său de relații publice oriunde ajunge.

În zilele noastre, brandingul personal este important pentru toată lumea, de la angajați la fondatori. Promovându-te ca un expert în domeniul tău vă asigurați că oamenii vă cunosc, vă plac și au încredere înainte de a vă privi vreodată produsul sau serviciul. Dacă vă puteți promova, mai degrabă decât afacerea pe care o conduceți aveți un activ care călătorește cu dvs. dincolo de afacerea actuală.

În legătură cu: 3 minciuni pe care ți le spun în școală care te rănesc în afaceri

3. Fii diferit

Musk nu este CEO-ul care se asemănă cu cineva. El este în mod regulat pe Twitter postând meme. El spune mai degrabă ceea ce gândește decât declarațiile scrise cu atenție, scrise de echipa de PR, pe care le transmit majoritatea directorilor de companii publice. Uneori, acest lucru îi pot crea probleme, dar într-o economie de atenție aglomerată, nu există nicio îndoială că Musk iese în evidență.

Deși s-ar putea să nu vă simțiți confortabil să fiți la fel de „acolo” ca Musk, există cu siguranță o lecție de învățat. Pur și simplu, dacă faci lucrurile așa cum fac ceilalți, vei obține rezultatele obținute de ceilalți. Dacă vrei să fii excepțional, trebuie să fii diferit. Dacă vrei să ieși în evidență, trebuie să riști să greșești. Dacă vrei să fii cunoscut, vei fi antipatic pentru unii. Dar dacă poți trece peste frica de a fi judecat, a fi diferit poate avea un impact real asupra creșterii afacerii tale.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău