Dragostea pentru copii și dezvoltarea permanentă au ajutat-o pe Ana Stoleicov să lanseze propria afacere în domeniul educației. După ce a acumulat suficientă experiență, activând șapte ani în calitate de psiholog la Centrul de Resurse pentru Educația Incluzivă din cadrul Grădiniței Nr.1 „Albinuța”, or. Leova, a deschis P.I. „Ana Stoleicov” – Centru pentru desfășurarea activităților dezvoltative pentru copii.
Lansarea afacerii a fost posibilă datorită Incubatorului de Afaceri din orașul Leova. Fiind din domeniul educației, antreprenoarea a identificat necesitatea unui astfel de centru în rândul copiilor, dar și al părinților. În viziunea ei, în prezent, părinții, fiind foarte ocupați, nu reușesc să acorde atenția necesară dezvoltării și educării copiilor.
„Activitatea mea din cadrul Incubatorului de afaceri a început în vara anului 2021. Ideea de a deschide un asemenea Centru pentru desfășurarea activităților dezvoltative pentru copii a apărut în momentul când am sesizat că majoritatea părinților nu dispun de timpul necesar, capacități și răbdare pentru a ajuta copiii în desfășurarea activităților dezvoltative.”
În curând, afacerea va sărbători un an de la lansare. În tot acest timp, copiii din Leova au beneficiat de o multitudine de activități ce contribuie la dezvoltarea proceselor psihice, limbajului, inteligenței și a încrederii în sine. Feedback-ul obținut de la părinți, dar și entuziasmul copiilor, îi oferă motivația să continue ceea ce face.
„În cadrul Centrului se desfășoară activități ce contribuie la dezvoltarea proceselor psihice cum ar fi: memoria, gândirea logică, atenția, percepția, senzația. Un alt aspect important în domeniul pe care îl desfășor este orientat spre dezvoltarea limbajului și a încrederii în sine. Efectuând o analiză asupra activității pînă la momentul actual, pot concluziona că necesitatea unor astfel de centre și activități este binevenită pentru buna dezvoltare a copiilor.”
În continuare, antreprenoarea planifică să contribuie la formarea copiilor, întrucât este un aspect foarte important pentru viitorul acestora. De asemenea, ea speră să-i ajute pe părinți să conștientizeze importanța acestor centre pentru societatea actuală.
Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).