5 orașe din India pe care trebuie să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

28 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

India este una dintre cele mai vizitate țări din lume, aproximativ 14,6 milioane de turiști vizitează țara într-un an, execptând perioada pandemiei. După ce călătoriile vor fi permise, neapărat sî incluzi India în lista de detinații. Iată care sunt cele 5 orașe pe care trebuie să le vizitezi.

1. New Delhi

New Delhi este capitala Indiei și este un oraș vast și plin de viață, cu o populație de peste 26 de milioane de oameni care trăiesc doar în zona sa metropolitană. Este imposibil să vedeți întregul oraș în doar câteva zile, așa că, dacă aveți timp limitat, este bine să alegeți câteva obiective cheie pe care doriți să le vizitați și apoi să planificați un itinerar în jurul lor pentru a vă asigura că nu le veți rata.

Unul dintre cele mai faimoase locuri din New Delhi este Fortul Roșu (Red Fort).  Vă sugerăm să îl vizitați spre seară, deoarece priveliștea pe care o aveți în exterior la apus este pur și simplu nemaipomenită. Pe măsură ce soarele coboară încet, razele sale lovesc piatra roșie a fortului pentru a crea un efect vizual frumos. Un al doilea loc obligatoriu este Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din India. Clădirea este înconjurată de un bazar indian folcloric care merită explorat pentru o experiență complet captivantă a culorilor, sunetelor și parfumurilor Indiei.

2. Kolkata

Cunoscută și sub numele de Calcutta, Kolkata este capitala statului Bengalului de Vest. Cu o populație de peste patru milioane de oameni, este al treilea oraș ca mărime din India și unul dintre cele mai bogate.

În Kolkata, puteți găsi ceea ce mulți oameni numesc „adevărata India” și este un oraș deosebit de apreciat datorită clădirilor fascinante. Cei mai mulți vizitatori adoră explorarea zonei din jurul parcului Maidan, care găzduiește iconicul Fort William, Shaheed Minar și Victoria Memorial Hall. Neapărat să vizitați cartierul Chowringhee și Muzeul Național – locul perfect pentru a afla despre istoria și cultura Indiei.

3. Mumbai

Mumbai este al doilea oraș ca mărime din India și cu o populație de peste 12 milioane de oameni care trăiesc într-o zonă de numai 600 de kilometri pătrați, este, de asemenea, cel mai dens oraș din lume (21.000 / km2). Mumbai este, de asemenea, capitala financiară a țării și este un frumos amestec de culturi și culori diverse, cu restaurante rafinate, hoteluri fantastice, uimitoare clădiri gotice occidentale și faimosul arc-monument Gateway of India.

4. Amritsar

Cunoscut și sub numele de „Bijuteria Punjabului”, Amritsar este al doilea oraș ca mărime din Punjab și găzduiește uimitorul Templu de Aur, o clădire veche de 400 de ani, care este principala destinație de pelerinaj pentru milioane de sikhi care călătoresc în India și din alte părți ale lumii. Interesant este că un al doilea templu care este foarte asemănător cu acesta este situat și în oraș, dar Templul Durgiana sau Durgiana Mandir, așa cum se știe, este un templu hindus.

5. Agra

Nu departe de New Delhi, Agra este unul dintre cele mai frumoase orașe din India și fosta capitală a Imperiului Moghul. Situat în Uttar Pradesh, găzduiește faimosul Taj Mahal, un mausoleu musulman. Amplasat pe malul râului iconic Yamuna, micul oraș Fatephuri Sikiri – care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veția avea parte de fotografii spectaculoase și de o experiență de neuitat.

 

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:07 // Actual //  Ursu Victor

Statele Unite au început să aplice un tarif vamal unilateral de 10% pentru toate importurile provenite din numeroase țări, marcând o ruptură majoră față de sistemul global de comerț bazat pe acorduri reciproce, instaurat după al Doilea Război Mondial, notează Reuters.

Noile tarife au intrat în vigoare sâmbătă, la 12:01 (ora coastei de est), î n toate porturile maritime, aeroporturile și depozitele vamale din SUA. Săptămâna viitoare vor intra în vigoare și tarife suplimentare – cuprinse între 11% și 50% – pentru bunurile din 57 de țări, printre care China, Uniunea Europeană și Israel.

„Este cea mai importantă decizie comercială din viața noastră”, a declarat Kelly Ann Shaw, avocat specializat în comerț internațional și fost consilier la Casa Albă. „Este un cutremur în regulile jocului global”, a adăugat ea.

Decizia lui Trump a avut un efect devastator asupra piețelor financiare: indicele S&P 500 a pierdut 5.000 de miliarde de dolari în doar două zile, în timp ce prețurile petrolului și ale materiilor prime au scăzut brusc din cauza temerilor privind o nouă recesiune mondială.

Tariful de 20% se va aplica produselor din UE. Produsele din China vor fi taxate cu 34%, ceea ce ridică nivelul total al tarifelor impuse de Trump asupra importurilor chinezești la 54%. Israelul se va confrunta cu un tarif de 17%. Vietnamul, vizat cu un tarif de 46%, a acceptat să discute un acord cu SUA. Japonia ar putea fi afectată de o taxă de 24%. Taiwanul a trimis oficiali în SUA pentru negocieri.
Canada și Mexicul sunt scutite de noile tarife, dar rămân afectate de altele mai vechi, de 25%.

Un buletin al Vămii SUA prevede o perioadă de grație de 51 de zile pentru mărfurile deja încărcate spre SUA înainte de ora intrării în vigoare, cu condiția să ajungă până la 27 mai.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat pe platforma X că „războiul comercial nu este în interesul nimănui” și a cerut unitate în fața crizei. Premierul britanic Keir Starmer a spus că este pregătit să susțină afacerile britanice cu o „politică industrială robustă”, în timp ce urmărește obținerea unui acord comercial cu SUA care să excludă Regatul Unit de la noile tarife.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va merge la Washington duminică pentru discuții directe cu Trump, în timp ce presa din Japonia a relatat că premierul Shigeru Ishiba cere o discuție telefonică urgentă cu liderul american.

Deși ordinul prezidențial prevede excepții pentru aproximativ 1.000 de categorii de produse – inclusiv medicamente, uraniu și semiconductori – administrația Trump analizează extinderea tarifelor inclusiv asupra unora dintre acestea.

Elon Musk, apropiat al lui Trump, a declarat în cadrul unui eveniment politic din Italia că speră într-un viitor cu „tarife zero” între SUA și Europa.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!