Cumpărături de lux la Paris: investițiile de 894 milioane de dolari ale LVMH

24 Iun. 2021, 15:46
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Iun. 2021, 15:46 // Au Bani //  MD Bani

Restaurarea La Samaritaine de 750 de milioane de euro (894 milioane de dolari) de către conglomeratul francez de lux LVMH este una dintre cele mai așteptate deschideri ale anului în capitala Franței.

Clădirea va fi parțial magazin de lux, parțial hotel și va cuprinde o mulțime de restaurante.

Amplasată în centrul geografic al Parisului, pe malul drept, vizavi de cel mai vechi pod de piatră din oraș, Pont Neuf, clădirea de patrimoniu deține proprietăți imobiliare de-a lungul Senei. La doar câteva minute de mers pe jos se află Muzeul Luvru spre vest , Catedrala Notre Dame, la câțiva pași de est, și recent s-a deschis muzeul de artă contemporană Bourse de Commerce-Pinault Collection.

Eleonore de Boysson, director regional pentru DFS Group, operatorul de vânzare cu amănuntul de lux deținut de LVMH pentru magazin, a declarat că cartierul „va deveni un district foarte renumit, născut din nou”.

Pentru a readuce clădirea la gloria sa de odinioară, LVMH și DFS au înrolat firme de design internaționale de top, inclusiv Yabu Pushelberg pentru interioare; agenția locală Malherbe Paris pentru departamentul de înfrumusețare de la subsol, considerată cea mai mare de acest fel din Europa, cu 36.600 de metri pătrați; și firma japoneză Sanaa pentru fațada de sticlă ondulată oarecum controversată de pe Rue de Rivoli, care a fost lovită de critici pentru că seamănă cu o „perdea de duș” atunci când planurile au fost dezvăluite pentru prima dată în 2011.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău