Milionarul care s-a pensionat la 43 de ani. Pașii pe care i-a urmat pentru a-și atinge scopul

06 Iul. 2021, 13:24
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
06 Iul. 2021, 13:24 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Să te pensionezi devreme este posibil, dar ai nevoie să muncești puțin.

Bloggerul Jim White de la Route to Retire a părăsit locul de muncă la 43 de ani în 2018, cu peste 1 milion de dolari economisiți. Astăzi, averea sa netă este de 1,6 milioane de dolari la 45 de ani.

Pentru a-și atinge obiectivul, a făcut mai multe lucruri pentru a-și crește veniturile și a crește rata de economii. Iată cei șase pași pe care i-a urmat:

1. A început prin a-și privi banii

În primul rând acesta a început să folosească un software de gestionare a banilor.

„Am început să-mi adaug toate conturile și să văd totul într-un singur loc, aceasta mi-a deschis ochii complet. A fost prima dată când am văzut de fapt cât de multe datorii am și am rămas uimit”, a spus White pentru Insider.

Folosind software-ul de gestionare a banilor, și-a dat seama unde trebuie să se îmbunătățească și a găsit un punct de plecare.

2. Și-a plătit datoria de consum

După ce și-a dat seama că datoria lui era o problemă, a început să o abordeze.

„Cu puțin înainte de absolvire, aveam în jur de 30.000 de dolari pe carduri de credit”, a spus el pentru Insider. „A fost doar datoria consumatorilor, cheltuită pe neesențiale”.

În cele din urmă, a reușit să o plătească.

„A durat câțiva ani. Și odată ce s-a făcut, m-am concentrat doar pe achitarea mașinii mele”, a spus el.

Experiența sa de plată a datoriilor l-a făcut să privească diferit banii.

„Când ai datorii, pierzi de două ori. În primul rând, pierzi o parte din bani în fiecare lună pentru a-i rambursa. Al doilea este că acei bani ar fi putut fi puși în economii sau investiții și ar fi putut începe să crească și lucreze pentru tine „, a spus el.

3. Și-a calculat suma pe care ar trebui să o economisească pentru a părăsi munca cu normă întreagă

White a folosit software pentru a urmări cât a cheltuit și a economisit, iar aceste informații l-au ajutat să își calculeze suma pe care ar trebui să o economisească pentru a părăsi munca cu normă întreagă.

„[Software-ul] vă arată exact unde vă aflați din punct de vedere financiar și apoi vă puteți urmări veniturile și cheltuielile și puteți afla cât de mult cheltuiți în fiecare an față de cât faceți”, a spus el. „Asta îți poate oferi un punct de plecare pentru a-ți da seama câți bani trebuie să ai ascunși”.

El a folosit regula populară de 4% pentru a-și da seama de numărul FIRE, care arată cât de mulți bani ai avea nevoie presupunând că retragi 4% din bani în fiecare an.

4. Și-a redus cheltuielile

Odată ce a avut un obiectiv, a început să economisească mai mult. Pentru a face acest lucru și pentru a face viața mai târziu mai accesibilă, el și familia sa au redus cheltuielile.

Decizia de a închiria în loc de a deține propria casă le-a oferit flexibilitatea de a se deplasa.

5. Și-a mărit veniturile obținând creșteri

El a decis să se concentreze pe obținerea de creșteri la locul de muncă în loc să ridice forfete laterale sau muncă suplimentară pentru a-și crește veniturile.

„Cred că mulți dintre noi avem frică să facem acest lucru, inclusiv eu la început”, a spus el. „Dar în ultimii ani înainte de a-mi părăsi slujba, am început să fac asta o dată sau de două ori pe an.”

Prin simpla întrebare, a reușit să își mărească veniturile. Persistența lui i-a permis să economisească și să investească mai mult.

6. S-a plătit singur și a programat depozite automate

White a folosit populara strategie „plătește-ți primul” cu toate economiile și investițiile sale. Cu această strategie, banii sunt economisiți automat înainte de a putea fi cheltuiți.

„În fiecare zi de plată, banii intrau automat în 401 (k), la fel pentru soția mea, precum și un cont de economii de sănătate”, a spus el.

Apoi, a economisit în afara acestor conturi.

„La o zi sau două după data plății, banii s-au mutat automat din cecul meu și au intrat într-un cont de economii, iar mai mulți bani au fost mutați într-un cont de brokeraj unde au fost investiți automat”, a spus el.

Nu numai că a însemnat economisirea a mai mult, dar i-a permis și să economisească mai consecvent. Economisind în mod constant, sporindu-și veniturile și economisind mai mult, a reușit să își atingă obiectivul în valoare netă de 1 milion de dolari.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 16:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 16:17 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a declarat că Bugetul  PLUS+, în valoare de 8 miliarde de lei, reprezintă un efort substanțial de susținere a măsurilor economice și sociale asumate de Guvern, dar vine cu un preț: creșterea deficitului bugetar estimat la 5,1% din PIB.

„Această rectificare influențează veniturile, cheltuielile și, evident, deficitul. Sunt ajustări atât în bugetul de stat, cât și în bugetul asigurărilor sociale. În acest proiect deja sunt reflectate granturile din partea Uniunii Europene și alte surse externe, precum și domeniile în care vor fi investiți acești bani”, a precizat ministra.

Potrivit ministrei, după rectificare veniturile bugetare ajustate vor fi de 75 miliarde lei și cheltuieli totale de93 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va fi de până la 5,1% din PIB, în condițiile unei implementări complete a tuturor programelor.

Ministra Belous a subliniat că transparența bugetară este asigurată, iar datele privind evoluția deficitului și execuția bugetului sunt publice și disponibile trimestrial pe site-ul Ministerului Finanțelor.

„Dacă până acum invocam lipsa banilor ca obstacol pentru reforme, acum nu mai avem această scuză. Avem suficiente resurse și lichiditate. Este momentul să livrăm rezultate și să onorăm angajamentele asumate”, a declarat Belous.

Ministra a adresat un apel direct agenților economici, încurajându-i să aplice la programele de susținere lansate prin Bugetul PLUS+.

„Invit toți agenții economici să aplice la aceste măsuri. Ministerul Finanțelor își va onora obligațiile. Scopul nostru este să implementăm reformele până la capăt”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ