Persoana care a plătit 28 de milioane $ pentru a merge în spațiu cu Jeff Bezos este ocupată. Nu poate ajunge în cosmos

16 Iul. 2021, 16:14
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 16:14 // Au Bani //  MD Bani

Persoana care a plătit 28 de milioane de dolari pentru a merge în spațiu cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos pare să aibă lucruri mai importante săptămâna viitoare.

Blue Origin a anunțat joi că Oliver Daemen, un tânăr de 18 ani din Olanda, îl va însoți pe Bezos în viitorul său zbor spațial, relatează The Washington Post. Anterior, compania Bezos, Blue Origin, a licitat un loc pentru zborul din 20 iulie pentru 28 de milioane de dolari.

Dar compania a dezvăluit joi că acest câștigător al licitației are „conflicte de programare”, așa că au „ales să zboare într-o viitoare misiune New Shepard”. Fratele lui Bezos, Mark Bezos, precum și Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, se vor alătura zborului cu racheta New Shepard a Blue Origin, iar Blue Origin a spus că Daemen și Funk vor fi „cei mai tineri și mai în vârstă astronauți care vor călători în spațiu” vreodată.

„Sunt foarte încântat să merg în spațiu și să mă alătur lor în zbor”, a spus Daemen, pentru The Verge. „Am visat la asta toată viața mea și voi deveni cel mai tânăr astronaut vreodată, pentru că am 18 ani”.

Daemen a participat, de asemenea, la licitație și „și-a asigurat un loc la cel de-al doilea zbor”, dar a fost mutat când a devenit disponibil primul loc, a declarat un purtător de cuvânt pentru Post.

Bezos a anunțat luna trecută că se va îndrepta către spațiu cu acest scurt zbor, explicând că este ceva ce „a vrut să facă toată viața mea”, deși miliardarul Richard Branson a ajuns să-l bată duminică cu un zbor de succes.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău