Veste bună pentru investitorii Bitcoin. PayPal a crescut limita de cumpărare a criptomonedei

19 Iul. 2021, 15:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Iul. 2021, 15:45 // Bani și Afaceri //  MD Bani

PayPal și-a modificat politica legată de criptomonede și a venit cu mai multe schimbări pentru cei care tranzacționează Bitcoin prin intermediul serviciului, scrie playtech.ro.

PayPal a intrat pe piața criptomonedelor încă de la sfârșitul anului trecut, când a decis să le permită utilizatorilor (din SUA) să cumpere, să dețină sau să vândă Bitcoin, Litecoin, Ethereum și alte criptomonede cunoscute. A venit, însă, și cu niște limite pentru aceste tranzacții. Totuși, compania a depășit aceste limite și a decis să crească limita de cumpărare Bitcoin până la 100.000 de dolari în fiecare săptămână. În aceste condiții, limita anuală de 50.000 de dolari nu mai e în vigoare. E o mișcare prin care e întreținută frenezia investitorilor în criptomonede. PayPal dă impresia că vede un viitor în această direcție.

PayPal, schimbări care-i vizează pe investitorii în Bitcoin

PayPal dă senzația că marșează puternic în zona criptomonedelor, prin introducerea noii limite săptămânale și anularea celei anuale. E deja a cincea modificare a limitelor (întotdeauna în sus) în mai puțin de un an.

Serviciul susține că a adăugat în aplicație și ghiduri și materiale educaționale – astfel încât toți cei interesați să afle cam tot ce vor despre piața criptomonedelor. De asemenea, platforma arată că vrea să demonteze miturile legate de aceste active digitale.

Din datele făcute publice rezultă că utilizatorii PayPal care tranzacționează monede virtuale folosesc aplicația dublu față de ceilalți, spunea CFO-ul John Rainey.

PayPal a pășit timid spre piața criptomonedelor, dar e clar că a mărit pasul între timp. În noiembrie 2020, anunța că utilizatorii vor putea tranzacționa până la 20.000 de dolari pe săptămână, o sumă dublă față de limita impusă inițial.

La acea vreme, Dan Schulman, CEO PayPal, menționa că susținerea monedelor virtuale a fost determinată de direcția în care merge lumea – adică o tranziție ”inevitabilă” către astfel de active.

„Trecerea la formele digitale ale monedelor este inevitabilă, aducând cu sine avantaje clare în ceea ce privește incluziunea financiara și accesul, eficiența, viteza și reziliența sistemului de plăți, precum și capacitatea guvernelor de a deconta rapid fondurile către cetățeni”, spunea acesta.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală