Walmart angajează un expert în criptomonede. Ce va face și ce fel de persoană caută

17 Aug. 2021, 16:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Aug. 2021, 16:10 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Walmart angajează un expert în criptomonede pentru a-și extinde opțiunile de plată virtuală, după ce, un număr tot mai mare de companii Fortune 500 caută persoane pentru funcții în domeniul crypto.

Expertul în crypto va lucra în sediul central al Walmart din Bentonville, Arkansas și va fi responsabil de dezvoltarea „strategiei valutare digitale și a foii de parcurs a produselor”, precum și de identificarea „investițiilor și parteneriatelor legate de criptomonede”, conform postării de pe site-ul Walmart.

Pe măsură ce investițiile în criptomonede au crescut, la fel a crescut și numărul de locuri de muncă pe piața criptomonedelor: potrivit unui nou raport al Indeed Hiring Lab, postările pentru joburile de criptomonede pe Indeed au crescut cu 118% față de anul trecut. Angajarea s-a extins dincolo de rolurile inginerești și de dezvoltare a produselor, arată raportul, în funcții de asistență precum contabilitate și resurse umane.

Walmart caută un „lider vizionar” cu cel puțin 10 ani de experiență în managementul produsului sau tehnologie pentru a-și dezvolta strategia blockchain, de preferință cineva care posedă „cunoștințe funcționale semnificative ale ecosistemului criptomonedelor” și o „mentalitate antreprenorială”, conform postului de lucru , despre care Bloomberg a raportat.

Extinderea criptografică a retailerului are loc la doar câteva săptămâni după ce Amazon a promovat un rol similar, căutând o „monedă digitală și un produs de tip blockchain” pentru a se alătura echipei lor de plăți.

De asemenea, alte companii Fortune 500, cum ar fi JPMorgan Chase, Apple și PayPal angajează pentru poziții de criptomonede. Unele companii, inclusiv Starbucks, Whole Foods și Home Depot, permit deja clienților să plătească indirect cu criptomonede prin aplicații care convertesc moneda digitală în dolari SUA.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală