Descoperim lumea crypto: Termeni pe care să-i cunoști, rolul și viitorul criptomondelor

18 Aug. 2021, 12:05
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
18 Aug. 2021, 12:05 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Criptomonedele au devenit tot mai populare în ultima perioadă. La sigur ai auzit și tu cel puțin o dată despre Bitcoin, Dogecoin, Etherum sau alte monede digitale. Dar ce cunoști cu adevărat despre criptomonede? Iată câteva informații pe care trebuie să le cunoști.

Care sunt termenii din lumea crypto pe care ar trebui să-i cunoașteți?

Blockchain

Un blockchain este un tip de bază de date în care înregistrările tranzacțiilor digitale ale unei criptomonede sunt stocate în grupuri sau blocuri.

Descentralizat

În contextul criptomonedei, termenul descentralizat înseamnă că moneda nu este susținută de o bancă centrală sau altă instituție financiară.

Bitcoin

Bitcoin este prima criptomonedă și cea mai populară astăzi.

 Altcoins

Orice criptomonedă care nu este Bitcoin este Altcoins. Unele altcoins populare de astăzi includ Ethereum , Dogecoin și Litcoin. Aceste altcoins au fiecare caracteristici și scopuri diferite.

Ce este criptomoneda?

Criptomoneda este un tip de monedă digitală și descentralizată. Criptomonedele pot fi folosite pentru a cumpăra și vinde lucruri, iar potențialul lor de stocare și creștere a valorii a atras atenția multor investitori. Există mii de criptomonede disponibile astăzi. Cel mai popular – și original – este Bitcoin , care a fost creat în 2009. Alte criptomonede comune includ Ethereum, XRP și Bitcoin Cash.

 Care este rolul criptomonedelor?

După cum sugerează și numele său, poți utiliza criptomonede pentru a face cumpărături. Dar puterea dvs. de cumpărare este limitată; cripto nu este încă acceptat pe scară largă în rândul comercianților cu amănuntul și al altor companii.

Crypto este sigur?

Tehnologia blockchain care susține criptomoneda este inerent sigură, datorită naturii sale descentralizate. Dar asta nu înseamnă că este complet sigur, în același mod în care este dolarul american sau alte monede stabilite. Deocamdată criptomoneda nu este susținută de nicio autoritate guvernamentală, nu are aceleași protecții ca multe monede standard din întreaga lume.

Ce prevede viitorul pentru criptomonede?

Valorile Bitcoin și ale altor criptomonede au crescut în ultimii ani. Prețul Bitcoin s-a dublat mai mult în 2021, iar Ethereum a crescut de patru ori în valoare anul acesta.

Sursa: Telegram/antreprenor.md

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău