Cum să începi o afacere de acasă? Cu ce recomadări vin specialiștii

20 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
20 Mart. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Pandemia de Covid-19 este o adevărată provocare pentru orice antreprenor. Unii au renunțat, alții s-au adaptat, iar unii chiar au avut curajul să înceapă o afacere de la zero chiar de la ei acasă. Experții Huffington Post vin cu câteva recomandări pentru cei care vor să înceapă o afacere de acasă.

1. Începe cu pași mici 

Începerea unei afaceri marchează începutul unui nou capitol interesant, iată de ce, antreprenorii sunt încurajați să înceapă cu pași mici, dar să fie cât mai ambițioși posibil.

Oricare ar fi ideea de afacere, vei avea nevoie de entuziasm pentru ca aceasta să funcționeze.

2. Formează-ți un grup de oameni care să te încurajeze

A avea o rețea de asistență de prieteni, familie sau alți antreprenori poate face o diferență uriașă în zilele în care vă lipsește motivația. Aflați care sunt oamenii de la care vă puteți inspira, poți încerca chiar să-i urmărești în mediul online, dacă nu ai posibilitatea să ai o discuție telefonică cu ei.

3. Cere ajutorul specialiștilor 

Este ușor să simți că trebuie să faci totul singur, dar sarcinile de externalizare – de la contabilitate la designul web – nu numai că te vor ajuta să revendici ore prețioase, ci și să economisești bani pe termen lung.

Dacă nu ești specialist într-un anumit domeniu, atunci plătește un specialist, acesta te va ajuta să te concentrezi pe acele lucruri care vor adăuga mai multă valoare afacerii.

Acest lucra te va ajuta să ajungi mai ușor și la clienții noi.

4. Flexibilitatea este cheia – dar echilibrul este o necesitate

Anul 2020 ne-a învățat că suntem capabili să ne adaptăm chiar și în fața condițiilor extreme, cum este pandemia.

Ai grijă ca atunci când îți vei începe afacerea să menții un echilibru și să fii atent la sănătate, nu este necesar să nu dormi nopțile pentru a realiza ceva. În acest mod va scade atât productivitatea cât și eficiența ta, iar afacerea ar putea avea de suferit.

Asigurați-vă că începerea unei afaceri nu vă lasă să lucrați toată ziua și noaptea. Timpii morți sunt esențiali.

Încercați să obțineți rezultatele dorite fără prea mult stres.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală