(VIDEO) 10 LEI// Zina Cernalevschi, designer de accesorii: Un freelancer nu este om atât de liber precum pare

04 Apr. 2022, 17:58
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
04 Apr. 2022, 17:58 // Interviu //  MD Bani

Ea este cea care oferă doamnelor și domnișoarele un motiv în plus pentru a zâmbi. Prin accesoriile pe care le creează, invitata emisiunii 10 LEI îți poate accentua individualitatea și gingășia. Majoritatea femeilor care apelează la produsele ei sunt miresele, întrucât ea este și administratoarea unui salon de mariaj din Capitală. De fiecare dată încearcă ceva nou, îi place să experimenteze cu diverse culori și elemente deosebite.

De mai bine de 5 ani Zina Cernalevschi s-a lansat în domeniului freelancingului și creează accesorii pentru femei sub brandul „Zini Accessories”. A absolvit studii de contabilitate și chiar a activat o perioadă în acest domeniu, dar creativitatea și dragostea pentru accesorii au influențat-o să renunțe la această profesie. Acest spirit creativ vine încă din copilărie, când visa să devină designer de interior.

„Creez accesorii pentru femei: cercei, cercuri, accesorii pentru mirese.”

Atunci când a început lucrul într-un salon de mariaj, Zina Cernalevschi a observat că majoritatea mireselor poartă aceleași accesorii. Astfel, a decis să diversifice gama de produse și a început să le creeze singură.

„Mi se părea că toate fetele sunt la fel, toate accesoriile sunt la fel și îmi doream ca fiecare dintre ele să se simtă unică. Astfel, am încercat să le ofer posibilitatea să-și creeze singură: ideea să fie a miresei, iar eu să-i creez accesoriul ideal care-i va rămâne ei ca amintire.”

Întrucât este freelancer, Zina Cernalevschi susține că activitatea de liber profesionist are avantajele și dezavantajele sale. În primul rând ai posibilitatea să te manifești prin creativitate, poți crea un produs nou și cunoști oameni noi. În același timp, ai nevoie de mai mult timp pentru a crea produsul final, te ocupi singur de tot procesul: de la alegerea materialelor până la distribuirea către clienți. În timpul liber se dedică activității sale de suflet și anume accesoriile.

„Un freelancer nu este un om atât de liber precum pare. Sunt persoane care lucrează foarte mult, care se culcă cu ideea și se trezesc cu ideea. Este ușor să mergi la un serviciu de la 08:00 până la 17:00 și ai scăpat de această grijă. Când creezi sigur poți să stai și până la unu noaptea și nu pentru că ești obligat, dar pentru că vrei să vezi rezultatul, pentru că această este măiestria, idea ta și un mic copil.”

Pe viitor, își propune să învețe și alte persoane să creeze accesorii și de ce nu, să lanseze atelierul propriu.

Locul de muncă, adică salonul de mariaj și instagramul sunt canalele de vânzare ale accesoriilor pe care le creează.

Pentru brandul său a ales un nume ce poate fi memorat ușor și care o reprezintă, întrucât sunt inițialele numelui său.

„Așa îmi spun prietenii, ei mă numesc Zini. Este ceva care se memorează ușor, iar culorile sunt feminine.”

Ideile pe care le are și dorința de a crea ceva nou reprezintă sursa sa de inspirație și motivație. Pentru ea, accesoriile sunt o sursă de energie și relaxare.

„Mă motivează ideile noi pe care le văd și îmi fură atenția, Aș vrea să creez și să văd rezultatul final. Această activitate îmi încarcă bateriile.”

Întrucât Republica Moldova se confruntă cu o perioadă dificilă, în contextul crizei refugiaților, Zina Cernalevschi a decis să doneze 10% din venit pentru susținerea persoanelor care au fugit din cauza războiului din Ucraina.

Pentru mai multe detalii urmăriți interviul integral.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

17 Oct. 2024, 20:01
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Oct. 2024, 20:01 // Actual //  bani.md

Republica Moldova, în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie curent, are de făcut o alegere foarte simplă – se îndreaptă spre un model rusesc sau aleg modelul european. De această părere este președintele francez Emmanuel Macron, care a oferit, în exclusivitate, un interviu jurnalistei Ecaterina Covali, autoarea proiectului „Punţi către Europa”. Producția este difuzată astăzi, 17 octombrie, la RLIVE TV.

Macron a explicat de ce Uniunea Europeană este cea mai potrivită opţiune pentru Republica Moldova.

„În primul rând, întotdeauna am respectat suveranitatea popoarelor și libera decizie a cetățenilor care vor trebui să se exprime. Chiar cred că este o șansă. Când privesc spre regiune și văd Moldova, aș spune, fără a complica lucrurile, că alegerea este destul de simplă –sau se îndreaptă spre un model rusesc sau spre un model european. Am rezumat puțin lucrurile, dar așa se întâmplă. Orientarea spre modelul rusesc înseamnă o probabilitate foarte mică, că aceeași întrebare vi se va pune de mai multe ori.

Frumusețea modelului european este că veți fi întrebați, iar asta se numește democrație. Este o oportunitate incredibilă. Așa că înțeleg importanța acestei alegeri. Cred că scrutinul care vă așteaptă, pe care Moldova îl așteaptă, este foarte important pentru viitorul țării. Și ca și european convins, nu ca președinte al Franței, ci ca european convins, mai ales aici, vorbind cu dumneavoastră, și respectând suveranitatea poporului moldovean, sper că acesta va alege calea Europei, pentru că este calea libertății și a democrație”, a declarat președintele Franței.

Ținem să menționăm că anume în mandatul Franței, de președinte al Consiliului Uniunii Europene, din prima jumătate a anului 2022, Chișinăul s-a apropiat atât de mult de UE, încât a întors o nouă foaie a istoriei sale… europene.

„Cred că procesul a adus deja beneficii Moldovei, pentru că a permis libertatea de circulație și facilitarea vizelor. În termeni și mai concreți, aș da exemplu costul telecomunicațiilor și integrarea rețelelor. Este una dintre înțelegerile pe care le-am concretizat în timpul Comunității Politice Europene din Moldova. Taxele de roaming au fost liberalizate datorită implicării operatorilor.

Apoi, există o serie de proiecte de cooperare foarte concrete, investiții, o mai mare deschidere economică, libertatea de circulație pe care am menționat-o și, odată cu aceasta, și cooperarea în lupta împotriva atacurilor cibernetice sau a dezinformării”, a conchis Emmanuel Macron.

 

Pe parcursul ultimilor ani, UE a acordat un sprijin puternic Moldovei, în cele mai grele momente, precum șantajul energetic al Gazpromului, suport financiar în combaterea corupției și dezinformării, dezvoltarea economiei, uși deschise pentru export și chiar sancționarea persoanelor care seamănă ură în țară. Însă, cel mai puternic sprijin oferit – lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Punți către Europa”, realizat cu sprijinul financiar al Fundației Soros Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și implementat de Asociația pentru Inițiative Responsabile (ASPIR).

Producția este difuzată și la postul public de televiziune Moldova 1.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău