Joe Biden: De ce Putin ”nu are o ieșire” din războiul cu Ucraina

11 Mai 2022, 07:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2022, 07:05 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, care a participat luni, 9 mai 2022, la o strângere de fonduri politice într-o suburbie a Washingtonului, a făcut și câteva remarci legate de conflagrația declanșată de Rusia, în țara vecină. El a spus că Vladimir Putin ”nu are o cale de ieșire acum” din războiul din Ucraina, însă fără a da mai multe detalii.

Liderul de la Casa Albă a spus că este îngrijorat de faptul că președintele rus, Vladimir Putin, nu are o strategie de ieșire, în acest moment, din conflictul care durează de peste două luni și jumătate în Ucraina, potrivit Reuters.

În același timp, Joe Biden a trimis Congresului american să aprobe proiectul de lege privind un ajutor pentru Ucraina, în valoare de 33 de miliarde de dolari, oferit de SUA.

Președintele american a mai spus la Washington, că atacul Rusiei asupra Kievului a fost contracarat în martie de puternica rezistență ucraineană. Rusia, care numește invazia ”o operațiune militară specială”, a trimis multe trupe în Ucraina într-o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar câștigurile sale teritoriale au fost reduse.

Biden l-a descris pe Putin, de asemenea, ca un om calculat care credea, în mod eronat, că invadarea Ucrainei de către Rusia va duce la dezbinarea NATO și a Uniunii Europene.
Președintele american a vorbit, mai degrabă, de un scenariu al absurdului, în care este implicat liderul de la Kremlin. ”Putin nu are o cale de ieșire în acest moment din război și încerc să îmi dau seama ce facem în acest caz”, a declarat Biden, dar fără a detalia.

Comentariile lui Biden vin în vreme ce el a cerut Congresului să adopte ”imediat” o propunere ”urgentă” legată de un ajutor al Statelor Unite în valoare de 33 de miliarde de dolari pentru asistență militară, economică și umanitară Ucrainei.

”Planul a fost substanțial ca dimensiune, pentru că nevoia este foarte mare: trebuie să fim alături de Ucraina, în timp ce se apară de agresiunea rusă”, a spus Joe Biden, conform Fox News.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău