Mașină în credit: avantaje și dezavantaje

22 Iun. 2022, 17:25
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
22 Iun. 2022, 17:25 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Ce poate fi mai util și mai frumos decât un automobil propriu? Posibilitatea de a-l procura chiar mâine. Cum? Foarte ușor. Ai nevoie de un credit pentru automobil? Te sperie acest aspect? Află aici care sunt avantajele și dezavantajele (nu ascundem nimic) și prinde încredere.

Avantajele unui credit auto

Cumpără o mașină când nu ai bani la tine

Cel mai evident beneficiu al unui împrumut auto este faptul că poți cumpăra o mașină fără a fi nevoie de plăți proprii în avans. Finanțarea de 100% este o practică comună. Majoritatea oamenilor nu au economiile necesare pentru a plăti integral o mașină sau ar prefera să-și folosească economiile pentru altceva (depozit, investiții etc.)

Dezvolți un Istoric al creditului

Un credit auto îți permite, de asemenea, să construiești și să îmbunătățești istoricul tău de credit. Atâta timp cât plătești rambursările la timp, vei vedea cum scorul creditar crește. Construirea unui bun istoric de credit e un avantaj excelent în viitoarele planuri creditare, cum ar fi împrumutul pentru locuință.

Plătește cu tarife mici

Împrumuturile garantate pentru mașini vin cu rate foarte mici. Datorită faptului că împrumuturile auto sunt garantate de un activ, ratele împrumutului auto sunt apropiate de ratele împrumutului pentru locuințe, ceea ce este destul de diferit de produsele negarantate, cum ar fi împrumuturile personale, cardurile de credit și altele de acest gen.

Obține o mașină nouă mai des

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să obțină cele mai recente modele de automobile, creditul pentru automobil este o opțiune excelentă. Chiar dacă nu ești agitat cu privire la marca și modelul mașinii tale, un vehicul nou  e o achiziție cu avantaje din toate punctele de vedere. Obține o mașină de încredere apoi schimb-o la nesfârșit folosind tarifele excelente de la Zoom Credit.

Condu o mașină mai bună și mai fiabilă

Când achiziționezi un automobil cu forțele proprii, mai ales când merge vorba de primul automobil, vorbim des despre modele vechi, cu kilometraj înaintat – pentru că o mașină bună costă bine. Un credit pentru automobil te scapă de aceste griji și te lasă să economisești pe reparațiile viitoare a unui autovehicul învechit.

Dezavantajele unui credit auto

Dobânzi și comisioane

Da, vei plăti dobândă și unele comisioane în comparație cu o plată directă cu numerar. Dar ratele sunt destul de rezonabile, ceea ce face împrumuturile auto o ofertă mereu atractivă.

Banca îți deține efectiv mașina până la ultima plată

Deoarece mașina este garantul împrumutului tău, ea riscă să fie expusă procesului de reposedare în favoarea creditorului. Acest lucru se întâmplă doar atunci când întârzii cu plata rambursărilor. O asemenea practică pune și o pată neagră în istoricul de creditare. De aceea, când iei un credit, fie el auto, sau de alt soi, trebuie să îți asumi posibilitatea achitării la timp a sumelor. Sau, poți opta pentru un împrumut nebancar!

Depreciere automobilului

Mașinile se depreciază în valoare pe perioada împrumutului. Rata de amortizare poate depinde de tipul sau modelul automobilului. În unele cazuri, suma pe care o datorezi după jumătate de credit, este mai mare decât valoarea de piață a mașinii. Acest lucru poate deveni o problemă dacă insiști pe un automobil ce te va însoți o perioadă scurtă de timp, sau dacă gândești să vinzi mașina înainte de a reuși să crească deprecierea vehiculului. Până la achitarea datoriilor către entitatea care ți-a oferit împrumutul, o vânzare a automobilului nu va reprezenta un proces ușor de efectuat.

Acum ești la curent cu ce te poate aștepta în alegerea unui credit auto. Riscurile sunt, dar ele toate se merită odată ce devii proprietar auto. Înaintează! Zoom Credit e de partea ta.

P.

Realitatea Live

10 Apr. 2025, 16:44
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
10 Apr. 2025, 16:44 // Actual //  bani.md

Elveția își reafirmă angajamentul de susținere a Republicii Moldova prin lansarea oficială a Programului de cooperare 2025–2028, cu un buget total de 104 milioane de franci elvețieni (echivalentul a circa 2,1 miliarde lei moldovenești). Noul program are o durată de patru ani și va menține un nivel al finanțării mai mult decât dublu față de perioada premergătoare războiului din Ucraina.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 10 aprilie la Chișinău, reunind peste 200 de participanți – oficiali guvernamentali, reprezentanți ai autorităților locale, organizații ale societății civile și parteneri de dezvoltare.

„Elveția va continua să coopereze cu Moldova pentru a promova dezvoltarea durabilă, prosperitatea și stabilitatea, într-un context regional complicat”, a declarat Didier Chassot, Director general adjunct al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Programul este structurat în jurul a trei domenii prioritare:

Guvernare și coeziune socială (30 milioane CHF): Sprijin pentru democrație, stat de drept, implicare civică și autorități locale eficiente.
Dezvoltare și reziliență economică (35,5 milioane CHF): Suport pentru IMM-uri, agricultori, integrarea refugiaților, formare profesională și emanciparea economică a femeilor.

Sănătate și servicii publice locale (36,5 milioane CHF): Acces îmbunătățit la sănătate, apă, servicii de salubrizare și reziliență a sistemului medical.

De asemenea, Programul include un fond de granturi mici de 2 milioane CHF, destinat inițiativelor culturale și proiectelor societății civile.

Elveția va continua să sprijine reformele interne ale Republicii Moldova, răspunzând totodată efectelor indirecte ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Accentul va fi pus pe incluziunea socială, schimbările climatice și consolidarea capacităților de reacție în fața crizelor.

Programul actual vine în continuarea eforturilor anterioare: între 2018–2024, Elveția a oferit peste 133 milioane CHF în sprijin pentru sănătate, dezvoltare locală, ocuparea forței de muncă și ajutor umanitar în contexte de criză (COVID-19, criza energetică, refugiați).

 

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU