Încearcă alte bucate japoneze decât sushi! Câteva idei

24 Apr. 2021, 12:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Apr. 2021, 12:38 // Au Bani //  MD Bani

Japonia, cunscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare este faimoasă în lume pentru cultura sa diferită și pentru bucatele delicioase. Atunci când te gândești la Japonia te gândești la sushi, dar, există și alte bucate pe care merită să le încerci.

  1. Onigiri

Onigiri este un fel de mâncare japoneză care se pregătește foarte ușor. Onigiri reprezintă o minge făcută din orez alb amestecat cu un condiment numit Furikake (făcut din pește uscat și măcinat, semințe de susan și altele). Poate fi modelat sub orice formă și poți folosi ca umplutură, somon, prune japoneze numite Ume, avocat și altele. În exterior e învelit de nori (folie de alge uscată).

  1. Ramen

Ramen este o supă japoneză gătită pe bază de carne de pui și sos de soia. De asemenea, se mai adaugă ceapă verde, porumb, ou, nori, tăieței. În Japonia, Ramen este considerat fast food, deoarece se prepară foarte ușor. Se mănâncă cu bețișoare, sorbind zgomotos tăițeii (nu este considerat nepoliticos).

  1. Gyoza

Gyoza este un preparat derivat din bucătăria chinezească, însă adaptat la bucătăria japoneză. Gyoza sunt niște găluște umplute cu carne tocată și diverse legume prăjite. Se servește cu un sos format din sos de soia și oțet de orez.

  1. Tempura

Pentru a pregăti tempura poți folosi orice pește sau legumă care a fost acoperit într-o crustă de aluat și prăjit. Aluatul este făcut din apă (sau apă minerală), făină, ouă, praf de copt sau bicarbonat de sodiu, ulei și condimente. Pot fi prăjite ingrediente precum creveți și fructe de mare sau ardei gras, fasole verde, ciuperci, cartofi, rădăcină de lotus și bambus.

  1. Mochi

Mochi este o prăjitură din orez, făcut dintr-o pastă elastică și cu umplutură de ceai verde sau cu flori de sakura. Mochi este este un fel de mâncare servită, de obicei, la anul nou, însă se poate mânca pe tot parcursul anului.

  1. Tonkatsu

Katsu este varianta japoneză a șnițelului, făcut inițial din vită, însă apoi evoluat în tonkatsu (din cotlet de porc). Se prepară exact ca un șnițel, trecut prin pesmet condimentat, făină și ou, apoi prăjit în ulei. Este servit de obicei pe orez, cu un sos tonkatsu (un amestec de sos worcestershire, ketchup, sos de stridii și zahăr). Alături, poate fi servită varză.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău