(FOTO) TOP 6 orașe în care poți trăi cu 1.000 de dolari lunar sau chiar mai puțin

12 Aug. 2022, 04:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Aug. 2022, 04:30 // Au Bani //  MD Bani

Pe măsură ce costul vieții crește, unii vor lua în considerarea mutarea în părți mai ieftine ale lumii. Business Insider a realizat o listă cu șase orașe în care poți locui confortabil pentru 1.000 de dolari pe lună. Pentru a realiza TOP-ul, Insider a folosit date de pe site-ul de comparație Numbeo, care oferă un rezumat al costului vieții în marile orașe din lume.

Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires, capitala Argentinei, oferă mâncare incredibilă, viață de noapte activă și nenumărate delicii culturale. De asemenea, este unul dintre cele mai ieftine locuri de pe listă, cu un apartament în centrul orașului și cheltuielile de trai ajungând la aproximativ 730 de dolari pe lună.

Santiago, Chile

Santiago oferă panorame incredibile ale Anzilor, o cultură cosmopolită și un cost de viață relativ ieftin, așa că nu este de mirare că aproximativ 35% din populația țării locuiește în capitală. De asemenea, este plin de muzee și are două dintre primele trei universități din America Latină.

În Santiago, 1.000 de dolari sunt suficienți pentru a vă asigura un apartament lângă centru și pentru a vă acoperi costurile de trai.

Sofia, Bulgaria

Bulgaria este bine cunoscută ca destinație de petrecere, dar țara are mult mai multe de oferit, cu catedrale și biserici frumoase; împrejurimi dramatice, muntoase și o istorie bogată.

Numbeo a indicat că calitatea vieții în capitala Bulgariei este comparabilă cu cea din Paris, dar costul vieții este mult mai ieftin. În Sofia, 1.000 de dolari pe lună fiind suficienți pentru cazarea și cheltuielile de trai.

Bursa, Turcia

Bursa este al patrulea oraș ca mărime al Turciei și este adesea numit „Bursa verde”, având în vedere numeroasele sale parcuri și grădini. Numeroasele izvoare cu sulf care înconjoară orașul și faimoșii Munți Uludağ fac din oraș un loc minunat pentru iubitorii de natură. Un apartament în apropierea centrului orașului și cheltuielile de trai ar însemna aproximativ 650 de dolari pe lună.

Monterrey, Mexic

Acest oraș frumos cu puțin peste 1 milion de locuitori bate Paris și Milano în indicele de calitate a vieții al Numbeo. Și-a câștigat reputația de cel mai progresist oraș din nordul Mexicului și este, de asemenea, un important centru industrial.

Un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului și cheltuielile de trai v-ar costa aproximativ 900 USD pe lună. Dacă ți-ai dori un apartament în centru, te-ar costa puțin sub 1.100 de dolari pe lună, inclusiv cheltuielile de trai.

Cape Town, Africa de Sud

Cu apele albastre strălucitoare, vremea minunată și emblematicul Munte Table care se profilează peste oraș, Cape Town este un loc cu adevărat spectaculos.

Aici, puteți obține un apartament cu un dormitor în afara centrului și puteți acoperi cheltuielile de trai pentru 1.000 de dolari pe lună, scrie Numbeo. Pentru cei care doresc să fie în centrul orașului, veți avea nevoie de aproximativ 1.250 USD pe lună pentru chirie și costuri de trai.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală