5 orașe din India pe care trebuie să le vizitezi. Include-le în lista ta de destinații

28 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

India este una dintre cele mai vizitate țări din lume, aproximativ 14,6 milioane de turiști vizitează țara într-un an, execptând perioada pandemiei. După ce călătoriile vor fi permise, neapărat sî incluzi India în lista de detinații. Iată care sunt cele 5 orașe pe care trebuie să le vizitezi.

1. New Delhi

New Delhi este capitala Indiei și este un oraș vast și plin de viață, cu o populație de peste 26 de milioane de oameni care trăiesc doar în zona sa metropolitană. Este imposibil să vedeți întregul oraș în doar câteva zile, așa că, dacă aveți timp limitat, este bine să alegeți câteva obiective cheie pe care doriți să le vizitați și apoi să planificați un itinerar în jurul lor pentru a vă asigura că nu le veți rata.

Unul dintre cele mai faimoase locuri din New Delhi este Fortul Roșu (Red Fort).  Vă sugerăm să îl vizitați spre seară, deoarece priveliștea pe care o aveți în exterior la apus este pur și simplu nemaipomenită. Pe măsură ce soarele coboară încet, razele sale lovesc piatra roșie a fortului pentru a crea un efect vizual frumos. Un al doilea loc obligatoriu este Jama Masjid, una dintre cele mai mari moschei din India. Clădirea este înconjurată de un bazar indian folcloric care merită explorat pentru o experiență complet captivantă a culorilor, sunetelor și parfumurilor Indiei.

2. Kolkata

Cunoscută și sub numele de Calcutta, Kolkata este capitala statului Bengalului de Vest. Cu o populație de peste patru milioane de oameni, este al treilea oraș ca mărime din India și unul dintre cele mai bogate.

În Kolkata, puteți găsi ceea ce mulți oameni numesc „adevărata India” și este un oraș deosebit de apreciat datorită clădirilor fascinante. Cei mai mulți vizitatori adoră explorarea zonei din jurul parcului Maidan, care găzduiește iconicul Fort William, Shaheed Minar și Victoria Memorial Hall. Neapărat să vizitați cartierul Chowringhee și Muzeul Național – locul perfect pentru a afla despre istoria și cultura Indiei.

3. Mumbai

Mumbai este al doilea oraș ca mărime din India și cu o populație de peste 12 milioane de oameni care trăiesc într-o zonă de numai 600 de kilometri pătrați, este, de asemenea, cel mai dens oraș din lume (21.000 / km2). Mumbai este, de asemenea, capitala financiară a țării și este un frumos amestec de culturi și culori diverse, cu restaurante rafinate, hoteluri fantastice, uimitoare clădiri gotice occidentale și faimosul arc-monument Gateway of India.

4. Amritsar

Cunoscut și sub numele de „Bijuteria Punjabului”, Amritsar este al doilea oraș ca mărime din Punjab și găzduiește uimitorul Templu de Aur, o clădire veche de 400 de ani, care este principala destinație de pelerinaj pentru milioane de sikhi care călătoresc în India și din alte părți ale lumii. Interesant este că un al doilea templu care este foarte asemănător cu acesta este situat și în oraș, dar Templul Durgiana sau Durgiana Mandir, așa cum se știe, este un templu hindus.

5. Agra

Nu departe de New Delhi, Agra este unul dintre cele mai frumoase orașe din India și fosta capitală a Imperiului Moghul. Situat în Uttar Pradesh, găzduiește faimosul Taj Mahal, un mausoleu musulman. Amplasat pe malul râului iconic Yamuna, micul oraș Fatephuri Sikiri – care este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veția avea parte de fotografii spectaculoase și de o experiență de neuitat.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală