(FOTO) Top zece cele mai bune hoteluri din lume. Unde se află și cât costă o noapte de cazare

05 Sept. 2022, 16:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Sept. 2022, 16:39 // Au Bani //  MD Bani

Atunci când mergi în vacanță, locul în care vei fi cazat are o importanță deosebită. Uneori, hotelul pe care l-ai ales te poate surprinde, iar uneori poți rămâne dezamăgit. Așadar, până a planifica viitoarea călătorie, trage cu ochiul printre recomandărilor altor turiști. Tripadvisor a publicat premiile Best of the Best Traveler’s Choice Awards 2022 pentru cele mai bune hoteluri din lume. Iată cine a ocupat primele 10 poziții.

Cele mai bune hoteluri din lume

1. Tulemar Bungalows & Villas din Manuel Antonio, Costa Rica

Hotelul numărul unu pe Tripadvisor este Tulemar Bungalows & Villas din Manuel Antonio, proprietate de renume mondial din Manuel Antonio, Costa Rica.

Cu o medie de cinci stele pe 4.728 de recenzii, acest hotel din America Centrală se află pe o bucată de junglă de 33 de acri, cu vederi uimitoare la Pacific. Complexul are un restaurant, o zonă de plajă privată și facilități de sporturi nautice.

Prețuri: de la 245 euro/pe noapte pentru o cameră de două persoane până la 683 euro/ noapte pentru o vilă cu o capacitate de 10 persoane, conform Booking.

2. Hotel Colline de France din Gramado, Brazilia

Al doilea cel mai bun hotel este Hotel Colline de France din Gramado, Brazilia. Hotelul are 34 de apartamente pe proprietate și se mândrește cu interiorul și exteriorul său luxos și cu un personal impecabil.

Prețuri: De la 661 euro/pe noapte pentru o cameră de două persoane, până la 916 euro/ noapte pentru o cameră de 3 persoane, conform Booking.

3. Ikos Aria Resort, Grecia

Al treilea cel mai bun hotel din lume este Ikos Aria din Kefalos, Grecia. Această stațiune de cinci stele, all-inclusive, are restaurante cu meniuri concepute de bucătari care au condus restaurante cu stele Michelin, acces la spa și o mulțime de opțiuni de divertisment.

Prețuri: De la 419 euro pe noapte până la 792 euro pe noapte, conform site-ului hotelului.

4. Romance Istanbul Boutique Class, Istanbul

Hotelul Romance Istanbul Boutique Class se află în centrul istoric al orașului Istanbul, la doar 10 minute de mers pe jos de Marele Bazar.

De asemenea, hotelul este situat la câțiva pași de numeroase obiective turistice, printre care Hagia Sofia, Palatul Topkapi și Moscheea Albastră. Camerele hotelului au mobilier din lemn şi lucrări de artă înrămate.

Prețuri: De la 94 euro/ noapte pentru o persoană până la 209 euro/ noapte pentru patru persoane, conform Booking.

5. OMNIA, Elveția

Situat pe o stâncă, la 45 de metri deasupra caselor din centrul localității Zermatt, oaspeții pot ajunge la Omnia printr-un tunel cu acces la un lift, care îi va duce direct în hol.

Turiștii pot savura preparate rafinate din bucătăria internațională, pregătite cu ingrediente de sezon alese, în restaurant sau pe terasă.

Prețuri: De la 605 euro/ noapte pentru o persoană până la 1.485 euro/ noapte pentru patru persoane, conform Booking.

6. Kayakapi Premium Caves, Turcia

Hotelul Kayakapi Premium Caves este amplasat în peșteri istorice restaurate, la doar un kilometru de centrul orașului Urgup.

Oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit și suite decorate elegant, cu vedere la Cappadocia.

Prețuri: De la 122 euro pe noapte pentru o cameră de două persoane, până la 3.500 euro pe noapte pentru o vilă cu piscină privată cu o capacitate de 6 persoane, conform Booking.

7. Six Senses Laamu, Maldive

Six Senses Laamu este singura stațiune din Atolul Laamu, situat în sudul Maldivelor.

Prețuri: De la 2.607 euro/ noapte până la 3.629 euro pe noapte pentru camerele de două persoane.

8. Hamanasi Adventure and Dive Resort

Hamanasi este un eco-resort izolat situat în Belize (America Centrală). Proprietatea are un restaurant cu servicii complete, bar, piscină, grădini luxuriante și o instalație marină de 5 stele.

Prețuri: De la 309 euro pe noapte până la 800 euro pe noapte, conform site-ului hotelului.

9. Padma Resort Ubud, Indonezia

Situat în districtul Payangan, la doar 13 km de orașul Ubud, Padma Resort Ubud oferă unități de cazare de lux, înconjurate de verdeață luxuriantă.

Oaspeții beneficiază de WiFi gratuit în întreaga proprietate. Proprietatea oferă zilnic un serviciu de transfer gratuit în centrul orașului Ubud, disponibil după un program fix.

Prețuri: De la 212 euro/ noapte până la 698 euro/ noapte.

10. BLESS Hotel Madrid, Spania

BLESS Hotel este situat în districtul Salamanca, cel mai emblematic și exclusivist cartier din centrul orașului Madrid. Hotelul se remarcă prin stilul său unic și designul său atemporal, care surprinde esența capitalei. Acesta se află la doar câțiva pași de cele mai importante atracții, muzee și magazine.

Prețuri: De la 518 euro pe noapte până la 1.148 euro pe noapte.

Vezi aici lista întreagă a celor mai bune hoteluri din lume, realizată de Tripadvusor.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 10:23
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 10:23 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Băncile din 20 de țări au încetat să mai accepte cardurile UnionPay emise de Gazprombank din cauza sancțiunilor impuse de Statele Unite. Retragerea numerarului prin aceste carduri nu mai este posibilă în Argentina, Ungaria, Vietnam, Grecia, Egipt, India, Indonezia, Kazahstan, Cambodgia, Qatar, Maroc, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Thailanda, Tunisia, Turcia, Uzbekistan, Africa de Sud, Coreea de Sud și Japonia, potrivit agenției TASS. În Uruguay, bancomatele rețin aceste carduri și solicită titularilor să se adreseze băncii emitente.

În plus, cele mai mari instituții financiare din China, o țară care a devenit un furnizor cheie de bunuri pentru Rusia de la începutul războiului din Ucraina, nu mai acceptă cardurile UnionPay ale Gazprombank. Problemele au fost raportate la Bank of China, China Construction Bank, Industrial and Commercial Bank of China și Agricultural Bank of China. La încercarea de a retrage numerar, bancomatele afișează un mesaj care indică imposibilitatea efectuării tranzacției.

Pe 21 noiembrie, Statele Unite au introdus sancțiuni împotriva Gazprombank și a șase dintre filialele sale externe. Deși a menținut accesul la sistemul SWIFT în pofida războiului din Ucraina, Gazprombank a fost principalul „hub” pentru plățile de gaz către Europa. Departamentul Trezoreriei SUA, prin Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC), a justificat sancțiunile afirmând că Gazprombank joacă un rol activ în finanțarea războiului împotriva Ucrainei, inclusiv prin facilitarea achizițiilor de echipamente militare și plata soldaților.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!