Fondatorul și CEO al Spartan spune că tatăl său i-a oferit cele mai bune lecții de SUCCES. Iată care sunt

29 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
29 Apr. 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Joe De Sena, fondatorul și CEO al Spartan spune că cele mai bune lecții despre viață și despre succes le-a învățat de la tatăl său care era antreprenor. El spune că fiecare zi era o nouă oportunitate de a învăța și de a afla ceva, ceea ce este grozav.

Joe De Sena spune că venea să lucreze împreună cu tatăl său la compania sa de transport de marfă, băiatul urmărea cum acesta reușeas să conducă, dar și să lucreze de rând cu muncitorii. Când nu-și murdărea mâinile cu munca, tatăl său era ocupat să vorbească despre asta non-stop, așa a învățat și el, a declarat Joe într-un interviu pentru CNBC.

Iată cele mai importante lecții, dacă vrei să fii cu adevărat un om de succes:

  1. Chiar și când ai terminat mai devreme, nu ai terminat niciodată

Prima și cea mai importantă lecție este că munca nu se termină niciodată, chiar dacă tu crezi că ai terminat. Mereu apare ceva ce trebuie rezolvat.

„Într-o duminică dimineață, când eram doar un adolescent, planificam să descărcăm o grămadă de materiale de pe unul dintre camioanele sale. În noaptea precedentă, am decis că o voi face singur. Plănuiam să-l surprind și, în secret, am sperat că acest lucru va avea ca rezultat o odihnă suplimentară duminică dimineață, lucru pe care tatăl meu nu îl avea ca obicei. Am descărcat pe parcursul nopții, în cele din urmă, am terminat chiar când soarele răsărea. M-am furișat înapoi în camera mea și am căzut chiar pat. La scurt timp, tatăl meu a intrat și a spus: „Te-am văzut descărcând camionul. Buna treaba. Să ne mișcăm odată cu construcția.”.

Așadar, în loc de o zi liberă, Joe s-a ales cu o nouă zi de muncă. Băiatul a învățat repede că, chiar și când ai terminat devreme, niciodată nu ai terminat cu adevărat.

2. „Mișcă carul din loc”, indiferent de cât timp este nevoie

În aceste zile se vorbește mult despre câte ore ar trebui să lucrezi. Elon Musk, CEO al SpaceX, susține că lucra 120 de ore pe săptămână. S-a raportat că doarme aproximativ patru ore pe zi și uneori doarme la birou sau la fabrică.

Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, a vorbit recent cu privire la programul de lucru al lui Musk, numindu-l „BS”. Nu este faptul că el nu crede, ci mai degrabă că oamenii nu ar trebui să o urmeze. Dorsey crede în calitate decât în ​​cantitate, că modul în care petreceți fiecare oră este mai important decât numărul de ore.

Adevărul este că câte ore alegeți să lucrați va depinde de cât de mult doriți ceva și de ce doriți în viață. Succesul extrem necesită sacrificii extreme. Da, calitatea muncii pe care o investiți în fiecare oră este esențială, dar adevăratul truc este să vă asigurați că lucrați la lucrurile corecte. Dacă doriți să mutați munții la sfârșitul zilei, concentrați-vă pe sarcinile care mișcă „carul din loc”, oricât de mică ar fi mișcarea.

Realitatea este că zilele libere sunt o raritate când încerci să atingi un nivel ridicat de succes. Dacă orele sunt egale cu ieșirea, de obicei câștigă persoana cu cea mai mare ieșire. Simplu.

La sfârșitul zilei, se reduce la ceea ce vrei. Dacă doriți să întrerupeți o industrie sau să deveniți un milionar, probabil că va trebui să vă mișcați non-stop. Dacă încercați să realizați ceva grozav în limitele unei săptămâni normale de lucru, șansele de a face acest lucru sunt mici.

 

 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău