Fondatorul și CEO al Spartan spune că tatăl său i-a oferit cele mai bune lecții de SUCCES. Iată care sunt

29 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
29 Apr. 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Joe De Sena, fondatorul și CEO al Spartan spune că cele mai bune lecții despre viață și despre succes le-a învățat de la tatăl său care era antreprenor. El spune că fiecare zi era o nouă oportunitate de a învăța și de a afla ceva, ceea ce este grozav.

Joe De Sena spune că venea să lucreze împreună cu tatăl său la compania sa de transport de marfă, băiatul urmărea cum acesta reușeas să conducă, dar și să lucreze de rând cu muncitorii. Când nu-și murdărea mâinile cu munca, tatăl său era ocupat să vorbească despre asta non-stop, așa a învățat și el, a declarat Joe într-un interviu pentru CNBC.

Iată cele mai importante lecții, dacă vrei să fii cu adevărat un om de succes:

  1. Chiar și când ai terminat mai devreme, nu ai terminat niciodată

Prima și cea mai importantă lecție este că munca nu se termină niciodată, chiar dacă tu crezi că ai terminat. Mereu apare ceva ce trebuie rezolvat.

„Într-o duminică dimineață, când eram doar un adolescent, planificam să descărcăm o grămadă de materiale de pe unul dintre camioanele sale. În noaptea precedentă, am decis că o voi face singur. Plănuiam să-l surprind și, în secret, am sperat că acest lucru va avea ca rezultat o odihnă suplimentară duminică dimineață, lucru pe care tatăl meu nu îl avea ca obicei. Am descărcat pe parcursul nopții, în cele din urmă, am terminat chiar când soarele răsărea. M-am furișat înapoi în camera mea și am căzut chiar pat. La scurt timp, tatăl meu a intrat și a spus: „Te-am văzut descărcând camionul. Buna treaba. Să ne mișcăm odată cu construcția.”.

Așadar, în loc de o zi liberă, Joe s-a ales cu o nouă zi de muncă. Băiatul a învățat repede că, chiar și când ai terminat devreme, niciodată nu ai terminat cu adevărat.

2. „Mișcă carul din loc”, indiferent de cât timp este nevoie

În aceste zile se vorbește mult despre câte ore ar trebui să lucrezi. Elon Musk, CEO al SpaceX, susține că lucra 120 de ore pe săptămână. S-a raportat că doarme aproximativ patru ore pe zi și uneori doarme la birou sau la fabrică.

Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, a vorbit recent cu privire la programul de lucru al lui Musk, numindu-l „BS”. Nu este faptul că el nu crede, ci mai degrabă că oamenii nu ar trebui să o urmeze. Dorsey crede în calitate decât în ​​cantitate, că modul în care petreceți fiecare oră este mai important decât numărul de ore.

Adevărul este că câte ore alegeți să lucrați va depinde de cât de mult doriți ceva și de ce doriți în viață. Succesul extrem necesită sacrificii extreme. Da, calitatea muncii pe care o investiți în fiecare oră este esențială, dar adevăratul truc este să vă asigurați că lucrați la lucrurile corecte. Dacă doriți să mutați munții la sfârșitul zilei, concentrați-vă pe sarcinile care mișcă „carul din loc”, oricât de mică ar fi mișcarea.

Realitatea este că zilele libere sunt o raritate când încerci să atingi un nivel ridicat de succes. Dacă orele sunt egale cu ieșirea, de obicei câștigă persoana cu cea mai mare ieșire. Simplu.

La sfârșitul zilei, se reduce la ceea ce vrei. Dacă doriți să întrerupeți o industrie sau să deveniți un milionar, probabil că va trebui să vă mișcați non-stop. Dacă încercați să realizați ceva grozav în limitele unei săptămâni normale de lucru, șansele de a face acest lucru sunt mici.

 

 

Realitatea Live

01 Mai 2024, 15:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 15:49 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că Spitalul de Tuberculoză din Vorniceni, care a rămas nefolosit timp de 10 ani după ce a fost reparat capital, ar putea fi vândut în curând. Potrivit declarațiilor secretarului de stat Alexandru Gasnaș, doi agenți economici s-au arătat interesați să achiziționeze complexul format din 35 de clădiri, amplasat pe un teren de 37 de hectare.

În cadrul unei ședințe a Comisiei de control al finanțelor publice din Parlament, Gasnaș a explicat că, deși instituția are un profil specific, aceasta nu și-a îndeplinit misiunea corespunzător. Una dintre principalele probleme constatate este legată de blocul nr. 2 al spitalului, care nu poate fi utilizat din cauza deficiențelor structurale și a problemelor de umiditate. Cu toate acestea, el a menționat că aceste probleme pot fi remediate și că există interes din partea unor agenți economici de a achiziționa acest complex, scrie Europa Liberă.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au adăugat că și primăria satului Vorniceni, raionul Strășeni, își dorește preluarea infrastructurii spitalului.

În prezent, problema reparației și utilizării spitalului este examinată în cadrul a două dosare penale, unul deschis de Comisariatul de Poliție Strășeni și celălalt de Centrul Național Anticorupție.

Spitalul din Vorniceni a fost supus unui audit de către Curtea de Conturi, care a constatat că, deși au trecut ani de la repararea capitală, problemele structurale și funcționale ale spitalului nu au fost încă soluționate.

În timp ce discuțiile continuă cu privire la viitorul acestui complex medical, pacienții continuă să fie tratați în blocul nr. 1 al spitalului, care a fost redeschis în 2008 și este operațional.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău